Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، علی اصغر جعفری در مراسم رونمایی از کتاب ۵۷ روز گفت: خدا را شاکرم که در آستانه عملیات شکست حصر سوسنگرد از چنین اثری رونمایی می‌شود. یکی از وظایف ما تربیت و کمک به ارتقای نیروهای جوان ونوقلم است که این نیروها بتوانند خلف صالحی برای نویسندگان ادبیات انقلاب و دفاع مقدس باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: در حال حاضر افتخار داریم در نتیجه آموزش‌هایی که در کارگاه داستان‌نویسی به استادی شهریار عباسی توسط معاونت آموزش موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داده می‌شود، از ۱۰ رمان رونمایی کنیم. ادبیات پیشران فرهنگ اجتماعی است. در حقیقت اگر می‌خواهیم اندیشه و باوری عمق پیدا کند باید به ادبیات و مخصوصا ادبیات داستانی تکیه کنیم ادبیات داستانی مانند باران لطیفی است، که به عمق زمین می‌رود و سفره‌های جان‌ها را سیرآب و غنی می‌کند.

جعفری با اشاره به نقش ادبیات داستانی بر فرهنگ تصریح کرد: داستان خوب و مناسب می‌تواند یک زندگی را تغییر دهد. انقلاب ما انقلاب فرهنگی و جنگ هشت ساله هم دفاع عظیم فرهنگی بود اگر در آن دوران رزمندگان بصیرت نداشتند، کسی برای مقابله با دشمن به جبهه نمی‌رفت، امروز شرایط به این ترتیب نبود. لذا این رشادت‌ها و داستان آرش‌های این سرزمین باید منتقل شود. همه قدرت‌هایی که در جنگ اول و دوم جهانی درگیر بودند در جنگ تحمیلی علیه ما به پا خاستند. کما اینکه سوسنگرد دو بار دست به دست شد و در نهایت با تدبیر و محوریت مقام معظم رهبری از چنگ دشمن آزاد شد.

وی یادآور شد: در حقیقت هر کدام از آثار فرهنگی در حوزه ادبیات و فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس قسمتی از واقعیت‌ها را هنرمندانه منعکس می‌کند. امیدوارم در آینده شاهد آثاری بیش از این باشیم. موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آمادگی دارد که همواره از آثار فرهنگی-هنری در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حمایت کند.

داود صلاحی مدیر انتشارات سرو هم در این مراسم گفت: این کتاب به حوادث روزهای ابتدایی جنگ و اشغال شهر سوسنگرد و آزادسازی آن توسط نیروهای مردمی، ژاندارمری و سپاه پرداخته است. البته سوسنگرد در جریان جنگ تحمیلی چندین بار اشغال شد.

وی خاطرنشان کرد: در مورد شهر سوسنگرد آثار کمی وجود دارد لذا این کتاب تا حدودی توانسته جای خالی آثار در این زمینه را پر کند. بنده وقتی کتاب را مطالعه کردم، باور نمی‌کردم که اولین اثر او است. ‌داستان به خوبی پیش رفته است. ‌ به عنوان ناشر مطرح می‌کنم که این اثر قابلیت انتشار دارد چرا که کتاب فاخر و هنرمندانه‌ای است.

مدیر انتشارات سرو یادآور شد: البته شخصیت‌های استفاده شده در کتاب، شخصیت‌های واقعی هستند و تنها تعدادی کمی از شخصیت‌ها برگرفته از تخیل نویسنده است.

در ادامه مراسم مهری غلامپور نویسنده کتاب ۵۷ روز گفت:  دغدغه بنده همیشه این بود که در جنگ همیشه آقایان بیشتر دیده می‌شدند و نقش آنها پررنگ‌تر بود. رمان ۵۷ روز روایت دختر مشهدی است که به همراه همسر وارد سوسنگرد می‌شود و تا آن لحظه خبری از جنگ است اما به فاصله چند روز جنگ آغاز و مهری، که شخصیت اصلی داستان است، تنها می‌شود. البته به نقش منافقین نیز به عنوان ستون پنجم پرداخته شده است.

شهریار عباسی نیز در مراسم رونمایی از کتاب ۵۷ روز تصریح کرد: جایگاه ادبیات داستانی آنطور که باید، وجود ندارد و ادبیات داستانی ایرانی جایگاه مناسبی ندارد. لذا ادبیات داستانی نیازمند توجه است. این نوع از ادبیات ساخته‌ای برای فهم بهتر جهان است.

وی ادامه داد: برای کارهای ماندگار باید به سمت ادبیات داستانی و نگاه بی‌طرفانه حرکت کنیم. بسیاری از رمان‌های دنیا با موضوع جنگ یا مقاومت نوشته شدند و از این طریق پیام خود را به جهان و نسل‌های آینده منتقل کردند.

عباسی با اشاره به محتوا و ساختار کتاب ۵۷ روز خاطرنشان کرد: نکته مفید این کتاب نوع ارتباط با خواننده است، به نحوی که خواننده ناخواسته وارد جنگ می‌شود و با شخصیت اصلی این تجربیات را بدست می‌آورد.

برچسب‌ها جنگ تحمیلی انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس مقام معظم رهبری انقلاب فرهنگی علی اصغر جعفری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس جنگ تحمیلی انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس مقام معظم رهبری انقلاب فرهنگی علی اصغر جعفری موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادبیات داستانی کتاب ۵۷ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اردبیل در آئین افتتاح نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی در سالن بانوان و خانواده شهرداری اردبیل گفت: هنر بهترین ابزار برای انتقال خرده فرهنگ‌ها و رفع برخی ناهنجاری‌های فرهنگی است و در این آثار که خوشبختانه در روز نخست برگزاری نمایشگاه با استقبال گرم دانش آموزان مواجه است، به موضوعاتی همچون کرامت سالمندان و ضرورت توجه به آنها پرداخته شده است.
سلامت صفری به دانش آموزان و بازدیدکنندگان از این نمایشگاه توصیه کرد، آموزه‌ها و برداشت‌های فکری و فرهنگی خود از این آثار را به اعضای خانواده، همسالان و دوستان خود منتقل کنند و در راستای تبیین و ترویج فرهنگ شهروندی تلاش کنند.
وی به ظرفیت مساجد و محلات و فعالان کانون‌ها و هیئت امنای آنها اشاره کرد و ادامه داد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل اقدامات چشمگیری در جهت اهداف و برنامه‌های خود انجام می‌دهد و می‌تواند از ظرفیت مساجد و محلات برای توسعه برنامه‌ها در مناطق مختلف شهر، بیشتر استفاده کند.
این فرمانده و یادگار دفاع مقدس با اشاره به توجه افکار عمومی به مظلومیت غزه و محکومیت اسرائیل جنایتکار، پیشنهاد داد برنامه‌های فرهنگی و هنری در ارتباط با غزه و پایداری محور مقاومت در مقابل رژیم غاصب و هم پیمانانش، در اردبیل برگزار شود و مقدمه ای برای آئین‌های پرشور هفته دفاع مقدس قرار گیرد.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل نیز در این آئین گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه هنری، تبیین برخی مشکلات و فرهنگ سازی برای برطرف کردن آنها با ابزار هنر است و این مجموعه سه روز برای بازدید علاقه‌مندان دایر خواهد بود.
اباصلت ابراهیمی به برگزاری اردوی نیمروزی شهرداری اردبیل اشاره کرد و گفت: اقشار مختلف مردم در قالب این اردو از نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی بازدید می‌کنند و حضور پرشمار معلمان و دانش آموزان در نخستین روز گشایش این نمایشگاه، گویای استقبال خوب مردم از این کار هنری است.


فیروز اسوار کاریکاتوریست اردبیلی نیز در خصوص آثار خود اظهار کرد: بیش از ۲۰ اثر در قالب این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است و علاوه بر موضوعات خانواده و فرهنگ شهروندی و شهرنشینی، در تعدادی از آثار نیز به غزه و مظلومیت فلسطین و جنایت‌های رژیم غاصب پرداخته ام.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: به تجربه ثابت شده است که تاثیر آثار هنری در تبیین هدف‌های متعالی و القا فرهنگ‌ها، بسیار عمیق و وسیع است و آموزه‌هایی که از طریق این کاریکاتورها به ذهن و ضمیر بینندگان و بازدیدکنندگان منتقل می‌شود، به خاطر داشتن حالت طنز و شوخی، در ذهن باقی می‌ماند و سبب اصلاح برخی رفتارها در حوزه فرهنگ شهروندی و شهرنسینی می‌گردد.
او گفت: متولد ۱۳۵۰ در روستای قره داغلو شهرستان پارس آباد هستم و از دانشکده علمی و کاربردی خبر اردبیل در رشته کارشناسی روابط عمومی و امور رسانه فارغ التحصیل شده‌ام و شغلم آزاد است و از سال ۷۰ کاریکاتور می‌کشم و درآمدی از این هنر ندارم بلکه به خاطر تعلق خاطر و عشق به این هنر به آن می‌پردازم.
اسوار اضافه کرد: در دوران تحصیلی ابتدایی، نقاشی سیاه قلم کار می‌کردم و بعدها به نقاشی با رنگ روغن روی بوم و پارچه روی آوردم و از استادانی همچون "سلطانی" در تهران و "زند" در ارومیه بهره‌ برده ام و در دوران جوانی به تهران کوچ کرده بودم و از سال ۹۳ به اردبیل بازگشتم و در کنار زندگی و شغل آزاد همچنان کاریکاتور می‌کشم.

دیگر خبرها

  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • محمد علی علومی شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است