Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، ششمین نشست از سلسله نشست‌های رویداد تحلیلی بصیرتی «نبرد تمدن‌ها» به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با عنوان « تایتانیک دیگری در راه است» به منظور تبیین موضوع افول نظام سلطه و کشور آمریکا، برگزار شد.

فواد ایزدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل آمریکا در این نشست با بیان تفاوت میان افول و فروپاشی، برخی مصادیق از افول آمریکا را مورد اشاره قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بیان کرد: هنگامی که افول را به کار می‌بریم؛ منظور ما کاهش قدرت یک نظام است ولی فروپاشی یعنی نابودی و از میان رفتن مثل نابودی نظام سیاسی، مانند آنچه در شوروی اتفاق افتاد.

ایزدی افزود: امروز در رابطه با افول آمریکا یک اجماعی بین همه متخصصان حتی متخصصان آمریکایی وجود دارد. تا جایی که برخی معتقدند که این وضعیت، اصلاح‌پذیر و متوقف‌شدنی نیست و بعضی‌ها هم روش‌های دشواری، ارائه داده‌اند لیکن فعلاٌ ً در رابطه با فروپاشی اجماعی وجود ندارد.

وی در ادامه در مورد نحوه قدرت‌یافتن این کشور افزود: آمریکا ابتدا بر آمریکای شمالی مسلط شد سپس بر آمریکای مرکزی و جنوبی تسلط یافت. بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا تسلطش را در کل دنیا گسترش داد.

این استاد دانشگاه دلایل قدرت گرفتن آمریکا در طول سه چهار قرن گذشته را در ۵ رکن برشمرد و گفت: رکن اول این بود که به قدرت اقتصادی اول جهان تبدیل شد البته هنوز هم هست. دوم اینکه به واسطه قدرت اقتصادی، به قدرت نظامی تبدیل شد و هنوز هم هست. سوم به واسطه قدرت نظامی تبدیل به قدرت سیاسی اول جهان شد. چهارم اینکه تبدیل شدن به کشور اول در زمینه های اقتصادی، سیاسی و نظامی نیاز به نهادها و ساختارهایی داشت که موفق به ساخت آن شدند، فلذا یک توانمندی مدیریتی ایجاد کردند و در دنیا سلطه ایجاد کردند و پنجم هم جذابیت و پرستیژ پیدا کردند که البته هنوز هم برخی‌ها در دنیا به آن علاقه داشته و آن را کدخدا می دانند!

وی اظهار داشت: چند دهه است که آمریکا در این ۵ رکن افول کرده است. بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا ۵۰ درصد اقتصاد جهان را در دست داشت اما امروزه ۲۰درصد آن را در دست دارد و بر اساس آمارهای بین المللی طی ۵۶ سال آینده، این مقدار کمتر هم خواهد شد. و بلعکس وضعیت چین و دیگر رقبای آمریکا دارای شیب رو بالاست. دولت آمریکا ۳۰ تریلیون دلار مقروض است و کسری بودجه ۱۲ تریلیون دلاری دارند.

ایزدی اضافه کرد: مردم آمریکا هم ۶۰ تریلیون دلار مقروض هستند که ناشی از فرهنگ مصرف و عدم فرهنگ سازی پس انداز است. اختلاف طبقاتی گسترده در آمریکا وجود دارد. تعداد زیادی میلیاردر دارند اما تعداد کارتن‌خواب‌هایشان بیشتر است.

وی در ادامه بیان کرد: آنها در بحث نظامی خیلی هزینه می‌کنند اما به اهداف خود نمی‌رسند. مثلاً میلیاردها برای تغییر دولت سوریه هزینه کردند اما به هدفشان نرسیدند یا در ماجرای افغانستان که در نهایت مجبور به فرار شدند. در آمریکای لاتین هم خیلی از کشور ها نظیر ونزوئلا سلطه آمریکا را شکسته اند.

ایزدی در ادامه به نمونه‌های دیگر اشاره کرد مثل مشکلات سیاست های داخلی، به طوری که سیاست‌مداران آنها افرادی می‌شوند که در گذشته سنخیتی با مقام‌های حکومتی نداشته‌اند.

وی گفت: امروز در کل جایگاه آمریکا تنزل پیدا کرده و ترسی که از آمریکا وجود داشت ریخته است و مسئولین فعلی ایران ترسی از آمریکا ندارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه محبوبیت کنگره آمریکا بین مردم آمریکا حدود ۱۵ درصد است، گفت: خبر افول امپراتوری های دنیا جدید نیست و در چهار پنج قرن اخیر قدرت های بزرگی افول کردند مانند پرتغال، اسپانیا، فرانسه،انگلیس و در قرن ۲۰ آمریکا. حتی یکی از نهاد های اطلاعاتی آمریکا گزارش داده است که در سال۲۰۳۰ هیچ هژمونی ای نخواهیم داشت و دنیا چند قطبی خواهد شد. 

ایزدی در پایان گفت: ممکن است آمریکا قدرتمند بماند اما ابر قدرت نخواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا دانشگاه تهران هیات علمی ایزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۰۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: درخواست ها از کنگره آمریکا برای افزایش تدارکات تسلیحاتی برای اوکراین چیزی را عوض نمی کند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، سفیر روسیه در واشنگتن در این باره ادامه داد: اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین هم وضعیت را در میدان نبرد تغییر نمی دهد.

آناتولی آنتونوف در ادامه افزود: آمریکا باید در لفاظی های تهاجمی خود نسبت به روسیه تجدید نظر کند. رویارویی دو قدرت هسته ای به نتایج غیرقابل پیش بینی منجر خواهد شد و ما این موضوع را پیشتر هم اعلام کرده بودیم.

این در حالیست که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور پس از آنچه تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقامات غربی خوانده شده، دستور آغاز رزمایش‌های نظامی استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرد.

بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، مطابق با دستور پوتین، در این رزمایش آمادگی نیروهای هسته‌ای غیر راهبردی مسکو به منظور انجام عملیات‌های جنگی به بوته آزمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین، در این رزمایش‌های نظامی تمرین آماده‌سازی و استقرار تسلیحات هسته‌ای غیر راهبردی نیز گنجانده خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آرایش‌های موشکی در منطقه نظامی جنوبی و نیروهای دریایی در این رزمایش مشارکت خواهند داشت.

کد خبر 6098607

دیگر خبرها

  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت این رفتارهای وحشیانه را داشت؟
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت و جرات این رفتارهای وحشیانه را داشت؟ /حج امسال، حج برائت است
  • اگر آمریکا نبود اشغالگری اسرائیل در ۷ اکتبر پایان یافته بود
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • کراسفیت در پی دستیابی صدر جدول ورزش‌های روز دنیا
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل