Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین گفت: با نصب کنتور هوشمند در تمامی چاههای کشاورزی استان تا سال آینده و راه اندازی رصد خانه آب نحوه مدیریت منابع آبی در استان هوشمند می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ جلسه سازگاری با کم آبی عصر یکشنبه به صورت ویدئو کنفرانس با مسئولان مدیریت منابع آبی ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که میرمحمد صادقی رئیس حوضه آبریز سفید رود بزرگ شرکت مدیریت منابع آب ایران، حبیبی رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی، خانم دکتر زهرایی مدیرکل دفتر بهره وری وزارت نیرو، مدیران آب منطقه ای استانها بصورت ویدئو کنفرانس در تهران و علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، یدالله ملکی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای، مهدیخانی مدیرکل مدیریت بحران و نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی، اداره هواشناسی، آبفا به صورت حضوری در استانداری شرکت داشتند، مدیران آب منطقه ای استانها گزارشی از وضعیت منابع آبی مناطق خود ارائه کردند.

یدالله ملکی در این جلسه اظهارداشت: در سالهای گذشته با کاهش شدید منابع آب زیرزمینی و بحران در آبخوان مواجه بودیم که با اجرای طرح تعادل بخشی توانستیم از چالش ها عبور کنیم.

وی اضافه کرد: در گذشته افت سالانه آبهای زیرزمینی در استان به یک متر و 40 سانتیمتر هم رسیده بود که ابتدا آن را به 40 سانتیمتر در سال کاهش دادیم و امروز می توانیم با خرسندی اعلام کنیم این میزان کاهش به یک سانتیمتر و تقریبا به صفر رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین تصریح کرد: در صورت تداوم برنامه ریزی های مدیریتی و افزایش بارندگی ها امیدواریم این روند را  تثبیت کنیم و شرایط را بهبود بخشیم.

ملکی اضافه کرد: دشت قزوین با حدود 500 هزار هکتار وسعت به عنوان یکی از مهمترین دشت های کشاورزی کشور که در تولید محصولات کشاورزی ایران نقش مهمی دارد محسوب می شود و ما بایستی بتوانیم منابع آبی مورد نیاز آن برای شرایط کنونی و سالهای آینده را تامین کنیم و عبور از چالش های خشکسالی و افزایش مصرف در بخش های صنعتی و کشاورزی و شرب نیازمند برنامه ریزی مدون و علمی با همراهی بهره برداران است.

پیش بینی 543 میلیون مترمکعب صرفه جویی در منابع آبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین به ضرورت صرفه جویی در مصرف منابع آبی اشاره کرد و گفت: در برنامه های ششم و هفتم پیش بینی شده تا 543 میلیون مترمکعب در منابع آبی و مصارف استان صرفه جویی شود که 325 میلیون مترمکعب آن در برنامه ششم هدف گذاری شده است.

وی اظهارداشت: از این میزان صرفه جویی حدود 306 میلیون مترمکعب مربوط به شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی، 5 میلیون مترمکعب سهم آبفا، یک میلیون مترمکعب سهم شهرداری ها و  12میلیون مترمکعب سهم بخش های صنعتی است.

ملکی گفت: در استان قزوین بیش از 1700 حلقه چاه فرم پنج ( غیرمجاز) شناسایی شده که با اقدامات موثر انجام شده در سالهای اخیر تعداد 1647 حلقه چاه تعیین تکلیف و مسدود شده و فقط 53 حلقه چاه باقیمانده که در یک سال آینده وضعیت آنها مشخص خواهد شد و در سال 1401 دیگر هیچ چاه غیر مجازی در استان نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: با این کار زمینه 105 میلیون مترمکعب صرفه جویی در منابع آب زیرزمینی مهیا شده که کار ارزشمندی است و در حال حاضر در زمینه بستن چاههای غیر مجاز از استان های شاخص و پیشرو کشور محسوب می شویم.

نصب 3812 دستگاه کنتور هوشمند در استان قزوین

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین یادآورشد: نصب کنتور هوشمند از دیگر اقدامات موثر و مفید برای مدیریت منابع آبی و جلوگیری از مصرف بی رویه آب است که در این راستا نیز با نصب 3812 دستگاه کنتور هوشمند در چاههای آب کشاورزی بیش از 65 درصد چاهها به سیستم هوشمند مجهز شده اند.

راه اندازی رصد خانه آب به صورت پایلوت در قزوین

ملکی اضافه کرد: در راه اندازی رصد خانه آب به عنوان پایلوت کشوری انتخاب شده ایم و با تکمیل نصب کنتور هوشمند در چاههای باقیمانده در یک سال آینده تمای چاههای آب کشاورزی از طریق کنتور هوشمند به رصد خانه آب استان متصل شده و مدیریت توزیع منابع آبی به صورت هوشمند و کنترل شده انجام خواهد شد.

وی اظهارداشت: با نصب کنتور هوشمند پیش بینی شده است که 50 میلیون مترمکعب در منابع آبی صرفه جویی شود که تاکنون 35 میلیون مترمکعب آن محقق شده است.

ملکی بیان کرد: در استان قزوین 6700 حلقه چاه داریم که تاکنون در 3812 حلقه چاه نصب کنتور هوشمند انجام شده و در صورت تامین بموقع اعتبار مورد نیاز قادریم در یک سال آینده مابقی چاهها را به سیستم کنتور هوشمند مجهز کنیم.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین از همکاری سایر دستگاههای اجرایی از جمله جهاد کشاورزی، آبفا، سازمان صمت، استانداری، شهرداری، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، تشکر و قدردانی کرد و گفت: با تشکیل کارگروه مشترک تلاش شده تا همه برنامه ها با هماهنگی صورت گیرد تا اهداف پیش بینی شده محقق شود.

ملکی یادآورشد: از آنجا که استان قزوین متاثر از استانهای همجوار است در سالهای اخیر شاهد کاهش ورودی آب به این منطقه هستیم که بیلان منفی دشت قزوین ناشی از برداشت آبهای سطحی در بالادست استان همجوار( زنجان) است که پیشنهاد می شود برای بهبود وضعیت کمی و کیفی منابع آبی نسبت به کنترل و کاهش برداشت و رعایت حقابه های استان اقدام مناسب صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای قزوین مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین نصب کنتور هوشمند مدیریت منابع آب کنتور هوشمند میلیون مترمکعب منابع آب صرفه جویی منابع آبی سال آینده حلقه چاه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۱۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد شهید لشگری نهب آماده بهره برداری

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین در جمع فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج ادارات و سازمان‌های حوزه شهید بهشتی استان قزوین گفت: چندین طرح ملی مهم برای استان در حال اجرا است که امیدواریم با اجرای آنها بتوانیم استان را در تامین آب شرب بیمه کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین افزود: تامین آب شرب و کشاورزی برای شمال و جنوب استان قزوین تا افق ۳۰ ساله ترسیم شده است.

وی اضافه کرد: یکی از طرح‌های مهم آبی استان، موضوع آبرسانی از سد طالقان به شهر‌ها و روستا‌های استان است که اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال است.

ستوده با بیان اینکه شرکت آب منطقه‌ای یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است و حاکمیت آب را در استان برعهده دارد، اضافه کرد: یکی از وظایف این شرکت تامین آب از طریق اجرای طرح‌های توسعه منابع آب از جمله احداث سدها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و خطوط آبرسانی است.

این مسئول با بیان اینکه صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی، یک برنامه مردم محور است، ادامه داد: صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی، یک برنامه مردم محور است لذا انتظار داریم همه حوزه‌ها به ویژه، حوزه بسیج، امامان جمعه و جماعات که مخاطبین بسیار دارند در راستای تبیین و روشنگری این موضوع به ما کمک کنند.

به گفته ستوده، مطالعات آبخوان دشت قزوین و همچنین حفظ و حراست از منابع آبی که شامل چاه ها، چشمه ها، قنوات و رودخانه‌ها و تاسیسات آبی می‌شود، از دیگر وظایف مهم و کلیدی شرکت آب منطقه‌ای به حساب می‌آید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین بیان کرد: سد شهید لشگری نهب طرحی است که با حجم مخزن ۱۲۰ میلیون مترمکعب و با اعتباری معادل ۱۲ هزار میلیارد ریال عملیات اجرایی آن در سال گذشته به اتمام رسیده و هم اکنون آماده افتتاح است.

وی ادامه داد: در پایین دست این سد یک شبکه آبیاری مدرن قرار دارد که طول کانال اصلی آن ۲۵ کیلومتر و طول کانال‌های درجه یک و ۲ آن ۹۰ کیلومتر در حال اجرا است که هفت کیلومتر ابتدایی کانال اصلی تکمیل و در حال بهره برداری قرار دارد.

ستوده عنوان کرد: سد بالاخانلو با ظرفیت ۳۸ میلیون مترمکعب جهت تامین بخشی از نیاز آب شرب پنج شهر و ۳۰ روستای جنوب استان نیز بر روی رودخانه حاجی عرب در دست احداث است که حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی یادآور شد: با پیگیری‌های بعمل آمده و مساعدت وزیر نیرو امسال چهار و ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار نقدی برای پروژه‌های حوزه آب استان قزوین تخصیص داده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران
  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • نصب سه هزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های آب
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • سد شهید لشگری نهب آماده بهره برداری
  • تجهیز ۵۳ درصد چاه های صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • تجهیز ۵۳ درصد چاههای صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در خراسان رضوی واجد شرایط هوشمندسازی هستند
  • ۳۲۰۰ کنتور هوشمند روی چاه‌های آب در کرمانشاه نصب‌ شد