Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@02:39:44 GMT

تالار فرهنگ و هنر نگین در یزد افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۵۰۷۴

تالار فرهنگ و هنر نگین در یزد افتتاح شد

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، شهردار یزد در این مراسم با قدردانی از نیت خیر بانیان این بنای فرهنگی،اظهارداشت: قطعاً فضایی که با قصد و نیت این‌چنین بنا شده است، می‌تواند باعث برکات و اثرات فرهنگی فراوانی بشود و بنده نیز وظیفه خود دانستم برای عرض تشکر از این دو خیّر عزیز در این مراسم شرکت کنم.

وی با اشاره به برنامه شهرداری برای تعامل با خیران در حوزه‌های مختلف، افزود: شهرداری یزد در نظر دارد دو طرح مهم و کارگشا را به منظور مشارکت دادن خیّران و بانیان خیر در راستای کمک به توسعه همه‌جانبه شهر به اجرا گذارد که یکی بهره‌گیری از ظرفیت بناهای موقوفه عمومی از طریق «وقف شهری» و است و دیگری جهت‌دهی فعالیت‌های خیّری به سمت پروژه‌های بزرگ و کمک به بهسازی و ساماندهی فضای شهر در قالب طرح «خیّران شهرساز» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش‌آفرینی خیران  برای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر لازم است

شهردار یزد، احداث تالار فرهنگ و هنر نگین را نمونه‌ای از نقش‌آفرینی خیران نیک‌اندیش برای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر دانست و ابراز امیدواری کرد دیگر علاقه‌مندان به بهسازی و توسعه شهر یزد نیز به حوزه طرح‌های شهری خیّرساز ورود کنند.

شایسته دادفرنیا، یکی از خیران تالار فرهنگ و هنر نگین نیز در این آیین از مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و همکاران وی که با دلسوزی و دقت‌نظر، به احداث این سالن کمک کردند، تشکر کرد و گفت: امیدواریم این تالار به هسته‌ای برای گردهمایی دردمندان و دلسوزان فرهنگ و هنر که جامعه کنونی نیاز مبرمی به این دو مقوله دارد، تبدیل شود.

این دانشمند برجسته کشور در حوزه شیمی، ضمن اشاره به قصد وی و همسرش برای بنای ساختمانی مفید در حوزه فرهنگ و هنر، گفت: بنده با وجود اینکه چهره‌ای علمی و دانشگاهی هستم، ولی اعتقاد دارم در تدبیر امور عالم همواره دست‌هایی فوق علم وجود دارد که کارها را به جلو می‌برد.

محمدباقر خلیلی، دیگر خیّر تالار فرهنگ و هنر نگین نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت.

وی قصد ابتدایی خیران این تالار را احداث سالن تئاتر عنوان کرد و گفت: در مشورتی که با خانم دوست فاطمی‌ها، مدیرکل کتابخانه‌های استان داشتیم، ایشان پیشنهاد ساخت سالن چندمنظوره‌ در زمین پشت کتابخانه فرخی یزدی را دادند که با احداث آن، بتوان به اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری حول محور کتاب در گذر فرهنگ و هنر یزد پرداخت.

خلیلی همچنین خطاب به شهردار و اعضای شورای شهر گفت: آنچه که برای شهر یزد با این پیشینه تاریخی و فرهنگ موردنیاز است، احداث مجموعه‌های فرهنگی در مناطق مختلف شهر است؛ چراکه رونق این مکان‌ها می‌تواند باعث کاهش آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی و منشأ اثرات فرهنگی زیادی شود.

وی تشویق و ترغیب مردم به کتابخوانی را از دیگر رسالت‌های مهم دستگاه‌های فرهنگی و مدیریت شهری عنوان کرد و گفت:‌ در حال حاضر شاهد برخی ناهنجاری‌ها و رفتارهای نامناسب در شهر هستیم که نشان‌دهنده این است که بخشی از جامعه و به ویژه نسل جوان جایگاه خود را نمی‌شناسد و راهکار رفع این آسیب، ارتقای سطح فکر و بینش جامعه از طریق کتابخوانی است.

در ابتدای این مراسم همچنین رقیه دوست فاطمی‌ها، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد با گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و روز بزرگداشت «کتاب، کتابخوانی و کتابدار»، از خیران تالار فرهنگ و هنر نگین که با احداث بنایی فرهنگی به نام فرزندشان، به رشد و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری شهر کمک کردند، قدردانی کرد.

وی همچین با اشاره به اینکه تالار نگین به صورت چندمنظوره طراحی شده و امکان تعییر فضا و چیدمان آن برای اجرای برنامه‌ها و کارگاه‌های مختلف فرهنگی هنری وجود دارد، اظهار داشت: امیدواریم این بنا سال‌های سال مورداستفاده هنرمندان، نویسندگان، اهالی فرهنگ و کتاب‌دوستان قرار گیرد.

سخنرانی نگین خلیلی، فرزند دو خیّر تالار فرهنگ و هنر نگین و اجرای نمایش‌نامه‌خوانی با عنوان «پرتاب سه‌ امتیازی» با بهره‌گیری از یکی از داستان‌های کتاب «قصه‌های من و ننه آغا» نوشته حجت‌الاسلام مظفر سالاری، از دیگر برنامه‌های آیین افتتاح «تالار فرهنگ و هنر نگین» بود.

گفتنی است، احداث تالار فرهنگ و هنر نگین از سال 97 در زمین پشت کتابخانه فرخی یزدی به مساحت 190 مترمربع آغاز و ظرف مدت دو و نیم سال تکمیل و آماده بهره‌برداری شد.

زیربنای مفید این تالار 150 مترمربع است و 40 مترمربع نیز به محوطه حیاط و ورودی سالن اختصاص یافته و در مجموع نیز مبلغ 6 میلیارد ریال صرف ساخت و تجهیز این تالار شده است.

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خیرین یزدی استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۵۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • ۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شود