Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@23:01:01 GMT

بیمار دیابتی را به چشم بیمار خاص ببینیم

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۹۳۹۳

بیمار دیابتی را به چشم بیمار خاص ببینیم

اعظم کوهکن عضو هیات علمی پژوهشگاه و مدیر کلینیک دیابت رویان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: در درمان بیماری دیابت مهم است که پزشک معالج با بیمار خود ارتباط داشته باشد و در جریان مشکلاتش قرار بگیرد تا بر اساس آن بهترین درمان را انتخاب کند؛ چراکه برخی از بیماران توان مالی کافی برای خرید برخی از داروها را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه اگر پزشک در جریان این موضوع باشد، می تواند دارو و درمان دیگری را جایگزین کند.  

کوهکن خاطرنشان کرد: ما بر اساس جدول انجمن دیابت آمریکا داروهای دیابت را تجویز می کنیم اما اغلب این داروها یا بسیار گران قیمت بوده یا در دسترس نیستند. حتی داروهای ایرانی نیز قیمت بالایی دارند.

وی افزود: این در حالی است که تعرفه های آزمایشی نیز برداشته می شود و بیمار دیابتی نیاز به حمایت دارد تا آزمایش های خود را انجام دهد. دیابت مثل کرونا موقت نیست که مدتی فرد تحت درمان قرار بگیرد و خوب شود. خیلی از بیماران سال های سال درگیر این بیماری بوده و با این بیماری زندگی می کنند و نیاز به حمایت های اجتماعی دارند.

کوهکن در بخش دیگری از صحبت هایش در پاسخ به این سوال که آیا بیماران دیابتی بیش از دیگران مبتلا به کرونا می شوند، توضیح داد: در اوایل شیوع کرونا بحث روی این بود افرادی که بیماری زمینه ای دارند شاید بیش از بقیه درگیر کرونا شوند و در ادامه مطالعات نشان داد بیماران دیابتی اگر مبتلا به کرونا شوند، کرونا در آنها شدیدتر و عوارض کنترل نشده کرونا در آنها بیشتر است.

وی تصریح کرد: نگرانی از این موضوع وقتی قوت گرفت که در برخی افراد پس از ابتلا به کرونا، متابولیسیم بدن بالا می رفت. موضوع مهم اینجا بود که اگر این افراد دیابتی هم نباشند، قند خون آنها بر اثر کرونا بالا می رفت. حتی تا مدت ها بعد از ابتلا به کرونا نیز قند خون آنها بالا بود.

مدیر کلینیک دیابت رویان با اشاره به اینکه از طرفی داروهای درمان کرونا نیز قند خون افراد و حتی غیردیابتی‌ها را بالا می برد، تاکید کرد: بسیار اهمیت دارد که افراد تغذیه خود را مراقبت کرده و در صورت نیاز انسولین استفاده کنند.  

وی ادامه داد: مشکل دیگر اینجا بود در برخی از بیماران دیابتی مشاهده کردیم که حتی بعد از واکسن کرونا، دچار افزایش قند خون شده و نیاز بود، بیمار تحت نظر باشد و دز دارو تنظیم شود. این اتفاق شاید در نتیجه تغییر شرایط متابولیسم فرد بوده یا شاید به دلیل زدن واکسن فرد پروتکل های بهداشتی کرونا را کمتر رعایت می کند که این نیاز به تحقیقات بیشتر در این حوزه را می طلبد.

کوهکن اظهار داشت: از طرفی فرد دیابتی فقط دیابت ندارد چراکه معمولا این افراد دارای چربی خون یا فشار خون بالا هم هستند. به همین دلیل این بیماری های زمینه ای می تواند اثرات کرونا را بیشتر کند. در نتیجه بیماری های همراه دیابت باید کنترل شود.

وی با تاکید بر اهمیت استفاده از دستگاه اندازه گیری قند خون گفت: لازم است در این زمینه آگاهی رسانی های بسیاری انجام شود. تیم پزشکی بعد از مراجعه بیمار باید با ملایمت، آموزش استفاده از دستگاه اندازه گیری قند خون را به فرد بیمار آموزش دهند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به تاثیر استفاده از قندهای مصنوعی خاطرنشان کرد: امروزه روی این موضوع بازنگری هایی انجام و محققان متوجه شده اند که استفاده از این قندها آنقدر هم در کاهش قندخون موثر نیست.

کوهکن اظهار داشت: برای مثال استفاده از نوشابه رژیمی میل فرد را برای استفاده بیشتر شیرینی افزایش می دهد و تمایل وی را بالا می برد. در حالی که امروزه تلاش می شود افراد دیابتی رژیم غذایی سالمی را پیش بگیرند. یعنی اگر یک استکان نوشابه میل کرده اند از مصرف خوراکی قندی دیگر بپرهیزند. پس مدیریت، نظارت، پایش و کنترل قند را به خود بیمار واگذار کنیم.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا روز جهانی دیابت دیابت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا روز جهانی دیابت کرونا ویروس کرونا روز جهانی دیابت دیابت قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۹۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، ولی الله زمانی با بیان اینکه تاکنون ۶ واحد تولید نان کامل شروع کار کرده است، گفت: تولید نان کامل در ۸ واحد نانوایی سطح شهر زنجان و ۷ واحد دیگر در شهرستان‌های استان راه اندازی خواهد شد و به ۱۵ واحد نانوایی افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه قیمت نان کامل فعلاً همان قیمت اولیه نان می‌باشد و تغییری نیافته است، افزود: تولید نان‌های فعلی که بر اساس استانداردهای سازمان ملی استاندارد تهیه می‌شود به قوت خود باقی خواهد بود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: تولید نان کامل برای همه افراد جامعه ب خصوص بیمارانی که دارای فشار خون، دیابت، مشکلات گواراشی، افراد مبتلا به چاقی و … هستند مفید است.

زمانی با اشاره به اینکه در آرد کامل نه سبوس و نه جوانه گندم حذف نخواهد شد، گفت: مزایای بالایی برای استفاده از آرد کامل و نان کامل وجود دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامین‌ها از جمله B و E است و سبوس نیز منبع غنی از فیبر بوده و برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه می‌شود.

کد خبر 6091511

دیگر خبرها

  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل