Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

چند سالی است که استان اصفهان با مشکل کم‌آب و بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند و این موضوع زنگ خطری برای ساکنان این استان بوده است.

این روز‌ها کار به جایی کشیده که حتی محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور هم روز گذشته به وزیران نیرو و جهاد کشاورزی دستور ویژه داد در اسرع وقت برای حل مشکل آبریز زاینده‌رود در هر سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا چیست؟

باشگاه خبرنگاران جوان، استان اصفهان با توجه به جغرافیای محیطی که دارد از استان‌های مرکزی و کمی خشک کشورمان است. همین کم آبی و خشک بودن استان اصفهان باعث شد تا مسئولان به فکر انتقال آب از دریای خلیج فارس بیفتند؛ اقدامی که به گفته عباس رضایی استاندار سابق اصفهان، انجام و برنامه‌ریزی‌های آن ۲۸ ماه طول کشید، اما با اجرای این طرح مشکل کمبود آب صنایع استان که تضمینی همیشگی برای تامین آب استان خواهد بود، برطرف می‌شود.

همچنین او بیان کرده بود که با اجرای طرح بزرگ انتقال آب به استان اصفهان، ۳۲۰ میلیون مترمکعب آب به این استان تخصیص پیدا می‌کند و این مقدار آب مُختص صنایع استان است و هیچ ارتباطی به آب آشامیدنی، کشاورزی و حق‌آبه‌های استان ندارد.

احیای اصفهان با انتقال آب از خلیج فارس؛ می‌شود یا نمی‌شود؟

طرح انتقال آب خلیج فارس یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی است که در دوران تحریم با تلاش متخصصان داخلی به اجرا درآمد. این طرح در فاز نهایی بیش از ۸۰۰ کیلومتر مسیر است که در فاز نخست آن به طول ۳۰۵ کیلومتر افتتاح شده و این تا مس سرچشمه (کرمان) و از آنجا به یزد و چادرملو امتداد می‌یابد.

فاز دوم، طرح انتقال آب به معدن مس سرچشمه است و سپس فاز سوم آن به معدن چادرملو می‌رسد. در اجرای این طرح بیش از یک هزار نیروی متخصص ایرانی دخیل بودند و تلاش شبانه‌روزی کردند.

۲۴ اسفند سال ۹۹ بود که عملیات اجرایی خط ۳ انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان و یزد توسط حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور سابق آغاز و حجم سرمایه‌گذاری این عملیات ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام شد؛ همچنین اشتغالزایی طرح در دوران ساخت آن به ۱۴ هزار نفر می‌رسد و مدت زمان اجرای آن ۶۰ ماه برآورد شده بود.

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، مقرر شده بود تامین منابع مالی خط سوم از محل سرمایه گذاری شرکت‌های فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و پالایشگاه اصفهان برنامه ریزی شود.

اما و اگر‌هایی برای انتقال آب خلیج فارس به اصفهان

اجرایی شدن این طرح هم با، اما و اگر‌های بسیاری رو‌به رو بود؛ ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم شهرستان‌های نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی بر این باور است که برای اجرای این پروژه، ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد هزینه شده در حالی که هزینه نگهداری آن به دلیل اختلاف ارتفاع بیش از هزار و ۲۰۰ متری و نیاز به فعالیت پمپ‌های قوی و مصرف بالای برق پمپ‌ها، ده‌ها برابر اجرای آن است.

از سوی دیگر الهام آزاد نماینده مردم نائین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان معتقد است که با توجه به گسترش توسعه استان اصفهان و کم آبی این استان، یکی از راهکار‌های حل مشکل کم آبی به ویژه در صنعت، همین انتقال آب خلیج فارس است.

وی افزود: طبیعتا بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته که پروژه انتقال آب مطرح شده است، اگرچه باید ابعاد زیست محیطی پروژه و کم آبی را هم در نظر داشت تا در آینده با مشکل بزرگ‌تر مواجه نشویم.

حالا ۸ ماه از آغاز این پروژه گذشته و روند این پروژه نامعلوم است و مردم و کشاورزان اصفهان هم از این خشکسالی هم به ستوه آمده‌اند و هم ترسیده اند.

به گفته احمد وحیدی وزیر کشور، طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان اصفهان باید جدی دنبال شود؛ همچنین در اجرای طرح‌های انتقال آب و رفع مشکلات آب باید الگوی آمایش سرزمین مورد توجه و مبنای عمل مسئولان باشد، زیرا این الگو، تجلی جغرافیایی سیاست‌های بالادستی نظام است.

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به تجمع کشاورزان اصفهانی در بستر خشک زاینده رود گفت: دولت با جدیت در پی حل مشکلات تأمین آب زاینده رود است تا دوره سخت خشکسالی پشت سر گذاشته شود. وزیران طرح‌های مختلفی را بررسی کرده‌اند و پیشنهاد‌هایی را هم دارند در مورد آن‌ها اقدام خواهیم کرد.

مخبر معضل خشکسالی را عامل رو‌به‌رو شدن بیشتر استان‌های کشور با مشکلات دانست و گفت: رئیس جمهور در یک ماه گذشته دو بار شورای عالی آب را برگزار کرده و مشکل کمبود آب زاینده رود را دنبال می‌کند. واقعاً به دنبال حل مشکل هستیم و پیشتر با حضور میان مردم شرق اصفهان، از نزدیک وضعیت سختشان را دیده‌ام.  

 معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: با هر شکلی ممکن باشد، برای حل مشکل ۴ استان گرفتار مشکل ناشی از کم آبی زاینده رود اقدام می‌کنیم و در جلساتی که فردا برگزار می‌شود، نتیجه بررسی مسائل را به اطلاع مردم خواهیم رساند.

برای بررسی این پروژه باشگاه خبرنگاران جوان تلاش کرد تا با استاندار جدید اصفهان گفت‌وگویی داشته باشد، اما ضمن بی اطلاعی استاندار از این پروژه، پاسخ درستی هم درباره روند این طرح از سوی استاندار داده نشد!

به همین منظور باید گفت که با توجه به شرایط نامطلوب استان اصفهان و کم آبی در این استان، مسئولان باید اهتمام جدی به طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان اصفهان داشته باشد تا جانی دوباره به آن برگردد، مسئله‌ای که همین دیروز هم مردم اصفهان برای بازگشتش دورهمی بزرگی برگزار کردند و حدود چهار هزار نفر از کشاورزان و خانواده هایشان با تجمع در بستر رودخانه زاینده رود خواستار رسیدگی فوری به آن شدند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: خلیج فارس زاینده رود انتقال آب وزارت نیرو صراط انتقال آب از خلیج فارس استان اصفهان طرح انتقال آب خلیج فارس زاینده رود مشکل کم حل مشکل کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۲۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایش اقتدار در روز ملی خلیج‌ فارس در بوشهر

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر از برگزاری روز ملی خلیج‌ فارس با نگاه وعده صادق و نمایش اقتدار ایران اسلامی در بوشهر خبر داد و گفت: در این آیین شبکه‌های مختلف تلویزیونی کشورهای آمریکایی، اروپایی و آسیایی حضور دارند. - اخبار استانها -

اسماعیل سجادی‌منش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس اظهار داشت: استان بوشهر با داشتن طولانی‌ترین ساحل و مرز دریایی در خلیج‌فارس جایگاه مهم و ممتاز در این عرصه دارد.

وی از تدوین ویژه برنامه در روز ملی خلیج‌فارس در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: برای انعکاس برنامه روز ملی خلیج‌فارس علاوه بر شبکه‌های ملی و خبرگزاری‌ها از 19 شبکه خارجی دعوت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر با اشاره به دعوت از شبکه‌ها و کانال‌های خارجی برای حضور در روز ملی خلیج‌فارس در بوشهر بیان کرد: شبکه‌های مختلف تلویزیونی، ترکیه، اسپانیا، آلمان، روسیه، ایتالیا، لبنان، چین، عراق، آمریکا، انگلیس، امارات متحده عربی، قطر و دیگر کشورها برای انعکاس روز ملی خلیج‌فارس به بوشهر دعوت شده‌اند.

سجادی‌منش با اشاره به دعوت از شبکه‌های مختلف سیمای جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری‌ها، نویسندگان، کارگردان‌ها، تهیه‌کنندگان و دیگر هنرمندان برای روز ملی خلیج‌فارس در بوشهر اضافه کرد: این مجموعه با هدف مشاهده و انعکاس تاریخ مقاومت مردم استان بوشهر در حاشیه خلیج‌فارس در ادوار مختلف تاریخی دعوت شده‌اند.

وی بازدید از کنسولگری انگلیس، عمارت امیریه، ساختمان‌های تاریخی در بافت بوشهر، قبر ژنرال انگلیسی، گورستان متجاوزان انگلیسی و موزه خلیج‌ فارس را از جمله برنامه‌های یاد شده دانست و بیان کرد: اقتدار تاریخ مقاومت استان بوشهر در این برنامه نشان داده می‌شود و تا به اطلاع مردم جهان رسانده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر تاریخ مقاومت استان بوشهر را پیش از اسلام در منطقه سیراف نام برد و اضافه کرد: استان بوشهر با داشتن قرن‌ها تاریخ مقاومت از جایگاه بالایی در مبارزه با استعمار و استکبارستیزی دارد.

سجادی‌منش با اشاره به اینکه این استان در تاریخ مقاومت خود دارای سرداران بزرگی است گفت: رئیس علی دلواری، نادر مهدوی و دیگر رزمندگان در مبارزه با استعمار و استکبار حماسه ثبت کردند که تاریخ مبارزات این سرداران روایت می‌شود.

وی از برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه وعده صادق و نمایش اقتدار ایران اسلامی در بوشهر خبر داد و گفت: با همکاری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه روز ملی خلیج‌ فارس برگزار می‌شود و در این راستا رزمایش اقتدار در نوار ساحلی بوشهر به نمایش گذاشته می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر با بیان اینکه 40 چهره، تاریخ مقاومت استان بوشهر در خلیج‌فارس روایت می‌کنند، اضافه کرد: رزمایش بسیج مردمی با همکاری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه با استقرار دعوت‌شدگان در شناور شهید باقری برگزار می‌شود.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • انعکاس برنامه‌های روز ملی خلیج فارس در بوشهر از ۱۹ شبکه خارجی
  • سرپرست بیمارستان خلیج فارس منصوب شد
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • برگزاری نمایش اقتدار در روز ملی خلیج‌ فارس در بوشهر
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • پرواز پاراگلایدرها در آستانه روز ملی خلیج فارس
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا