Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: تمام تحولات نیم‌قرن اخیر در جهان اسلام ناشی از بازگشت به مبانی قرآن است و به این تحول برمی‌گردد و هر میزان که ما متحول شده‌ایم جهان اسلام نیز متحول شده است.

به گزارش قدس آنلاین، همایش قرآن و عترت و بسیج همزمان با نخستین روز از هفته بسیج با حضور فعالان و پیشکسوتان و اساتید بسیجی قرآنی عصر امروز پنجشنبه ۲۷ آبان‌ماه در تالار وزارت کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیم قربانی رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول‌الله(ص) در ابتدای این مراسم اظهارداشت: این سازمان از سال ٩٢ شروع به فعالیت کرده و به فضل خدا در ٢٣ ناحیه تهران و در پایگاه‌های بسیج سراسر کشور و همچنین  با راه‌اندازی ۴٠ مرکز تخصصی حفظ، ٣٠٠ مهد کودک قرآنی و ٨٠٠ مکتب خانه قرآنی فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه با حضور سردار حسن‌زاده رئیس جدید سپاه  محمد رسول الله(ص) که خود از حافظان قرآن است، فعالیت‌های ما جهش و گسترش خواهد داشت، تصریح کرد: اولین روز هفته بسیج به نام قرآن و ولایت مزین شده است که همایش «قرآن و عترت و بسیج» در این راستا برگزار می‌شود. این همایش با هدف تجدید عهد و پیمان مجدد میان فعالان، پیشکسوتان و اساتید بسیجی قرآنی برگزار می‌شود.

قربانی ادامه داد: ٩ سال از فعالیت سازمان می‌گذرد و هرسال جشنواره قرآنی به نام «الحافظون» در مقاطع سنی و رشته‌های مختلف حفظ قرآن برگزار شده است که امروز از برگزیدگان این جشنواره تقدیر خواهد شد.

رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول‌الله(ص) افزود: گروه همخوانی حضرت محمد رسول الله(ص) نیز بیش از ۵ سال است که تشکیل شده و تاکنون بیش از ١٢٠ اثر تصویری ضبط کرده است. این گروه با کمک سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در سوریه حضور یافت و ١۵ اثر ضبط کرد که امروز رونمایی می‌شود.

وی تصریح کرد: با تاکید سردار سلامی فرمانده کل سپاه و سردار حسن‌زاده گروه نوجوانان این مجموعه نیز تشکیل شده است که تاکنون ۵ اثر ضبط کرده است و در این مراسم چند اثر آن‌ها نیز رونمایی خواهد شد.

قربانی گفت: وظیفه ما این است که برای قرآن تلاش کنیم زیرا مشکلات کشور با انس با قرآن قابل حل است و مسئولین هم اکر در مسائل سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی به قرآن تأسی کنند، مشکلات مرتفع خواهد شد.

اقتدار امروز محور مقاومت به دلیل بازگشت به قرآن است

حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در این مراسم اظهار داشت:‌ تکلیف جدی برای تمام پیروان پیامبر(ص) و دلباختگان قرآن و عترت این است که به منطق قرآن و ارزش‌های وحی آراسته شوند. این تکلیف برای برادران و خواهرانی که افتخار  انس با قرآن را دارند و با آیات نورانی قرآن و کلمات وحی مأنوس هستند، وظیفه و مسئولیتی ویژه است.

وی ادامه داد: مردم از جوانان، مردان و زنان مأنوس با قرآن انتظار دارند که ارزش‌های قرآنی را در مبانی اخلاقی‌شان مشاهده کنند و در منطق و سخنان آن‌ها شاهد این ارزش‌ها باشند.

امام جمعه موقت تهران گفت: از همسر پیامبر (س) در خصوص اخلاق ایشان سؤال می‌شود و او پاسخ می‌دهد: خلق و اخلاق پیامبر(ص) تماماً‌ فضائل قرآنی است. قرآن در تمامی زندگی این شخصیت اول جهان بشریت تجلی داشت. ما نیز باید تلاش کنیم، اخلاق و عمل‌مان به ارزش‌های قرآنی نزدیک‌تر شود.

ابوترابی‌فرد اضافه کرد: تمام تحولات نیم‌قرن اخیر در جهان اسلام ناشی از بازگشت به مبانی قرآن است و به این تحول برمی‌گردد و هر میزان که ما متحول شده‌ایم جهان اسلام نیز متحول شده است. وضعیت مردم و جوانان سوریه با ۴۰ سال قبل فرق کرده است و متحول شده‌اند. آنان که در جنگ ۶ روزه بلندی‌های جولان را از دست دادند، امروز با قدرت برابر قدرت‌های جهان می‌ایستند و این تحول است. فلسطینی‌ها در غزه قدرت و اقتدار خلق کرده‌اند و این تحول عظیم در عراق، یمن و دیگر کشورهای اسلام نیز مشهود است و تنها دلیل آن بازگشت به مبانی قرآن است.

وی با اشاره به  اینکه هر میزان بازگشت به قرآن را تقویت کنیم، شاهد ارتقای بیشتری خواهیم بود، تصریح کرد: برای رسیدن به سعادت باید در صراط مستقیم استوار باشیم و ثابت‌ قدم حرکت کنیم. این استقامت در راه، عزت خلق می‌کند.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: خانواده‌های شهدا، جانبازان، ایثارگران، عموم مردم و نیروهای مسلح تردید نکنند که اگر ایستادگی و استقامت آنها با الهام از قرآن نبود، امروز لبنان که در گذشته به عنوان عروس خاورمیانه شناخته می‌شد، محور مقاومت لقب نمی‌گرفت و غزه مبدل به گلوله قدرتمند آتش نمی‌شد.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: این حرکت عظیم در محور مقاومت دستاورد ایستادگی ملت ایران است که در پرتو اسلام و فرماندهی مقام معظم رهبری حاصل شده است. رهبر انقلاب اسلامی شخصیتی است که در سایه قرآن و عترت تربیت شده است و سخن و قدم‌هایش برآمده از قرآن است و به دنبال اهداف انبیاء است.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت راهی جز این وجود ندارد که وظایف خود را بشناسیم و در کنار آن ثابت‌قدم و استوار در تمام حوزه‌ها قدم برداریم و این درس قرآن است.

محور اصلی تربیت جوان مومن و انقلابی، قرآن و عترت است

همچنین در بخش دیگری از این مراسم سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه حضرت محمد رسول‌الله تهران با اشاره به اینکه امروز سالگرد تأسیس سازمان قرآن و عترت این سپاه است، اظهار داشت: در گام دوم انقلاب اسلامی تمام موضوعات و بار اصلی بر روی دوش جوانان است و مقام معظم رهبری حدود ۴۲ مرتبه مستقیم و غیر مستقیم جوانان را در این بیانیه مورد خطاب قرار داده است. ایشان در جای دیگری فرمودند ما چهار عظمت در انقلاب اسلامی داریم که یکی از آنها نیروهای جوان و متعهد است.

وی افزود: برای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی و اهداف و چشم‌اندازهای آن، نیازمند جوانان مؤمن، متعهد، مسئولیت‌پذیر، انقلابی، پای کار و جهادی هستیم که یکی از مهم‌ترین اثرات آن توجه به این است که باید جوانانی با این ویژگی‌ها تربیت کنیم.

حسن‌زاده با بیان اینکه در سپاه تهران و به خصوص بسیج به دنبال تربیت این نسل از جوانان هستیم، گفت: مقام معظم رهبری روزی به فرمانده بسیج فرمودند به سمت تربیت ۸ میلیون جوان مؤمن، انقلابی و ... بروید که در این صورت آینده کشور تضمین خواهد شد. محور اصلی این تعلیم و تربیت قرآن و عترت است برای همین سازمان قرآن و عترت بسیج، بیش از پیش باید تلاش کند و برنامه‌های خود را با محوریت جوانان در پایگاه‌ها، مدارس و مساجد اجرایی کند.

فرمانده سپاه حضرت محمد رسول‌الله در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: از تمام فعالان قرآنی در این نهضت تعلیم و تربیت مبتنی بر قرآن و عترت تقاضای مشارکت و همراهی داریم تا این حرکت گسترده به ویژه در تهران و در سطح سازمان بسیج، آموزش و پرورش و مساجد به اقدامات خوبی منتج شود.

جهان اسلام از وقتی به ارزش‌های قرآنی برگشت، در جنگ با دشمنان پیروز شد

اکبری، معاون دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی نیز سخنران دیگر این همایش بود که طی سخنان کوتاهی اظهار داشت: جهان اسلام از زمانی که به ارزش‌های قرآنی و مبانی اهل بیت (ع) توجه دوباره داشت توانست در برابر محاصره‌های دشمن و حملات آنها پیروز شود که این نیز به برکت پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد.

در بخش پایانی این مراسم از برگزیدگان مسابقات قرآنی «الحافظون» در رشته‌ها و سنین مختلف تجلیل شد. همچنین رونمایی از چندین اثر گروه همخوانی حضرت محمد رسول‌الله(ص) در کشور سوریه و دو اثر گروه نوجوانان این مجموعه از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ابوترابی فرد محور مقاومت قرآن حضرت محمد رسول الله سازمان قرآن و عترت محمد رسول الله ص ارزش های قرآنی انقلاب اسلامی ابوترابی فرد محور مقاومت جهان اسلام متحول شده خواهد شد حسن زاده ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۸۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد

نشست «پیشینه‌شناسی رویکردهای اسلامی به علوم انسانی» با حضور طلاب و علاقمندان به این حوزه به همت مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید رسول موسوی عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) در این نشست، اظهار داشت: یکی از مباحثی که در نظام جمهوری اسلامی مهم است، مباحث علوم انسانی است، به این معنا که علوم انسانی باید بومی شود و به تعبیر دقیق‌تر اسلامی‌سازی علوم انسانی یعنی نگاه ما به انسان یک نگاه معنوی و الهی باشد، رویکرد کشورهای غربی به علوم انسانی غالباً اومانیستی و انسان‌محوری است و طبیعتاً هنگامی که اختلاف مبنایی حاصل شد در شاخه‌ها و فروع نیز به طریق اولی اختلافاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: مسئولین و پژوهشگران، کتاب‌های متعددی درخصوص اسلامی‌سازی علوم انسانی نوشته‌اند و دیدگاه‌ها و نظریات بسیاری در این رابطه وجود دارد که می‌توان به آن‌ها مراجعه کرد، بحث روش‌شناسی نیز در این خصوص مهم است.

وجود دو دیدگاه در اسلامی‌سازی علوم انسانی

این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به وجود دو دیدگاه در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی، تصریح کرد: یک دیدگاه از منظر فلسفی بررسی می‌شود، یعنی از دانش و علم فلسفه به ویژه حکمت متعالیه که ملاصدرا آن را بنیان نهاده، برای اسلامی‌سازی علوم انسانی استفاده شود و فارابی نیز از فیلسوفانی است که از او به عنوان مؤسس توسعه فلسفه به علوم اجتماعی و انسانی یاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در یونان هم دیدگاهی اجتماعی نسبت به علوم انسانی وجود داشت و علوم انسانی دارای جایگاه بود، پس پیوندی میان فلسفه و دانسته‌های اجتماعی و علوم انسانی از ابتدا در یونان وجود داشته است و پس از ورود فلسفه به حوزه اسلامی توسط مسلمانان و فیلسوفانی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، بوعلی سینا و فارابی نگاه به فلسفه چنین بود که بر علوم انسانی مسلط است.

حجت‌الاسلام موسوی یادآور شد: استفاده از قرآن و سنت، روشی دیگر در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی است، پیشینه‌ این روش نیز به مفسرینی باز می‌گردد که از نگاه قرآن و حدیث، مطالبی را بیان کردند.

طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی

وی درخصوص طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی اظهار کرد: تفسیرهای اجتماعی، تفاسیری هستند که به مردم، جامعه و نیازهای اجتماعی توجه دارند، تفاسیر عصری(زمانی) هم مسائل روز و مورد نیاز را بیان می‌کنند و دسته سوم نیز شامل تفاسیر موضوعی هستند که نیازهای جامعه را بر مبنای آیات قرآن پاسخ می‌دهند یعنی موضوع از جامعه استخراج شده و براساس قرآن بررسی می‌شود که کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» از شهید سید محمد باقر صدر نیز در راستای تفسیر موضوعی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) یادآور شد: در جلد چهارم از تفسیر المیزان و ذیل آیه ۲۰۰ سوره آل عمران «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، کلمه «رابِطُوا» مباحث اجتماعی را از منظر قرآن بیان کرده است.

وی خاطرنشان کرد: به حمدلله در بحث اسلامی‌سازی علوم انسانی، چه با روش فلسفی و استفاده از ایده‌های فیلسوفان و چه با روش تفسیری، منابع و پیشینه متعددی وجود دارد.

حجت‌الاسلام موسوی با تقسیم تفسیر موضوعی به دو نوع درون قرآنی و برون قرآنی، ابراز کرد: منظور از تفسیر موضوعی درون قرآنی آن است که موضوع در قرآن وجود دارد و تفسیر موضوعی برون قرآنی به مسائل روز و دانش‌های بشری اشاره دارد.

ساختارگرایی و کارکردگرایی

وی درباره کارکردهای خانواده، گفت: اصل پیدایش کارکردهای خانواده در غرب مطرح شد و کتاب‌های متعددی نیز در این رابطه نوشته‌اند، به طور کلی دو شاخه و مکتب فکری در تمام عرصه‌ها میان غربیان رواج دارد که مباحث را به دو شاخه ساختارگرایی و کارکردگرایی تقسیم می‌کند.

این پژوهشگر علوم دینی تأکید کرد: ساختارگرایان معتقد بودند در موضوعات علوم انسانی می‌بایست به مبادی، ساختارها، اصول و ریشه‌ها نگریست ولی به فواید و منافع کمتر توجه داشته‌اند، کارکردگرایان نیز در پی تحولاتی که در غرب به وجود آمد، منفعت‌گرا شدند و به سمت بیان کارکردها و فواید رفتند.

وی یادآور شد: خانواده از مباحث بین رشته‌ای استف به این معنا که هم در روان‌شناسی و هم در جامعه‌شناسی مورد بحث قرار می‌گیرد، اما از آنجا که مبحثی اجتماعی به‌شمار می‌رود، پس جامعه‌شناسان بیشتر به آن پرداخته‌اند، جامعه‌شناسان کارکردگرا نیز بحثی با عنوان «کارکردهای خانواده» را مطرح کردند که برای مثال بحث تولید مثل و تنظیم و کنترل نسل را از کارکردهای خانواده برشمردند.

حجت‌الاسلام موسوی خاطرنشان کرد: آیات قرآن به گونه‌ای است که هم به بحث ساختار خانواده و هم کارکرد خانواده نظر دارد، در گام اول می‌بایست با استفاده از روش «معادل‌یابی واژگانی»، آیات مربوط به خانواده همچون ولد، ابن و بنت را از قرآن استخراج کنیم، سپس در گام بعدی آن‌ها را مرور کرده و هر کدام با بحث کارکردها متناسب است را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.

انتهای پیام. /

دیگر خبرها

  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • لزوم انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی/ آینده روشنی پیش رو داریم
  • مرحله استانی مسابقات قرآن عترت و نماز در چرام
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد