Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،کلیدواژه این روزهای مردمان نصف‌جهان، فرونشستی است که نگرانی‌های بسیاری را برای مردم این شهر در پی داشته و این نگرانی‌ها، دغدغه مردم را بیش از گذشته کرده است.

دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از آن جایی بیشتر می‌شود که هر روز خبری از فرونشست در جای جای اصفهان شنیده می‌شود و این مشکلات، همه و همه ریشه در مسائلی دارد که برای حل آن، عزم ملی و اراده‌ای همگانی نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران آب اگرچه یک مسئله کشوری و حتی جهانی قلمداد می‌شود، اما رفتارهای سلیقه‌ای، مدیریت نامناسب و مشکلات مختلفی که در این حوزه طی سال‌های گذشته وجود داشته، این معضل را به ویژه در اصفهان با شرایط خاص اقلیمی، ویژه‌تر کرده است.

عدم هماهنگی بین نمایندگان مردم اصفهان در مجلس و دیگر مسئولان استانی و همچنین نبود صدای مشترک بین آنها، معضلی است که در یک دهه گذشته، بیش از هر چیز مشهود و مبرهن بوده و این موضوع، این روزها به فکر مسئولان استانی هم رسیده است.

امیرحسین بانکی پور عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع می‌گوید: ریشه مشکل آب به چندین مسئله مربوط می‌شود که یکی از آن‌ها عدم هماهنگی نمایندگان است. در این راستا و طی جلساتی متذکر شدم که باید ۲ نفر از نمایندگان بحث آب را پیگیری کنند و موضوع آب به عنوان تنها دغدغه آن‌ها به شمار برود، در حالی که قسمت دوم این پیشنهاد عملی نشد و آن دسته از عزیزان معتقد بودند که باید در سایر امور نیز مشارکت داشته باشند.

باید محرومیت‌های شهر همیشه برخودار را به همه نشان دهیم

وی افزود: مسئله نخست در اصفهان آب بوده، آب هست و آب خواهد بود و همه ما به این مسئله اذعان داریم. حدود ۸۰ درصد از جلسات ما در مجمع نمایندگان از روز نخست تا به حال با محوریت آب تشکیل شده و مابقی آن صرف سایر موضوعات شده است.

اما داستان به همین جا ختم نمی‌شود، داستان برچسب ویژه اصفهان تحت عنوان شهر همیشه برخوردار کار را بیش از پیش برای اصفهانی در بخش‌های مختلف دولت و دستگاه‌های مطالبه‌گر سخت می‌کند. بانکی پور پیرامون اصفهان ستیزی در حوزه مسائل اقتصادی و سیاسی بیان کرد: در قدم نخست باید علمدار این موضوع مشخص شود چراکه بخشی از این مسائل بین شهری بوده و در صورت ایجاد ناهماهنگی‌ها کار به درستی انجام نمی‌شود. مشکل دوم اصفهان ستیزی بوده که از دیرباز وجود داشته و در صورتی که پای خود را از اصفهان بیرون بگذاریم متوجه این موضوع می‌شویم، در این راستا زمانی که به عنوان کار فرهنگی به سایر استان‌ها می‌رفتیم با استقبال خوبی مواجه می‌شدیم در حالی که در مسائل سیاسی و اقتصادی خلاف آن را شاهد بودیم.

وی علت رفتارهای برخی پیرامون مسئله آب با اصفهان را تنها تصویر نادرست القا شده از اصفهان به عنوان شهر همیشه برخودار می‌داند و می‌افزاید: اشتباه از ما بوده است که تصویر درستی از محرومیت و مشکلات اصفهان به بیرون منتقل نکرده‌ایم. همه اصفهان را به عالی‌قاپو و چهارباغ می‌شناسند و اشکالی ندارد که محرومیت‌های اصفهان را نیز به نمایش بگذاریم چراکه واقعاً عده‌ای فهم درستی از اصفهان ندارند.

اصفهان مظلومی است که ظالم تلقی می‌شود

مجید نادرالاصلی،‌ رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخودار شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این باره می‌گوید: مسئله آب در اصفهان به عنوان وضعیت بحرانی اعلام شده است. ما نمی‌پسندیم که نمایندگان شهرهای همجوار پیرامون مسئله آب آنچنان صحبت می‌کنند در حالیکه نمایندگان ما سخنی نمی‌گویند و این سکوت موجب پیش آمدن حقی برای مسئولین سایر استان‌های همجوار شده است. ما شده‌ایم مظلومی که ظالم تلقی‌مان می‌کنند.

زنگ خطر وضعیت بحرانی سد زاینده‌رود

۸ مهرماه امسال بود که حسن ساسانی، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان وضعیت موجودی آب باقی مانده در سد زاینده رود را در حالت بحرانی اعلام کرد و پیرامون آن گفت: حجم آب موجود در سد زاینده‌رود ۲۲۴ میلیون مترمکعب است، یعنی کم‌تر از ۱۰ درصد از ظرفیت این سد، که باید تأمین کننده ۳ استان نیز باشد.

میزان ورودی آب سد زاینده‌رود یک چهارم میزان خروجی آن است

تنها یک هفته پس از اعلام آژیر قرمز وضعیت بحرانی آب در سد زاینده رود، بابک محمدی، مدیر اجرایی تاسیسات سد زاینده رود با اشاره به ظواهر سد اظهار داشت: همانطور که ظاهر سد هم نشان می‌دهد متاسفانه حال سد زاینده‌رود خیلی خوب نیست. اکنون ۲۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی و ۵ متر مکعب بر ثانیه ورودی داریم و میزان ورودی یک چهارم میزان خروجی است که به اندازه سه‌چهارم از حجم سد آب در حال برداشت است.

مدیر اجرایی تاسیسات سد زاینده‌رود با بیان کاهش ورودی آب سد، گفت: سال گذشته در همین ایام چیزی در حدود ۱۰ متر مکعب بر ثانیه ورودی آب داشتیم که  متاسفانه  امسال روند کاهشی داشته و به۵ متر مکعب بر ثانیه است.

وی ادامه داد: زمستان پارسال میزان بارش‌ها در ارتفاعات بسیار کم بود، اما آنچه  بیشتر نگران‌کننده است نظر کارشناسان هواشناسی است که تا پایان آذر ماه بارشی را پیش بینی نکرده‌اند. به طور حتم بارگزاری‌های جدید و برداشت‌های غیراصولی و مصرف بی‌رویه از زاینده رود حال این سد را هم بدتر خواهد کرد.

با انتخاب استاندار جدید اصفهان، به تدریج دست یک صدای نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به گوش می‌رسد و رفع معضل «آب» و احیای زاینده رود به عنوان مطالبه اصلی خود از استاندار جدید و دولت مردمی حجت الاسلام رئیسی اعلام می‌کنند.

سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: جناب آقای مرتضوی روحیه جوانی خود را قدر بدانید، از جسارت و شجاعت که مختص جوانی است بهره ببرید و با تمام توان برای احیای زاینده رود که به یک درد سرطانی تبدیل شده تلاش کنید و بدانید اگر نتوانیم برای این مردم کاری از پیش بریم این پست‌ها و مقام‌ها هیچ ارزشی نخواهد داشت چرا که اگر من نماینده‌ام به واسطه مردم نماینده شده‌ام.

وی ادامه داد:ما با ۱۳ وزیر در مجمع نمایندگان استان اصفهان جلسه برگزار کردیم و با تمام وزیران از آب به عنوان مهم‌ترین معضل کنونی صحبت کردیم. استان اصفهان می‌تواند ۱۰ برابر نفت برای کشور با میراث ارزشمندی که در این شهر خوابیده است درآمد داشته باشد که اکنون این میراث در حال نابودی است، فرونشست زمین در حال تخریب این میراث است.

مطالبه اصلی نمایندگان تنها «آب» است، حتی اگر رئیس جمهور به اصفهان سفر نکنند

همچنین حاجی دلیگانی دیگر نماینده مردم اصفهان و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برنامه ریزی سفر رئیس جمهور به شهرهای مختلف‌ را  براساس شاخص‌بندی اعلام می‌کند و در خصوص وضعیت بحرانی آب در اصفهان می‌گوید: چه رئیس‌جمهور به اصفهان سفر کنند یا نه مهم‌ترین خواسته و مطالبه نمایندگان استان اصفهان از دولت و ریاست‌جمهوری تعیین تکلیف آب است. خواسته مهم مردم اصفهان از رئیس‌جمهور تمدید و تجدید و ایجاد ستاد احیای زاینده‌رود به ریاست شخص آقای رئیس‌جمهور و یا معاون اول ایشان است.

حسین میرزایی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن ضروری دانستن احیای زاینده رود با توجه به بحران کم آبی و فرونشست در اصفهان، گفت: باید به دنبال حل ساختارمند و کلان موضوع زاینده‌رود باشیم تا مشکلات این رودخانه هرچه سریعتر برطرف شود.

احیای زاینده رود، تنها راه پیش روی معضل فرونشست همه گیر در اصفهان است

بحران خطر فرونشست در پی بحران کم آبی در اصفهان زنگ خطر وقایع تلخ همچون اصفهان بی سکنه وتخریب آثار تاریخی چندصد ساله را به صدا در آورده است، که در همین راستا رضا اسلامی مدیرکل سازمان زمین‌شناسی استان اصفهان پیرامون خطر بزرگ فرونشست و آسیب آثار تاریخی اصفهان اظهار داشت: ضخامت آبرفت میدان نقش‌جهان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر بوده و به طبع ضخامت لایه دانه‌ریز هم در این منطقه بیشتر است. در این منطقه چاه‌های آب زیادی برای شرب و یا آبیاری فضای سبز وجود دارد و برای کاهش سرعت فرونشست در این منطقه، علاوه بر دائمی بودن جریان زاینده‌رود، باید این چاه‌ها نیز مسدود شودند، در غیر این صورت با رسیدن به کف آبخوان، میدان نقش‌جهان نیم متر فرونشست غیرمتقارن خوهد داشت. یک نکته را باید عنوان کنم که نرخ فرونشست در بخش شمالی میدان بیشتر از بخش جنوبی است و به همین دلیل ترک‌های فرونشست در قسمت‌های مختلف میدان ظاهر شده‌اند.

وی در پاسخ به اینکه راهکار موثر برای کاهش سرعت فرونشست در اصفهان و حل بحران آب استان چیست؟، گفت: متاسفانه الان یک تمدن وشهری در معرض خطر قرار گرفته به نام اصفهان، هیچ راهی برای نجات شهر نیست مگر در گام نخست برداشت از آبخوان را متوقف کنیم و در گام دوم جریان دائمی زاینده‌رود باید برقرار باشد. در بستر آبخوان زاینده‌رود حدود ۱۴ هزار حلقه چاه مجاز و حدود ۱۲ هزار حلقه چاه غیر مجاز وجود دارند که باید برداشت از آن‌ها به حداقل رسیده و یا کامل متوقف شود. چاه‌های غیر مجاز باید بلافاصله مسدود شوند. اگر جریان دائمی زاینده‌رود برقرار باشد و برداشت از آبخوان هم کاهش یابد، سرعت فرونشست کاهش پیدا خواهد کرد و بعد از مدتی به حالت پایدار خواهد رسید.

صدای پیگیری جدی موضوع آب به گوش می‌رسد

در شرایطی که بسیاری بر این باورند که دولت حسن روحانی در ۸ سال حضور خود، نقش مناسبی در حل معضل زاینده‌رود ایفا نکرد، صدای احیای زاینده‌رود از دولت جدید به گوش می‌رسد. استاندار جدید اصفهان چند هفته‌ای است که فعالیت خود را آغاز کرده و قول داده که احیای زاینده‌رود را به صورت ویژه دنبال کند.

سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، در دیدار با آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده، ولی فقیه و امام جمعه استان با ارائه گزارشی از اقدامات خود اظهار داشت: در مساله آب باید به قانون توزیع عادلانه آب و حقوق مردم و دولت توجه شود تا حقی پایمال نشود. تأکید اینجانب و سایر مسئولان استانی بر اهمیت هم افزایی وانسجام جمعی همگانی و پرهیز از هرگونه تشویش افکار عمومی است. انشاالله با اهتمام حضرت عالی و همه دلسوزان هر چه سریع‌تر شاهد اتخاذ تمهیدات ملی با محوریت رفع مشکل تخصیص منابع آب و تعامل سازنده میان همه دستگاه‌ها و مردم باشیم.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/ص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرونشست زمین فرونشست اصفهان خشکی زاینده رود مجلس شورای اسلامی مردم اصفهان در مجلس متر مکعب بر ثانیه احیای زاینده رود زاینده رود سد زاینده رود وضعیت بحرانی نماینده مردم استان اصفهان رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ابراهیمی صبح سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت روز معلم اظهار کرد: اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و اگر بخواهیم آینده را پیش بینی کنیم باید سری به مدارس بزنیم چرا که نبض آینده جامعه در مدارس نقش می‌گیرد.

وی هر گونه توجه به آموزش و پرورش را سرمایه‌گذاری ویژه برای آینده دانست و افزود: میزان توجه به آموزش و پرورش یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه با اقدامات ویژه در دولت سیزدهم و مجلس و قوای سه گانه حال آموزش و پرورش خوب است، ادامه داد: اقدامات خوبی انجام شده اما هنوز کافی نیست، تاحدودی کمبودها در حوزه تجهیزات و فضا و نیروی انسانی جبران شده است اما جای کار وجود دارد.

وی با بیان اینکه کار ما فرهنگی است و باید برای انجام آن علاقه و هدف متعالی داشته باشیم، ابراز کرد: تعمیق آگاهی از سوی رسانه‌ها در این ارتباط امری ضروری است، رسانه‌ها باید رابطه و واسطه‌ای بین مسوولان و مردم باشند، دستاوردهای نهاد و سازمان باید عرضه شود و از سویی نیز کمبودها نیز گزارش شود.

ابراهیمی با بیان اینکه ما نباید در شهرک‌ها و مناطق انبوه نشین مشکل مدرسه داشته باشیم، افزود: اگر ماده ۱۸ قانون شوراها اجرا می‌شد این مشکلات را نداشتیم.

سال گذشته ۴۰ میلیون نفر ساعت آموزش اصفهان کم رمق بود

وی تحقق مسوولیت‌های اجتماعی نهادهای کلان تولیدی در قبال بهبود شرایط آموزش و پرورش را امری ضروری دانست و افزود: باید توجه داشت در سال گذشته مدارس اصفهان ۱۱ روز غیرحضوری شد و تعطیلی ۶۰۰ هزار دانش آموز خسارت بزرگی است چرا که حدود ۴۰ میلیون نفر ساعت ما کم رمق شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: تعمیق بخشی ۲ واژه مقدس تعلیم و تربیت باید در دستور کار رسانه‌ها باشد و اجازه دهند این آموزش تحت تاثیر کم کاری دیگران قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تنوع مدارس در جامعه وجود دارد و این تنوع مخالفان وموافقانی دارد، ادامه داد: کارگروهی بیش از یک سال است که در خصوص بررسی روند فعالیت تنوع مدارس فعالیت می‌کند و در آینده نزدیک در خصوص کاهش تنوع مدارس اقدام خواهد شد.

ابراهیمی در خصوص کیفیت آموزش در مدارس دولتی نیز ابراز کرد: برای این امر ما از برخی معلمان نمونه درخواست دریافت ساعت آموزشی در مدارس دولتی را داشتیم که این امر منجر به کسب رتبه دوم کیفیت آموزش در کشور شدیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش آموز دارد، افزود: رشد دانش آموزی در استان اصفهان تقریباً چندین دهه است که صعودی است، اصفهان، کاشان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا و … شاهد افزایش تعداد دانش آموز هستیم و در مناطق روستایی و شهرهای کوچک‌تر شاهد کاهش تعداد دانش آموز هستیم.

۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست است

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه در شهرها دچار کمبود فضای آموزشی هستیم، گفت: ۱۵۰ مدرسه در استان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند، بخش عمده‌ای از آنها با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده در حال استفاده است و ۴۲ مدرسه از روند آموزشی خارج شده که فضای برخی جبران شده است.

وی ادامه داد: ناحیه ۵ آموزش و پرورش اصفهان در خانه اصفهان، ناحیه چهار آموزش و پرورش و برخوار بیشترین مدارس آسیب دیده از فرونشست را دارند.

ابراهیمی در خصوص آثار کرونا بر روی سیستم آموزش و پرورش گفت: همه جهان از این پدیده تاثیرگرفت، آثار این پدیده کوتاه مدت تمام نمی‌شود، بنابراین در بعد آموزش دانش آموزی که سال اول و دوم را به صورت آنلاین آموزش دریافت کرده دچار مشکل آموزشی و پرورشی می‌شود، بنابراین ما سعی کردیم هرچه زودتر مدارس را بازکنیم که چالش‌های زیادی را داشتیم.

وی اضافه کرد: اولین اقدامی که در این زمینه انجام دادیم، تشکیل ستاد پسا کرونا بود که اقدامات خوبی انجام شد و شکل و کیفیت آموزشی متفاوت شده است، نوع آموزش متفاوت شده است، از فضای مجازی به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه کمبود نیرو در استان اصفهان به عنوان ابر چالش تعریف شد، ادامه داد: این در حالی است که در دولت سیزدهم دانشگاه فرهنگیان را تقویت کرده و در استان اصفهان ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو معلم را پذیرفتیم در سال ۱۴۰۰، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر و در سال جاری سهمیه اصفهان برای استخدام در استان اصفهان ۳ هزار و ۸۶۰ نفر، البته این عدد به صورت کامل محقق نمی‌شود چرا که در برخی از مناطق کد رشته‌ها به حد نصاب نمی‌رسد.

وی ادامه داد: انتظار ما این است که در سال آینده حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر جذب شوند.

تکمیل می شود…

کد خبر 6092888

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)