Web Analytics Made Easy - Statcounter

به موازات توسعه اینترنت در جهان، فعالیت مجرمان سایبری رشدی قابل توجه یافته و هر روز شاهد حملات هکری مختلف در جهان هستیم. این موضوع مورد توجه شرکت‌های امنیت سایبری قرار گرفته، به گونه‌ای که کمپانی امنیت سایبری Trend Micro در تازه‌ترین گزارش خود یادآور شده است، انتظار می‌رود جرایم سایبری تا سال 2025، سالانه هزینه‌ای بالغ بر 10.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5تریلیون دلار به اقتصاد جهان تحمیل کند که این رقم معادل 20میلیون دلار در هر دقیقه است.

 این درحالی است که گفته می شود میزان زیان اقتصادی حملات سایبری در جهان تا پایان 2021 رقمی بالغ بر 6.1تریلیون دلار خواهد بود. این موضوع در کنار تازه‌ترین گزارش‌های بخش امنیت سایبری اینترپل، نگاه‌ها به موضوع حملات سایبری را جدی‌تر کرده است.
230میلیون تهدید در آفریقای‌جنوبی
بر اساس گزارش ارزیابی تهدیدات سایبری اینترپل در سال 2021، در میان کشورهایی که بیشترین آسیب را از حملات سایبری بویژه حملات باج افزاری دیده‌اند نام امریکا، کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای آفریقایی دیده می‌شود. بنا براین گزارش، امریکا صدرنشین کشورهایی است که هدف بیشترین تعداد حملات سایبری قرار گرفته است و البته نام آفریقای‌ جنوبی بسیار برجسته شده است.
طبق این گزارش، میزان حملات سایبری به بخش های مختلف آفریقای‌ جنوبی بسیار بالا رفته و این موضوع نشان می‌دهد که این کشور تا چه اندازه در برابر مجرمان سایبری و حملات باج افزاری که تهدیدی برای مردم، اقتصاد و زیرساخت‌ها به‌شمار می‌روند، آسیب پذیر شده است. کلاهبرداران آنلاین به‌طور فزاینده‌ای آفریقای‌ جنوبی را هدف گرفته‌اند، به‌گونه‌ای که اکنون این کشور از نظر تعداد قربانیان جرایم سایبری بویژه حملات باج افزاری رتبه سوم را در جهان دارد.بر اساس گزارش 2021 اینترپل، فقدان جدی پروتکل [فراگیر] امنیت سایبری و همچنین انجام نشدن اقداماتی برای کاهش این حملات و پیشگیری از وقوع آنها مشکلات جدی برای افراد و مشاغل در آفریقا ایجاد کرده است.
در گزارش اینترپل به‌گزارش شرکتTrend Micro اشاره شده و آمده است که از ژانویه 2020 تا فوریه 2021 این شرکت نرم افزار امنیت سایبری چندملیتی، میلیون‌ها تهدید را در قاره آفریقا ثبت کرده است که البته 679 میلیون ایمیل، 8.2 میلیون فایل مخرب و 14.3 میلیون مورد حمله به وب در میان آنها دیده می‌شود.
در این گزارش همچنین آمده است که به‌طور خاص، آفریقای‌ جنوبی مورد توجه قرار گرفته ،چرا که تعداد حملات سایبری در این کشور بسیار بالا بوده است. بنابراین گزارش، در مجموع 230 میلیون تهدید در آفریقای‌ جنوبی شناسایی شده است ،در حالی که این رقم برای کنیا حدود 72 میلیون تهدید بوده است و مراکش هم 71 میلیون بار مورد حمله سایبری قرار گرفته است که این ارقام خود گویای وضعیت نامناسب سایبری آفریقای‌ جنوبی هستند.
طبق گزارش اینترپل، در آفریقای‌ جنوبی، 219 میلیون شناسایی، مربوط به تهدیدات ایمیلی بوده است و ازسوی دیگر این کشور در سال 2021 هدف بالاترین تعداد حملات باج افزاری نیز بوده است. پیش از این نیزاین آسیب‌پذیری‌ها در آفریقای‌ جنوبی توسط Accenture یک شرکت متخصص در خدمات فناوری اطلاعات واقع در ایرلند شناسایی و به‌عنوان یک کشور متمایز از نظر باج افزار در قاره آفریقا معرفی شده بود. این شرکت یادآور شده بود که آفریقای‌ جنوبی هدف حملات خانواده‌های مختلف باج افزاری مانند Crysis، Nefilim، Ryuk، Clop و Contiقرار گرفته است. پس‌از آن، مصر از نظر تعداد حملات باج‌افزاری در جایگاه دوم در قاره آفریقا قرار گرفته است.
500میلیون کاربر در قاره آفریقا
اما قاره آفریقا چه تعداد کاربر اینترنت دارد؟ بیش از 500میلیون کاربر اینترنت در سراسر این قاره وجود دارد و در این میان کنیا بیشترین شهروندان آنلاین را در خود جای داده است، پس از آن نیجریه و آفریقای‌ جنوبی با حدود 56 درصد از جمعیت آنلاین در رتبه های بعدی قرار دارند.یکی از موضوع‌هایی که سبب شده در آفریقای جنوبی شاهد روند روبه رشد حملات سایبری و باج افزاری باشیم، توسعه بانکداری موبایلی و استفاده هکرها از این ظرفیت فناورانه است، درحالی که اگر کاربران به موارد امنیتی توجه ویژه داشته باشند این میزان حملات، کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت. موضوع حملات سایبری و باج افزاری گسترده به آفریقای‌ جنوبی در حالی مطرح می‌شود که این کشور بیشترین جمعیت آنلاین قاره آفریقا را در خود جای نداده است و همین موضوع متخصصان امنیت سایبری را به فکر وا داشته است.در گزارش اینترپل آمده است: افزایش برنامه‌های مخرب در دستگاه‌های تلفن همراه که از آسیب پذیری‌های روزافزون سوء‌استفاده می‌کنند، یک تهدید بزرگ برای آفریقای‌ جنوبی محسوب می‌شود و البته فرصت‌هایی در اختیار مجرمان سایبری قرار می‌دهد. درحال حاضر در آفریقای‌ جنوبی شاهد افزایش 100درصدی میزان کلاهبرداری از طریق اپ‌های بانکداری موبایلی هستیم که تخمین زده می‌شود حدود 577 حمله بدافزاری در هر ساعت در این کشور ازاین طریق صورت گیرد.
موضوع نگران کننده دیگر در آفریقای‌ جنوبی، اسکم‌های ارزهای دیجیتال است که بازیگران این عرصه سایبری، از قربانیان کلاهبرداری می‌کنند. این گزارش به دو نمونه از اسکم‌های سرمایه‌گذاری ارزهای مجازی در آفریقای‌ جنوبی اشاره می‌کند که یکی از آنها در سال 2020 انجام شد و زمینه کلاهبرداری 588 میلیون دلار را فراهم کرد. مورد دوم هم در آوریل 2021 برای خریداران ارزهای دیجیتال صورت گرفت و سرمایه‌گذاران، 3.6 میلیارد دلار از دست دادند.
علاوه بر کلاهبرداری‌های صورت گرفته در زمینه های سرمایه گذاری، یک تهدید فزاینده دیگر در فضای ارزهای دیجیتال، تهدید فیشینگ کیف پول است که در آن عوامل تهدید از تبلیغات نادرست یا گمراه کننده، دامنه‌های تقلبی، کیف پول جعلی یا پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز برای به‌دست آوردن رمز کیف پول ارزهای دیجیتال قربانی استفاده می‌کنند. همه این موارد درحالی است که با توجه ویژه کاربران به موارد امنیت سایبری ازجمله استفاده از آپدیت‌ها و به روزرسانی‌های نرم افزارها و همچنین سیستم‌های عامل، توجه به آنتی ویروس‌های معتبر و پرهیز از پرداخت باج به مجرمان سایبری، می‌تواند تا حد زیادی فضای اینترنت را برای کاربران جهان و آفریقای جنوبی امن‌تر کند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حملات باج افزاری ارزهای دیجیتال قاره آفریقا مجرمان سایبری امنیت سایبری حملات سایبری تعداد حملات سایبری قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد

وزیر انرژی اوکراین اعلام کرد حملات پهپادی و موشکی اخیر روسیه به سیستم انرژی اوکراین، بیش از یک میلیارد دلار آمریکا، به این بخش، خسارت وارد کرده است.

به گزارش ایسنا، روسیه از ۲۲ مارس، به تلافی حملات پهپادی کی‌یف به زیرساخت‌های انرژی این کشور، نیروگاه‌های تولید برق آبی و حرارتی و همچنین شبکه‌های اصلی اوکراین را هدف حمله قرار داده که به خاموشی در بسیاری از مناطق اوکراین، منجر شده است.

ژرمن گالوشنکو، وزیر انرژی اوکراین، روز یکشنبه گفت: اکنون ما درباره خسارتی بالغ بر یک میلیارد دلار صحبت می‌کنیم، اما این حملات ادامه دارد و روشن است که خسارات، افزایش پیدا خواهد کرد.

این مقام اوکراینی گفت: خسارت اصلی به تاسیسات تولید نیروی برق آبی و حرارتی و همچنین سیستم‌های انتقال برق وارد شده است. سیستم امروز باثبات است، اما وضعیت کاملا پیچیده است و به لطف شرایط جوی مساعد، سیستم انرژی با تولید نیروی خورشیدی و بادی، پشتیبانی شده است.

اوکراین در ماه‌های اخیر، با پهپاد‌های مملو از مواد منفجره، تعدادی از پالایشگاه‌های نفت روسیه را هدف حمله قرار داد و باعث کاهش تولید سوخت این کشور شد. در پی این اقدامات، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود این حملات، متحدان کی‌یف در آمریکا را که نگران افزایش قیمت داخلی سوخت در سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستند، ناراحت کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گفت: واکنش آمریکا در این مورد مثبت نبود. ما از هواپیما‌های بدون سرنشین خود استفاده کردیم. هیچ کس نمی‌تواند به ما بگوید که شما نمی‌توانید.

با این حال، لایحه بسته کمکی واشنگتن به کی‌یف به ارزش ۶۰ میلیارد دلار که مدت‌ها پیش توسط مجلس سنا پیشنهاد داده شده بود، اما به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در بن‌بست به سر می‌برد، در نهایت با موافقت همین گروه به تصویب رسید و هفته گذشته توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امضا شد. زلنسکی پس از موافقت آمریکا با تصویب این کمک، خواستار کمک‌های بیشتر تا ۱۰ سال آینده شد!

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • مشارکت کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا
  • رمز‌های عبور‌امن سدی مقابل هکر‌ها
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • کلافگی رژیم صهیونیستی از حملات سایبری/ تلاش برای ساخت «گنبد الکترونیکی»
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴