Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو هفته پس از توافق میان دولت پاکستان و گروه تروریستی «تحریک طالبان پاکستان» برای آتش‌بس اولیه و پیشبرد مذاکرات سازش، گزارش‌ها از ۳ مطالبه اصلی عناصر این گروه از جمله تاسیس دفتر سیاسی در کشور ثالث حکایت دارد.

به گزارش برنا، رسانه‌های پاکستانی روز یکشنبه اعلام کردند که گروه تروریستی تحریک طالبان موسوم به "تی‌تی‌پی" خواستار تاسیس دفتر سیاسی خود در یک کشور ثالث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت پاکستان و گروه غیرقانونی تحریک طالبان از اوایل نوامبر امسال (شانزدهم آبان) وارد یک آتش بس یک ماهه شدند. این گفتگوها با میانجی‌گری دولت موقت طالبان به ویژه شبکه حقانی انجام شد.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» امروز نوشت: هر دو طرف حداقل سه دور گفت‌وگو یکی در کابل و دو دیدار دیگر در ولایت خوست افغانستان داشتند. طرفین کمیته هایی را برای پیشبرد روند مذاکرات و تلاش برای تبدیل آتش بس به یک توافق صلح دائمی تشکیل دادند.

مطالبه طالبان پاکستان از دولت این کشور به ویژه تاسیس دفتر سیاسی این گروه تروریستی در خارج درحالی عنوان می‌شود که برخی احزاب پاکستانی، دولت اسلام‌آباد را برای مذاکره با تحریک طالبان سرزنش کرده و آن را مغایر با دستاوردهای جنگ علیه تروریسم عنوان کردند.

مجلس ایالت سِند در جنوب پاکستان نیز اخیرا قطعنامه‌ای در مخالفت با مذاکره دولت با تحریک طالبان تصویب کرده و شماری از چهره‌های سیاسی این کشور نیز مذاکره با قاتلان صدها غیرنظامی و نیروهای امنیتی پاکستان را غیرسازنده توصیف می‌کنند.

اکسپرس تریبیون به نقل از منابع آگاه گزارش داد: تحریک طالبان پاکستان در یک سلسله جلسات با مقامات پاکستانی سه خواسته خود شامل اجازه تاسیس دفتر سیاسی در خارج، لغو الحاق مناطق قبایلی (در شمال غرب کشور) با ایالت خیبر پختونخوا و  اعمال نظام اسلامی در پاکستان را ارائه کرده است.

مطالبات طالبان پاکستان از دولت این کشور درحالی عنوان می‌شود که دو روز پس از توافق طرفین برای اجرای آتش بس، قاضی القضات پاکستان، «عمران‌خان» نخست وزیر این کشور را در ارتباط با رسیدگی به پرونده حمله تروریستی به مدرسه پیشاور در سال ۲۰۱۴ احضار و تصمیم دولت اسلام‌آباد برای سازش طالبان پاکستان را زیر سوال برد.

تحریک طالبان پاکستان مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار تروریستی در این کشور از جمله حمله به مدرسه پیشاور در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۴ (۲۵ آذر ۱۳۹۳) که دست کم ۱۲۰ کشته برجای گذاشت را بر عهده گرفته است.

در این گزارش آمده است: مقامات پاکستانی مستقیما و از طریق طالبان افغانستان به تحریک طالبان پاکستان گفتند که خواسته‌های این گروه قابل قبول نیست.

به تحریک طالبان پاکستان با عبارات قاطع گفته شد که هیچ بحثی در مورد معرفی یک نظام اسلامی بر اساس تفسیر این گروه تروریستی وجود ندارد. به این گروه تروریستی گفته شد که پاکستان یک کشور دارای نظام جمهوری اسلامی است و قانون اساسی آن به صراحت بیان می کند که همه قوانین پاکستان باید با آموزه های اسلام مطابقت داشته باشد.

مقامات پاکستانی به عناصر تحریک طالبان گفتند که دولت تنها در صورتی می تواند به آنها اجازه ازسرگیری زندگی عادی بدهد که شرایط خاصی را برآورده کنند. این شرایط شامل پذیرش حکم دولت، زمین گذاشتن سلاح و عذرخواهی عمومی از اقدامات تروریستی انجام شده توسط آنها است. اگر آنها این خواسته ها را برآورده کنند، دولت پاکستان می تواند عفو آنها را در نظر بگیرد و راه را برای جریان اصلی آنها هموار کند.

ابتکار دولت اسلام‌آباد برای مذاکره با شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان و هرگونه عفو این عناصر، پیش تر با واکنش شدید رهبران سیاسی این کشور مواجه شده است.

برخی از رهبران اپوزیسیون پاکستان از جمله حزب مردم گفتند که نخست وزیر بدون مشورت با پارلمان و نیروهای سیاسی کشور قدم حساسی برداشته که تبعات زیادی به دنبال خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: طالبان پاکستان دولت افغانستان جنگ تروریسم نیروهای امنیتی حمله تروریستی مدرسه نظام اسلامی قانون اساسی زمین پاکستان جنگ دولت زمین طالبان تحریک طالبان پاکستان تاسیس دفتر سیاسی گروه تروریستی آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور

معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص آخرین وضعیت لایحه تقسیم استان‌های کرمان و تهران گفت: این لایحه با توجه به فرصت زمانی کم باقی مانده تا پایان مجلس فعلی، به مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور در گفتگو با خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو در کرمان در خصوص آخرین وضعیت لایحه تقسیم استان‌های کرمان و تهران گفت: این لایحه با توجه به فرصت زمانی باقی مانده تا پایان مجلس فعلی، به مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد.

وی افزود: در بحث تقسیمات کشوری، موضوع تاسیس چندین استان جدید در کشور در دولت در حال نهایی شدن است، که این موضوع هم در مورد تهران و هم در مورد کرمان و احتمالا در مورد سیستان و بلوچستان صورت خواهد گرفت.

حسینی در مورد تاسیس استان کرمان جنوبی با توجه به قول رییس جمهور در سال ١٤٠١ در جمع مردم جیرفت نیز اظهار داشت: موضوع تاسیس استان کرمان جنوبی از نظر دولت نهایی شده است و قرار شد لایحه آن با موضوع تقسیم استان‌ تهران با هم به مجلس ارائه شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: موضوع تاسیس استان‌های جدید در دستور کار دولت است که بزودی بصورت یکجا اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: لایحه تاسیس استان‌های جدید در کرمان و تهران بزودی و در آینده‌ای نزدیک به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌گردد.

دیگر خبرها

  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • تاسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم