Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) بابیان اینکه کتابخانه این دانشگاه یکی از مهم ترین کتابخانه‌های دانشگاهی استان قم در بخش علوم انسانی به شمار می‌رود، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۳۵ هزار جلد کتاب و منابع مرجع علمی در این کتابخانه وجود دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، ‌حجت‌الاسلام و‌المسلمین شمس‌الله مریجی امروز به مناسبت روز کتاب و کتابخوانی در بازدید از کتابخانه این دانشگاه و دیدار با کتابداران ضمن عرض تبریک روزکتابخوانی و قدردانی از تلاش آنان اظهار داشت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از مولفه‌های اساسی جامعه امروز به شمار می‌رود و باید بیش از پیش توسط متولیان فرهنگی در این مقوله مهم برنامه‌ریزی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به جایگاه و اهمیت کتابخوانی اشاره و بیان کرد: فعالیت در عرصه کتابداری از ارزش بالایی برخوردار است به طوری که بسیاری از طریق کتاب و کتابخوانی به درجاتی رسیده‌اند،اما کتابداران خود بی‌نام نشان هستند.

مریجی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های علمی موجود در کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) اشاره کرد و گفت: کتابخانه این دانشگاه به‌عنوان یکی از  کتابخانه‌های مهم دانشگاهی استان قم در بخش علوم انسانی به شمار می‌رود و در حال حاضر بیش از 130 هزار جلد کتاب در آن وجود دارد که شامل حدود 60 هزار عنوان کتاب می‌شود.

کتابخانه‌های عمومی شهرستان مرزی تایباد از کمبود فضا رنج می‌برند + فیلمامام جمعه تبریز: کتابخانه‌ها پایگاه‌های اجتماعی برای رجوع اقشار مختلف جامعه هستند‌تعطیلی کتابخانه‌ها و کاهش سرانه مطالعه در دوران کرونا/ اعضای کتابخانه‌های خراسان‌رضوی کاهش یافته است

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: منابع مرجع کتابخانه این دانشگاه حدود پنج هزار جلد و پایان نامه دانشجویان در مقاطع ارشد و دکتری نیز بیش از دو هزار جلد است که صحافی و در بخش مرجع مستقر شده است.

مریجی تصریح کرد: همچنین این کتابخانه یکی از کتابخانه‌های پیشتاز در حوزه مکتا(مجمع تخصصی کتابخانه‌های استان قم) بوده و بیشترین تعامل از جهت متقاضیان که از دانشگاه ‌دیگر به این دانشگاه معرفی شده است از ظرفیت آن استفاده کنند.

در این نشست معاون پژوهش دانشگاه باقرالعلوم(ع) نیز در سخنانی با تبریک روز و هفته کتاب و کتابخوانی در سخنانی کوتاه اظهار داشت: کتاب ابرازی برای انتقال تجارب بوده و کتابداران نیز زمینه ساز انتقال این تجارب هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود موسوی با قدردانی از زحمات مدیر و کتابداران کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان کرد: به روز رسانی منابع موجود در کتابخانه یکی از اولویت‌های معاونت پژوهشی دانشگاه بوده و در حال حاضر نیز کتابخانه دانشگاه از منابع علمی و تخصصی مناسبی برخوردار است.

رئیس کتابخانه و اطلاع‌رسانی دانشگاه باقرالعلوم(ع) نیز در حاشیه این نشست با تبریک روز و هفته کتاب و کتاب‌خوانی به تمام فعالان عرصه کتاب، از زحمات کتابداران این دانشگاه قدردانی کرد و اظهار داشت: کتاب، یک فرهنگ است و بخشی از تمدن محسوب می‌شود.

علیرضا آذری افزود: منظور از فرهنگ بودن کتاب این است که همان‌طور که فرهنگ حدومرز ندارد و زمان و مکان نمی‌شناسد، کتاب نیز زمان و مکان نمی‌شناسد و کتابداران  دانشگاه باقرالعلوم(ع) نیز با تأسی از این فرهنگ مشتاقانه در خدمت علاقه ‌مندان به کتاب بوده و همواره تلاش کرده‌اند فارغ از شرح وظایف کارمندی، کتاب را در اختیار تمام  پژوهشگران، قرار دهند و این مهم نیز تاکنون به خوبی محقق شده است.

آذری در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) پرداخت و گفت: این کتابخانه با 35 سال قدمت، یکی از کتابخانه‌هایی است که منابع علمی آن به‌ندرت در سایر کتابخانه‌های کشور یافت می‌شود.

رئیس کتابخانه و اطلاع‌رسانی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بابیان اینکه منابع علمی موجود در کتابخانه این دانشگاه تخصصی بوده و در زمینه علوم سیاسی، جامعه‌شناسی، فلسفه و تاریخ اسلام است خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد رشته‌ها و گرایش‌های این دانشگاه در مقطع ارشد و دکتری، به‌مرور منابع علمی این کتابخانه در رشته‌های ارتباطات، فلسفه دین، معارف اسلامی، تاریخ تمدن، کلام اسلامی و همچنین گرایش‌های مختلف از جمله اندیشه سیاسی اسلام و دانش اجتماعی مسلمین افزایش یافت.

رئیس کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: همچنین این کتابخانه یکی از کتابخانه‌های پیشتاز در حوزه مکتا (مجمع تخصصی کتابخانه‌های استان قم) بوده و بیشترین تعامل را با متقاضیانی که از سایر دانشگاه‌ها به این دانشگاه معرفی شده‌اند را دارد.

انتهای پیام/459/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتابخانه این دانشگاه کتاب و کتابخوانی کتابخانه ها کتاب و کتاب منابع علمی هزار جلد استان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۲۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در اولین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه‌ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و گفت : از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه‌ها دریغ نمی‌کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت‌های دیگر قرار می‌گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کار‌های برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده‌ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری‌های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت‌های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه‌های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه‌ها را رها کنیم.

وی با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می‌رسد یکی از پروژه‌های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه‌های استان خواست تا پروژه کتابخانه‌های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت‌های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه‌های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می‌توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت‌ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه‌ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه‌های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویداد‌ها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند