Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قم،حجت‌الاسلام حسن گریوانی دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی گفت: این همایش ۲۵ تا ۲۷ آبان‌ماه جاری با پیام آیت الله جوادی آملی و سخنرانی آیت الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه‌های علمیه آغاز و مراسم پایانی نیز با سخنرانی حجت‌الاسلام پارسانیا عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی تصریح کرد: همایش ملی معنویت با عنوان اصلی معنویت و علوم اسلامی است یعنی تامل‌ها و پژوهشی‌هایی که باید در حوزه معنویت صورت بگیرد و گام نخست آن بحث نسبت معنویت با علوم اسلامی است که برای این همایش هشت محور تدبیر شده‌است.

گریوانی با اشاره به هشت محور این برنامه گفت: چیستی، چرایی، چگونگی معنویت پژوهی و مصداق یابی معنویت یابی در اسلام و متون اسلامی، معنویت به مثابه دانش و گرایش یا رشته مطالعاتی، نسبت سنجی معنویت با علوم اسلامی یعنی فقه، فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان از محور‌های این همایش خواهد بود.

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی با تاکید بر اینکه برنامه‌هایی که در این مدت ارائه شده در قالب‌های مختلف ظرفیت استادان متعدد مورد استفاده قرار گرفته بیان کرد: این برنامه در قالب کرسی نظریه پردازی، نشست علمی، سفارش و فراخوان مقاله‌ها و کارگاه‌های مختلف مساله شناسی در حوزه معنویت برگزار شده است.

گریوانی بیان کرد: ۱۲ پیش نشست علمی برگزار شده که دو پیش نشست با عنوان نسبت معنویت با کلام و نسبت معنویت با فقه می‌باشد، کارگاه‌های مختلف درحوزه معنویت و کرسی نظریه پردازی نیز به انجام رسیده‌است.

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی افزود: قریب به ۱۰۰ چکیده علمی به همایش ارسال شده و برخی از این موارد مورد پذیرش قرار گرفته است، همچنین ۳۵ مقاله علمی و پژوهشی داشته‌ایم که پس از ارزشیابی علمی تعدادی در روز همایش ارائه علمی خواهد شد و توسط استادان و هیات داوری مورد ارزشیابی و نقادی قرار می‌گیرد.

گریوانی با بیان اینکه از ظرفیت استادان مختلف قم و مشهد و تهران بهره برده‌ایم،یادآور شد: این همایش سه پنل تخصصی دارد که پنل نخست پس از افتتاحیه با مدیریت حجت‌الاسلام الهی زاده و با حضور هشت تَن از محققان با موضوع نسبت معنویت و فقه، برگزار و پنل دوم نیز تحت عنوان نسبت معنویت با اخلاق، کلام و عرفان با مدیریت حجت الاسلام مهدی علیزاده و با حضور حجت الاسلام محمد تقی سبحانی انجام خواهد شد.

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی ابراز کرد: هدف اصلی این همایش ایجاد دغدغه در اذهان پژوهشگران و محققان است تا ذهن محققان را معطوف به یک پدیده علمی تحت عنوان معنویت کنیم که کمتر بر روی آن در جهان اسلام و ایران تامل شده‌است.

دبیر اجرایی همایش ملی معنویت پژوهی، معنویت و علوم اسلامی در پایان ادامه داد: پنل سوم در روز اختتامیه با عنوان معنویت به مثابه دانش، گرایش و رشته مطالعاتی با مدیریت حجت الاسلام هادی صادقی و با حضور سایر محققان و استادان برگزار می‌شود، علاقه‌مندان جهت شرکت مجازی در این نشست می‌توانند به نشانی http://dte.bz/ethicsconf مراجعه کنند.

دبیر علمی همایش ملی معنویت و علوم اسلامی نیز گفت: این همایش بستری برای تضارب آرای عالمان دینی و دانشمندان اسلامی است که باید به یک نتایج علمی و معرفتی نوین و جدیدتری دست پیدا کنیم.

حجت الاسلام محمد رودگر افزود: همایش فوق یک جوهره و روحی دارد که در عنوان همایش متبلور و متجلی شده‌است.

او با بیان اینکه دانشمندان و اندیشمندان باید نسبت بین معنویت اسلامی با علوم اسلامی را تبیین کنند افزود: طبیعتا برای سنجش این نسبت باید آنچه تاکنون تولید شده و میراثی علمی که در اختیارمان گذاشته شده، سنجیده شود.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: همایش حوزه علمیه قم معنویت و علوم اسلامی نسبت معنویت حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۱۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود