Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید خشنود عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره تناسب نداشتن رشته‌های دانشگاهی متناسب با صنعت و جامعه اظهار کرد: قاعدتا با نگاه به آمار دانش آموختگان استخدام شده در بازار کار متوجه می‌شویم که طی چند سال اخیر آموزش عالی در این زمینه روند خوبی را طی کرده و آمار دقیقی را هم به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: آمار وزارت علوم از اشتغال و رتبه بندی دانش آموختگان و دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که برخی رشته‌ها طی دوره‌های طولانی باعث استخدام و جذب نیرو‌های انسانی و فارغ التحصیل شده دانشگاه‌ها به بازار کار شده اند و آمار بیکاری آن‌ها بسیار بالاست.

خشنود تصریح کرد: آمار بیکاری یا اشتغال فارغ التحصیلان در اختیار تمامی نهاد‌ها قرار دارد، منتهی استدلال نکردن در نتایج این آمار بسیار جای بحث دارد. معمولا در حوزه‌های آموزش عالی دو ماموریت تعریف می‌شود که یکی بحث جذب بازار کار و دومی بحث تداوم کار‌های علمی در حوزه دانشگاهی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: در حال حاضر که حوزه اقتصادی کشور بسیار چالش برانگیز است و اشتغال به عنوان مسئله مهم شناخته می‌شود، بنابراین بخش آموزش عالی باید روی رشته‌هایی که باعث افزایش بالای درصد اشتغال می‌شوند سرمایه گذاری و هدف‌گذاری کند و روی همان‌ها متمرکز شود.

نبود آگاهی در میان برخی دانشجویان از رشته تحصیلی

خشنود گفت: هم اکنون دانشجویانی داریم که بدون آگاهی از رشته تحصیلی وارد دانشگاه می‌شوند و در آن ادامه تحصیل می‌دهند که این موضوع بعد از مدتی منجر به یاس و ناامیدی می‌شود و آن‌ها به این موضوع فکر می‌کنند که بخش مهمی از عمر خود را از دست داده اند و در نهایت این موضوع منجر به افزایش آمار بیکاری خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اضافه کرد: آموزش عالی باید در زمینه تناسب سازی رشته‌ها با بازار کار موجود در جامعه و آگاهی سازی آن‌ها نسبت به دانشجویان شرایط لازم را فراهم کند تا داوطلبان بتواند با دانش و آگاهی و علم کافی انتخاب رشته کنند.

خشنود بیان کرد: سرمایه گذاری و هدف‌گذاری بودجه‌ها و برنامه ریزی‌ها و ساماندهی‌ها باید به سمت و سوی رشته‌هایی باشد که آمار آن‌ها درباره منجر شدنشان به اشتغال وجود داشته باشد. به هیچ عنوان نباید به حذف رشته‌هایی اقدام کنیم که آمار اشتغالشان پایین است و بحث حذف آن‌ها مطرح نیست، چرا که احتمال دارد در دوره‌های آتی آمار‌ها تغییر یابند.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تاکید کرد: اگر یک دهه برای مقاطع مختلف تحصیلی هر رشته تعریف کنیم، ممکن است هر ۱۰ سال گویش‌های اشتغال در رشته‌های مختلف تغییر یابد، از این جهت نباید رشته‌هایی با اشتغال پایین حذف شوند، بلکه سرمایه گذاری و برنامه ریزی از طرف سیاست گذاری کلان کشور باید کمتر صورت بگیرد و ضریب آن‌ها کاهش یابد.

خشنود گفت: این نکته را باید مدنظر قرار داد که نبود هدف گذاری در نیازمندی‌های کلان جامعه و کشور مهم‌ترین و بزرگترین معضلی است که ما را به روزمندگی رسانده و باعث می‌شود تا توان و ظرفیت ارزشمند نیروی انسانی و منابع مادی از بین رود و نابود شود که به همین ترتیب در راستای اهداف گسترده کشور قرار نخواهند گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بیان کرد: ساماندهی رشته‌های دانشگاهی مستلزم تدابیر و راهکار‌های بسیار مهم در حوزه آموزش عالی است تا بتوان آن‌ها را در کشور هدفمند و پاسخگو کرد و متناسب با آن‌ها اشتغال ایجاد شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اشتغال سرمایه گذاری آموزش عالی بازار کار رشته هایی رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۵۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی از رشد هشت درصدی توسعه متوازن رشته‌ای خبر داد.

ابوالقاسم اکبری، ۹ اردیبهشت ماه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: شاخص توسعه متوازن رشته‌ای استان در سال تحصیلی گذشته ۳۶ درصد بود که به بیش از ۴۴ درصد در سال تحصیلی جاری رسیده است.

وی افزود: این نشان می‌دهد که درحال حاضر بیش از ۴۴ درصد از دانش آموزان ما در رشته‌های هنرستان‌ها و کار و دانش تحصیل می‌کنند و تلاش می کنیم این عدد به ۵۰‌ درصد برسد.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورهای توسعه یافته به این موضوع اعتقاد دارند که باید در حوزه فنی و هنرستانی سرمایه‌گذاری کنند و به همین دلیل در موضوع اشتغال موفق هستند.

اکبری گفت: رشته های نظری، بیشتر ایجاد علم می‌کنند و شغل کمتری ایجاد می کنند به همین دلیل باید به سمت حضور دانش آموزان در رشته های فنی و مهارتدار کردن آن‌ها حرکت کنیم.

وی در ادامه به کمبود فضای آموزشی نیز اشاره کرد و افزود: برای جبران این کمبودها با پیگیری‌ها و تلاش‌های بسیار زیاد، ۷۰ پروژه با ۳۶۰ کلاس درس در دو سال گذشته به بهره‌برداری رسیده و ۸۵ مدرسه دیگر نیز با بیش از ۳۵۰ کلاس درس در حال ساخت است.

وی اظهار کرد: امسال، ساخت ۱۳ مدرسه جدید در سایت‌های نهضت ملی مسکن استان به تصویب رسیده و ۱۲۰ کلاس درس در آن‌ها ساخته می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همچنین بیان کرد: در آستانه برگزاری امتحانات نهایی هستیم و با توجه به اینکه میزان تاثیر آن‌ها در قبولی دانشگاه افزایش یافته، اهمیت بالایی دارد.

وی با بیان اینکه امسال آزمون‌های نهایی ۵۰ درصد در نتیجه کنکور تاثیر دارد، گفت: امسال در پایه دهم ۷۴۷۳ دانش آموز، یازدهم ۷۷۷۴ و پایه دوازدهم ۸۲۸۴ دانش آموز در آزمون‌های نهایی شرکت خواهند کرد.

وی ادامه داد: افرادی که می‌خواهند نمرات آزمون‌های نهایی گذشته خود را ترمیم کنند نیز در این امتحانات نهایی شرکت می کنند و به همین دلیل پیش بینی می‌کنیم حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر در این آزمون‌ها حضور داشته باشند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی همچنین به تعداد مدارس تک دانش آموز اشاره کرد و افزود: در استان ما ۱۸ مدرسه تک دانش آموزی با یک معلم وجود دارد و ۱۳۴ مدرسه نیز کمتر از پنج دانش آموز دارد و این نشان از توجه وزارت آموزش و پرورش و دولت به گسترش آموزش‌ها و عدالت تربیتی و آموزشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد