Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته همدان با بیان اینکه لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به مجلس ارائه شده است اظهار کرد: دولت قبل برای اینکه تأمین کالاهای اساسی مانند دارو، روغن، گندم مدیریت کند، برنامه ارزی را تدارک دید تا به واردکنندگان اختصاص یابد و بهای کالاهای مصرفی برای مردم کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دولت گذشته به دنبال این بود بودجه را اختصاص دهد تا نهاده‌های دامی با قیمت پایین‌ترین تهیه شود تا قیمت محصول نهایی در بازار کاهش یابد و به این ترتیب در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸ هزار میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان اختصاص یافته و در ۶ ماهه دوم تا پایان سال بالغ بر ۱۷ میلیارد دلار دولت باید به واردکنندگان پرداخت کند.

آمار کتابخوانی در جامعه ما مطلوب نیست

امام جمعه همدان با بیان اینکه بنابراین ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در ۶ ماه اول سال پرداخت شده است تصریح کرد: این برنامه به دنبال کنترل قیمت کالاهای اساسی بود به چند دلیل درست اجرا نشد، دلیل اول آن تساهل خود دولت بود، دلیل دوم ایجاد مشکلات پیش‌بینی نشده بود به طوری که هم ارز پرداخت می‌شد هم قیمت کالاها مانند مرغ افزایش پیدا می‌کرد و امروز هم شاهد همین مسأله هستیم.

وی ادامه داد: اتفاقاتی چون تحریم‌ها و بیماری کرونا هم تأثیر گذاشت تا این یارانه بی‌تأثیر شد و یارانه‌ها به جیب برخی رانت‌خواران رفت و مردم منتفع نشدند.

شعبانی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم به دنبال حذف این یارانه است خاطرنشان کرد: کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند یکی از مسائلی که باعث رانت شده همین ارز ترجیحی است و امضاهای طلایی فساد را به دنبال داشته است، به طوری که پول آن به جیب دیگران رفت و مشکلاتش نصیب مردم شد.

وی گفت: امروز نهادهای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود اما قیمت کالاهایی مانند مرغ افزایش می‌یابد و شاهد گرانی کالاهای اساسی هستیم بنابراین یک جای کار از نظر اقتصادی مشکل دارد.

امام جمعه همدان اظهار کرد: ابتدا باید به تبعات اقتصادی این طرح نیز توجه کرد چراکه ممکن است موج روانی آن اثر سوء بر بازار به جای بگذارد و تورم شدید به دنبال داشته باشد و دولت باید برنامه‌های قوی‌تر تعریف کند.

وی با اشاره به اینکه اغلب کارشناسان اقتصادی حذف این یارانه را به نفع کشور می‌دانند افزود: این اتفاق یک جراحی اقتصادی است و باید در شرایط خاصی انجام شود و باید سه مسأله را رعایت کرد، البته همراهی مردم به عنوان سرمایه اجتماعی امری مهم است.

شعبانی با بیان اینکه دولت باید ۴۲۵ هزار میلیارد تومان به واردکنندگان در ۶ ماه دوم سال پرداخت کند تصریح کرد: زیرساخت‌های اقتصادی باید آماده شود و حذف تدریجی در دستور کار قرار گیرد و ثبات اقتصادی را در نظر گرفت تا به شوک تورمی دچار نشویم.

وی با اشاره به اینکه اقناع‌سازی باید صورت گیرد و دولتمردان و اقتصاددانان مردم را توجیه کنند ادامه داد: این ۱۷ میلیارد دلاری که باید به واردکنندگان پرداخت شود جز فساد و رانت چیزی به دنبال ندارد و مشکلات آن هم گریبان مردم را می‌گیرد.

امام جمعه همدان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز متأسفانه آمارهای کتابخوانی در جامعه ما مطلوب نیست خاطرنشان کرد: یک ملت متدین، یک ملت فرهنگی ریشه‌دار مانند ما نباید آمار پایینی در حوزه کتابخوانی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز کتابخوانی باید به فرهنگی عمومی بدل شود گفت: طبیعتاً هرچه مطالعه در جامعه افزایش یابد، توسعه فرهنگی بیشتری هم به دنبال دارد.

وضعیت طرح جامع شهری مشخص شود

شعبانی با بیان اینکه هرچه قدر اهل مطالعه باشیم کیفیت زندگی هم افزایش می‌یابد اظهار کرد: گاهی مطالعه یک کتاب مسیر زندگی یک انسان یا یک جوان را تغییر می‌دهد و مسأله ارتباط با کتاب را باید جدی گرفت.

وی با اشاره به اینکه مردم به یکدیگر کتاب هدیه بدهند افزود: در خانواده درباره کتاب بحث کنید و کتاب مفید را معرفی و آموخته‌های خود را به دیگران منتقل کنید.

امام جمعه همدان با بیان اینکه ارتقای اندیشه و تفکر محصول مطالعه است تصریح کرد: شب‌ها به جای تماشای تلویزیون نیم ساعت به مطالعه اختصاص دهیم و کتاب‌های مرتبط را مطالعه کنیم.

وی با اشاره به اینکه دولت نیز باید در حوزه فرهنگی و ارتقای آن حمایت کند ادامه داد: قیمت کتاب با توجه به شرایط روز جامعه گران است و یک طلبه یا دانشجو سخت می‌تواند کتابی تهیه کند.

شعبانی با بیان اینکه شهرداری‌ها و نهادهای دولتی به یاری کتاب بیایند خاطرنشان کرد: البته باید مراقب بود هر کتابی چاپ نشود، به ویژه کتاب‌های ضد فرهنگ که باعث فساد در جامعه می‌شود بنابراین باید کتاب‌های فرهنگی و منطبق با موازین انسانی و اسلامی چاپ شود.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه مشکلات بسیاری در مناطق کمتر برخوردار شهری هستیم گفت: باید برنامه بلندمدت در نظر گرفت و قانون بودجه‌ای شهرداری‌ها تغییر کند تا به مناطق‌ کمتربرخوردار توجه بیشتری صورت گیرد.

امام جمعه همدان با بیان اینکه در آموزش و پرورش هم با کمبود معلم مواجه هستیم اظهار کرد: امیدواریم هرچه سریعتر وضعیت وزیر آموزش و پرورش مشخص شود زیرا مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود.

وی با اشاره به اینکه در همدان ثبت مسکن ملی آغاز شده است افزود: البته باید زمین مسکن‌ها مشخص شود و مشکلات گذشته مانند وجود معارض را نداشته باشد، بنابراین باید با شناسایی مناسب این مشکلات را برطرف کنیم، ضمن اینکه وضعیت طرح جامع شهری نیز به زودی مشخص شود.

انتهای پیام/۸۹۰۴۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: امام جمعه همدان آیت الله شعبانی ارز 4200 تومانی مطالعه امام جمعه همدان مشخص شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۳۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

آفتاب‌‌نیوز :

 اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

واردات ۸.۴ میلیارددلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به‌لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

وی در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیارد‌ها دلار به شرکت‌های مونتاژکار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است؛ با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل‌توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل‌توجهی توسط شرکت‌های مونتاژکار با توجه به تخصیص ارز ۳-۴ میلیارد دلاری به آنهاست.

همچنین دیگر نکته‌ای که برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند این است؛ آیا این امکان وجود نداشت بخشی از ارز‌های تخصیص داده‌شده به شرکت‌های مونتاژکار صرف واردات خودرو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت‌ها تخصیص داده شده است، می‌توان تعداد قابل‌توجهی خودروی باکیفیت وارد کشور کرد که یقیناً می‌تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • ضرورت اقناع سازی مخاطبین در خصوص فرزندآوری توسط رسانه‌ها
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟