Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، هاشم داداش پور امروز در نشست کشوری رؤسای مراکز مشاوره و رؤسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که با حضور سرپرست دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم برگزار شد گفت: موضوع مربوط به‌سلامت روان موضوع بسیار مهمی است به‌هرحال در این حوزه مشکلاتی مطرح شد و تا چالشی نباشد کاری هم صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ستاد ملی کرونا قبلاً الزام کرده بود که ۱۵ مهرماه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پانزده آبان دانشجویان کارشناسی آموزش حضوری را از سر بگیرند که با یک اصلاحیه‌ قرار شد از ۱۵ آذرماه در دانشگاه‌های کشور از سرگیری کامل صورت گیرد.

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به مباحثی که مطرح شد (نامشخص بودن چارت سازمانی مراکز مشاوره در ساختار دانشگاهی و کمبود کارشناسان مراکز مشاوره و بهداشت) افزود: ما در حد ممکن تمام این موارد را پیگیری خواهیم کرد بخشی از مسائل که مطرح شد دو بخش دارد یک بخش به هیئت‌امنای دانشگاه‌ها باز می‌گردد و یک بخش آن مسئله فرا دانشگاهی است که به سازمان اداری و استخدامی مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها با یکدیگر متفاوت هستند بعضی از دانشگاه‌ها از نظر مراکز مشاوره و بهداشت از شرایط خوبی برخوردار هستند، به عنوان مثال دانشگاه‌های بزرگ شرایط خوبی دارند، دانشگاه‌های متوسط در حال شکل دادن به مراکز مشاوره و بهداشت هستند و مراکز آموزشی کوچک با کمبود کارشناس مواجه هستند. بنابراین مراکز مشاور و بهداشت دانشگاه‌ها با هم متفاوت هستند.

وی افزود: بنابراین نیاز دانشگاه‌ها در حوزه مذکور با یکدیگر متفاوت است و بخشی از آن در داخل دانشگاه و اگر در صورت همراهی رئیس دانشگاه قابل‌حل است و من نیز آن را پیگیری می‌کنم و اما در حوزه دانشجویی، با دانشجویان متفاوتی روبه‌رو هستیم بخشی از این دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند و خانواده‌ها خیلی درگیر این دانشجویان نیستند اما هرچه سن پایین‌تر می‌رود و به دانشجویان کارشناسی می‌رسد، روابط بین خانواده و دانشجو شدت پیدا می‌کند بنابراین جنس دانشجویان نیز متفاوت است از این رو باید با توجه به نیازهای دانشجویان خود را برای از سرگیری دانشگاه‌ها آماده کنیم.

وی ادامه داد: نیازهای دانشجویان تک‌بعدی نبوده و باید به ابعاد مختلف آن توجه کرد اکنون در بحث مشاوره سلامت از بعد جسمی بحث واکسیناسیون مطرح است دوستان می‌دانند که در جامعه حدود ۸۲ درصد جمعیت هدف واکسن دوز اول و حدود ۶۰ درصد دوز دوم را دریافت کرده‌اند و در مهرماه نیز دکتر صفاری نیا اعلام کردند ۵۸ درصد دانشجویان دوز اول و ۴۳ درصد دور دوم را دریافت کرده‌اند. اگر چنانچه همان روند را در نظر بگیریم و جلو بیاییم این واکسیناسیون نشان می‌دهد که ما به آن هدف که همان 75 درصد جامعه هدف است نزدیک می‌شویم و شرایط برای حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها در حال آماده شدن است.

داداش پور افزود: اما واقعیت این است که ما سلامت دومی داریم که سلامت روان است که می‌تواند ابعاد مختلفی داشته باشد که کم‌تر به آن توجه شده است مثل روانشناسی محیطی که باید به این موضوع با توجه به اثر مثبتی که دارد بیشتر توجه شود.

وی تصریح کرد: دانشگاهی که محیطش را سالم و سلامت نگاه ندارد انگار به سلامت دانشجویان توجهی نکرده‌است بهداشت محیط نیز بخشی از این واقعیت است که ما داریم روان‌شناسی محیطی می‌تواند اثر وضعی قابل‌توجهی بر روی دانشجویان داشته باشد.

وی در ادامه به دانشجویان خارجی دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: تعداد دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه‌ها افزایش پیدا کرده‌است باید این دانشجویان را نیز یک ایرانی تلقی کرد و به همان اندازه که به دانشجویان ایرانی بها داده می‌شود به این دانشجویان نیز بها داده شده و به سلامت جسمی روانی آن‌ها بیشتر توجه شود.

داداش پور همچنین دوباره به از سرگیری کامل دانشگاه‌ها به صورت حضوری اشاره کرد و افزود: مراکز مشاوره جز اولویت‌های من هستند و نیاز به حوزه مشاوره در این زمان خیلی بیش از گذشته اهمیت پیدا می‌کند.

کد خبر 5351422 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشجویان سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آزمون دستیاری دانشگاه علم و صنعت حکم انتصاب وام دانشجویی مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های ایران آموزش حضوری مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۱۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه توکلی، صبح شنبه در همایش گرامیداشت روز روانشناس و تجلیل از فعالین طرح محب در استان کرمان گفت: بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر کشور خدمات سلامت روان و مشاوره روانشناسی را به مردم ارائه می‌دهند که این نشان از ظرفیت، پتانسیل و سرمایه سازمان بهزیستی دارد و مشخص می‌کند که بهزیستی چقدر در این خصوص تلاش و فعالیت کرده است.

وی افزود: به جرأت اعلام می‌کنم سازمان بهزیستی به عنوان یکی از دستگاه‌ها و متولیان موضوع ارائه خدمات روانشناسی اجتماعی، خدمات بسیاری در حوزه سلامت روان انجام داده که این هم مرهون نیروی انسانی و سرمایه‌های انسانی بسیار ارزشمندی است که در این زمینه در اختیار داشته است.

وی تصریح کرد: بهزیستی در بخش دولتی بیش از ۶ هزار نیروی تحصیل کرده و متخصص در مقاطع مختلف دارد که بضاعت بزرگی است و باید قدرشان را بدانیم.

معصومه توکلی، ادامه داد: در بخش خصوصی نیز بالغ بر چند ۱۰ هزار مرکز خصوصی در سراسر کشور داریم که در موضوعات مختلف اعم از توانبخشی، اجتماعی، معلولین و موضوعات مختلف آسیب دیدگان اجتماعی خدمات ارائه می‌دهند و روانشناس پای ثابت تمامی این خدمات است.

وی افزود: بر اساس آمار استخراج شده از سامانه بهزیستی، حدود ۳ میلیون جلسه مشاوره در این سامانه به ثبت رسیده و بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر به مراکز ما مراجعه کرده اند که این نشان می‌دهد خدمات و توانمندی‌های این مراکز توسط مردم درک شده و جامعه دارد از خدمات ما استفاده می‌کند و فکر نمی‌کنم هیچ دستگاهی با این بزرگی و عظمت وارد این موضوع شده باشد

توکلی، با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مردمی و حمایتی یکسری خدمات رایگان به مردم ارائه می‌دهد گفت: خط ۱۴۸۰ ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب خدمات مشاوره‌ای رایگان به مردم ارائه می‌دهد و متخصصان کارکشته و تحصیل کرده‌ای پشت خط وجود دارند که آماده ارائه خدمات هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و هشتصد هزار خدمت توسط مراکز مشاوره تلفنی رایگان بهزیستی به جامعه ارائه شده است افزود: در کنار مراکز مشاوره دولتی، یاری برگ مشاوره نیز برای افراد بی بضاعت و یا کسانی که توانمندی پرداخت هزینه‌های مشاوره را ندارند در نظر گرفته شده است.

وی افزود: طبق آمارهای موجود در سال گذشته ۸۵۰ هزار نفر از انواع آموزش‌ها از جمله مهارت‌های زندگی، زندگی و خانواده، پنج سال اول زوجین و انواع و اقسام آموزش‌هایی که بهزیستی عمدتاً رایگان و با استفاده از بخش دولتی و خصوصی ارائه داده بهرمند شده اند.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در سامانه تصمیم هم که مخصوص ارائه مشاوره به زوجین به منظور کاهش و کنترل طلاق می‌باشد ۱۶۵ هزار زوج در سال گذشته خدمت گرفته اند و بالغ بر ۷۰۰ هزار جلسه مشاوره ارزیابی غربالگری و خدمات روانشناختی برای این عزیزان برگزار شده که بسیار کار ارزشمندی است.

توکلی، افزود: در طلاق‌های توافقی ما توانستیم بیش از ٢٢ درصد زوجینی که برای طلاق توافقی به توافق رسیده بودند به سازش برسانیم و دوباره به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

کد خبر 6090131

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • دانشجویان معترض آمریکایی خواستار اخراج اشغالگر از فلسطین هستند
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان