Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@00:41:22 GMT

آموزش و پرورش نهادِ رها شدهٔ بی ارزش

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۹۷۹۹

آموزش و پرورش نهادِ رها شدهٔ بی ارزش

در تمام این سال‌ها که دولت‌ها و کابینه‌های متفاوتی روی کار آمده‌اند و در جهت تصدی نهاد آموزش و پرورش برآمدند، کسی که واقعا توانسته باشد عامل تغییر و تحول اساسی در این زمینه باشد را نداشته‌ایم.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبا قدس؛ آموزش و پرورش که در آن فرآیند جامعه پذیری رخ می‌دهد، جزو مهم‌ترین و با اهمیت‌ترین‌های یک سرزمین محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فرآیند آموزش و پرورش است که افراد در کنار مهارت‌هایی که یاد می‌گیرند، اجتماعی هم می‌شوند و توسط جامعه به رسمیت شناخته می‌شوند، دوستانی می‌یابند و با همدیگر اندیشه، تفکر، فرهنگ و... را مبادله می‌کنند. به عبارتی می‌توان گفت فرهنگ از این طریق هم دوام می‌یابد و هم منتقل می‌شود؛ در این فرآیند است که اعتقادات، ارزش‌ها، هنجارها، دانش‌ها و مهارت‌های جامعه به نسل جدید منتقل می‌شود... می‌توان نتیجه گرفت که هیچ جامعه‌ای بدون نهاد آموزش و پرورش و صرفا با نهادهایی چون اقتصاد و سیاست به رستگاری نخواهد رسید، چرا که افرادی که نتوانند آموزش صحیح و عادلانه ببینند و رشد نکنند در نهایت به آگاهی و دانش لازم جهت اصلاح جامعه نخواهند رسید و بدین ترتیب جامعه‌ای که روز به روز در جهت اصلاح و کارآمد شدن خود برنیاید جامعه ای به شدت شکست خورده خواهد بود.

 

این نهاد مهم در کشور ما و البته در بسیاری از کشورها دارای نقص‌های زیادی است و یکی از مشکلات آشکار آن، به نبود عدالت در مسئله‌ی آموزش برمی گردد. بحران عدالت آموزشی مخصوصا در دوران اپیدمی کرونا، بسیار بیشتر از قبل خود را نشان داده و همه ی آحاد جامعه و مخصوصا اقشار فرودست این مسئله را با تمام وجود حس کرده و آسیب دیدند عقب ماندگی در عدالت آموزشی نقطه ضعف و حساس سرزمین ماست، و تا اصلاح و رفع آن زمان و نیروی زیادی نیاز است و همچنین نیازمند متخصصین و کاربلدهای این طرح می‌باشد که بتوانند آموزش صحیح، کاربردی و عادل را در جامعه پیاده کنند. در همین راستا نیازمند شخصی هستیم که بتواند در رأس این نهاد قرار گیرد و با مدیریت صحیح، این ضعف را برطرف نماید.

 

با این وجود در تمام این سال‌ها که دولت‌ها و کابینه‌های متفاوتی روی کار آمده اند و در جهت تصدی این نهاد برآمدند، کسی که واقعا توانسته باشد عامل تغییر و تحول اساسی در این زمینه باشد را نداشته ایم و چه بسا که روز به روز ضعف‌ها زیادتر و راه حل‌ها ناقص‌تر هم شده اند. این جایگاه نیازمند افرادی است که در کنار تخصص کافی و لازم، درد کشیده این ناعدالتی‌ها هم باشند و خودشان در جایگاه معلمی بدانند که چه کارها و چه اصلاحاتی برای رفع تبعیض‌ها و بهبود عملکرد آموزش کشور نیاز است. از طرفی یک رسم عجیب و نگران کننده‌ای که در این نهاد وجود دارد، این است که معمولا وزرای آموزش و پرورش با دست پر و ادعای زیاد روی کار می آیند و وسط کار و با طرح اجرا شده‌ی ناقص کنار می‌روند و شخصی دیگر جایگاه‌شان را تصدی می‌کند، این روند مخصوصا در نهادی با چنین حساسیت بالایی که دارد بسیار نگران کننده است، چرا که طرح‌های آموزشی جدیدی که بر روی کودکان و نوجوانان اجرا می‌کنند و نیمه کاره رها می‌شود آسیب‌های جبران ناپذیری بر روی دانش، مهارت و استعداد آن‌ها می‌گذارد.

 

این روند نگران کننده، نشان دهنده این امر است که نهادی که مستقیما با تربیت نیرو برای جامعه ارتباط پیدا می‌کند و در نبود و کمبودش ضرر و زیان‌های جبران ناپذیری به جامعه و کشور زده می‌شود، هیچ ارزش و اهمیتی نزد حاکمیت ندارد و اهمیتی به آن داده نمی‌شود، چرا که هیچ برنامه و ایده‌ای برای اداره‌ی این نهاد نداریم... با وجود اهمیت‌های فراوانی که ذکر شد و کارکردهای بسیار مهم دیگری که مجال عرضه آن‌ها در این یادداشت نیست، چگونه است که دولت محترم که به گفته خود عزم جدی در حل معضلات کشور را دارد ولی در چنین مسئله ی مهمی آن هم در چنین برهه‌ی زمانی حساس، که هر روزه دانش آموزان زیادی به دلیل نبود عدالت، قربانی آموزش مجازی می‌شوند، ورود جدی و محکم نمی‌کند و شخصی را که شایسته‌ این جایگاه است، معرفی نمی‌نماید و در چنین شرایطی، دومین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی مهم‌ترین وزارت خانه کشور توسط مجلسی کاملا همسو و بله قربان گو، رد می‌شود و دقیقا ابهام مسئله اینجاست که چرا وزرای پیشنهادی این چنین ناشایست و غیرمتخصص می‌باشند که تا کنون و بعد از گذشت سه ماه که از تشکیل کابینه دولت می‌گذرد نتوانسته ایم وزیر آموزش و پرورش را در کشورمان داشته باشیم.

 


نگرانی اصلی در این مسئله، طرح این پرسش است که آیا این مشکل هم به همان معضل کنونی جامعه ما در رابطه با نبود ایده کلان اداره کشور بازمیگردد؟ چرا که با وجود تمام ضعف‌ها در این نهاد و ناکارآمدی‌هایی که در تمام این سال‌ها شاهدش بودیم و آسیب‌های عمیقی که به کلیت جامعه زد، الان و در برهه حساس کنونی حتما باید این وزارت خانه همزمان با آغاز دولت شکل می‌گرفت و پیشنهادات اساسی در جهت بهبود اوضاع می‌داد و در جهت عملی کردن آن‌ها بر می‌آمد اما شاهد این هستیم که نه تنها این اتفاق نیافتاده و هیچ ایده‌ای روی میز قرار ندارد بلکه ما اکنون در تأمین یک نیروی متخصص هم ضعف داریم.

 

صبا قدس - دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یادداشت دانشجویی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش آموزش و پرورش ی آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۹۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: برای سال تحصیلی آینده ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در استان جذب می‌شوند که با استفاده از معلمان قراردادی این تعداد به ۱۲ هزار و ۶۸۹ نفر افزایش می‌یابند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدامیر شوشتری درجمع خبرنگاران به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم، ضمن تشکر از تلاش‌های معلمین و اهمیت به وضعیت معیشت و حقوق معلمین اظهار داشت: آموزش و پرورش خراسان رضوی به عنوان بزرگترین و گسترده‌ترین دستگاه، با 100 هزار همکار فرهنگی و یک میلیون و 500 دانش آموز مشغول فعالیت است.

وی افزود: در آزمون‌های استخدامی مختلفی که برگزار شد برای سال تحصیلی آینده 10 هزار و 208 معلم جدید در استان خراسان رضوی جذب آموزش و پرورش می‌شوند. با استفاده از معلمان قراردادی نیز این تعداد به 12 هزار و 689 نفر افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: 20 هزار نفر بازمانده از تحصیل در این استان طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش اعلام شده و این در حالی است که 5 هزار نفر از بازماندگان تحصیل برای سال گذشته هستند که به صورت تکراری در آمار مجدد آورده شده‌اند.

شوشتری اضافه کرد: 90 درصد از دانش‌آموزان اتباع در خراسان رضوی افغانستانی هستند و اتباع عراق و سوریه در رتبه‌های بعدی قرار دارند، همچنین شمار دانش‌آموزان اتباع خارجی استان خراسان رضوی 70 هزار نفر است و علاوه بر این 3 هزار نفر از دانش‌آموزان اتباع خارجی نیز در مدارس خودگردان مشغول تحصیل هستند که این مدارس زیر پوشش اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرار ندارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • مسابقات ورزشی کارکنان دولت استان کرمان در ایستگاه آخر
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • کاهش عجیب بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳
  • مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است