Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@21:50:26 GMT

پرسشنامه تحقیق

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۳۶۵۶

پرسشنامه تحقیق

مادسیج اولین و تنهاترین بانک آزمون و پرسشنامه استاندارد ایران است، این سایت توسط گروهی از پژوهشگران و اساتید دانشگاهای تهران، و با هدف ایجاد یک بانک و زیرساخت پژوهشی در کشور ایجاد شده است.

به گزارش برنا، مادسیج اولین و تنهاترین بانک آزمون و پرسشنامه استاندارد ایران است، این سایت توسط گروهی از پژوهشگران و اساتید دانشگاهای تهران، و با هدف ایجاد یک بانک و زیرساخت پژوهشی در کشور ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مادسیج بیش از 20 هزار عنوان پرسشنامه در حوزه‌های مختلف جمع‌آوری شده است و در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است. بیش از 90 درصد پرسشنامه‌های مادسیج استاندارد سازی شده‌اند، یعنی روایی و پایایی آنها سنجیده یا بررسی شده است و همچنین  مادسیج پرسشنامه‌های استاندارد را از منابع پژوهشی معتبری که قبلا روایی و پایایی آن سنجیده شده است استخراج می‌کند.

مادسیج بانک پرسشنامه استاندارد ایران

پژوهشگران و واحد‌های بازاریابی سازمانها می‌توانند پرسشنامه مدیریت،  جمعیت شناختی، روانشناسی، علوم اجتماعی ، تربیت بدنی  و ده ها رشته و موضوع دیگر را از سایت مادسیج دریافت کنند. آدرس سایت مادسیج  madsg.com  می باشد؛ شما می توانید از طریق آدرس سایت یا جستجو کلمه مادسیج در گوگل  وارد سایت مادسیج شوید.

 

پرسشنامه چیست؟

پرسشنامه یکی از مهم‌ترین ابزارهای مهم پژوهشی است؛  پرسشنامه را می توان پراستفاده ترین و ارزان ترین ابزارهای پژوهشی دانست که می‌توان با کمک آن اطلاعات دقیق و مشخصی را از یک جامعه بزرگ بدست بیاورد. با کمک پرسشنامه می‌توان اطلاعات را در دوسته کلی پژوهشی یعنی تحقیقات کمی و تحقیقات کیفی جمع آوری کرد.

چگونه یک پرسشنامه را طراحی کنیم؟

در بحث طراحی پرسشنامه باید میان سوال پژوهشی و سوال‌های خاص که از پاسخگویان به منظور پاسخگویی به سوالات پژوهشی پرسیده می‌شود تمایز قائل شد. سوالات پژوهشی در واقع اولین گام پژوهش است که اهداف تحقیق را مطالعه می‌کند.

صرف نظر از اینکه هدف پژوهش شما آزمایش یک نظریه اجتماعی و یا برآورد پراکندگی های نگرش ها و رفتارهای خاص در میان جمعیت باشد یا خیر، مراحل و شیوه های طراحی یکسانی دارد

در ابتدا باید مفاهیم موجود در سوال پژوهشی را تجزیه و تحلیل کنید. سپس سوال های خاصی را طرح کنید که پس از ترکیب و تحلیل، معیارهای اندازه گیری برای این مفاهیم باشند.

فرایند تلاش برای نوشتن سوالات پرسشنامه برای یک پژوهش، به روشنتر شدن سوالات پژوهشی کمک می کند. وقتی که در مورد جمله بندی سوال‌ها، ابهام  وجود داشته باشد تصمیم گیری در مورد جمله بندی آنها باید با مراجعه به هدف پژوهش صورت پذیرد. ممکن است اهداف پژوهشی به خودی خود شفاف نباشند و لازم باشد قبل از هر اقدامی مورد تجدید نظر و اصلاح قرار بگیرند.

اولین قدم ها برای طراحی پرسشنامه

۱. انگیزه خود را برای طراحی سوال‌های پرسشنامه کنترل کنید تا بتوانید در مسیر سوال‌های پژوهشی حرکت کنید.

۲. سوال های پژوهشی خود را بنویسید و به هنگام کار بروی پرسشنامه، پیوسته به آن مراجعه کنید.

۳. در حین نوشتن هر سوال، از خود بپرسید چرا می‌خواهم این مطلب را بدانم؟ به گونه ای به این سوال پاسخ دهید که به شما کمک کند به پاسخ سوال پژوهشی تحقیق دست پیدا کنید. جوابی مثل می‌خواهم بدانم چون موضوع جالبی است مقبول نیست.

همیشه قبل از نوشتن سوال های جدید، بررسی سوال‌های مربوط به همان موضوع که توسط محققان دیگر طراحی شده اند مفید است؛ اما، سوال‌های قابل قبول موجود احتمالا تمام پرسش‌های پژوهشی یک مطالعه را پوشش نخواهند داد. بیشتر پرسشنامه ها در برگیرنده پرسش‌های پیشتر مورد استفاده قرار گرفته و سوال های تازه هستند که حتی ممکن است از سوال های پیشین اقتباس شده باشند. استفاده از سوال‌های موجود، فرآیند آزمایش را کوتاه تر می‌کنند و ممکن است شما را به مقایسه نتایج مطالعات مختلف قادر سازد.

9 نکته ضروری هنگام طراحی سوالات پرسشنامه

۱. تعیین کنید که آیا سوال تهدید آمیز است یا خیر؟ 

۲. در هنگام پرسیدن یک سوال بسته در مورد رفتار، مطمئن شوید که تمام گزینه پاسخ‌های محتمل و معقول را آورده‌اید، در غیر اینصورت گزینه‌ها و پاسخ‌هایی که در مقوله‌ی سایر قرار گرفته‌اند و شما به آن‌ها اشاره نکرده‌اید جای می‌گیرند.

۳. چنانچه مشکل اصلی ما کم شماری در مورد رفتار باشد، روش یادآوری با کمک نشانه ها ممکن است مفید باشد.

۴. سوال را در حد امکان دقیق و روشن طراحی کنید. اگر به جای سوال کلی در مورد یک رفتار، آن را در دوره زمانی مشخصی مورد سوال قرار دهید، به اطلاعات مطمئن‌تری دست می‌یابید.  در صورتی که هدف ما تقسیم بندی پاسخگویان به دسته‌های مختلفی باشد و نه سنجش بسیار دقیق یک رفتار خاص، سوال‌های کوتاه تر که نیازمند زمان کمتری هستند مفید تر خواهند بود.

۵. دوره ی زمانی یک سوال باید با اهمیت موضوع ارتباط داشته باشد. دوره‌های یکساله می‌تواند برای موضوع های بسیار مهمی همچون خرید خانه‌ی جدید در نظر گرفته شود. برای موضوعات کم اهمیت‌تر همچون خرید لباس و اثاثیه منزل، می‌توان دوره‌های یک ماهه و یا حتی کمتر را در نظر گرفت. البته باید از زمان های بسیار کوتاه اجتناب ورزید چرا که  التقاط تقدمی( اشتباه در یادآوری زمان وقوع یک رخداد، به گونه ای که زمان مورد نظر پاسخگو زودتر از زمانی است که رویداد مذکور در آن به وقوع پیوسته است) منجر به اغراق در گزارش رفتارها می شود.

۶. استفاده از اسناد، مشاهده‌ی خانواده و یادآوری محدود، التقاط را کاهش می‌دهد و یا از بین می برد و همچنین گزارش اطلاعات جزیی  و دقیق را بهبود می‌بخشد.

۷. به هنگام نیاز به اطلاعات مفصل‌تر در مورد رفتارهای کم اهمیت، استفاده از دفتر یادداشت روزانه در مقایسه با تکیه بر حافظه پاسخگو، نتایج دقیق‌تری در بر خواهد داشت.

۸. از کلماتی استفاده کنید که تقریبا برای تمام پاسخگویان قابل فهم باشد.  از اصطلاحات تخصصی استفاده نکنید مگر اینکه مطمئن شوید که تمام اعضای نمونه، آن را درک می‌کنند یا مفهوم اصطلاح، در سوال توضیح داده شده باشد.

۹. طولانی تر کردن سوال با اضافه کردن نشانه‌های یادآوری کننده می‌تواند کیفیت گزارش دهی را ارتقا بخشد، بنابراین فکر نکنید سوال هرچه کوتاه تر باشد بهتر است.

در پرسشنامه چه زمانی سوالات جمعیت شناختی را بپرسیم؟

سوال های جمعیت شناختی مانند سن، وضعیت اشتغال و به ویژه درآمد، از سوی عده ای از پاسخگویان، شخصی و تهدید آمیز تلقی می‌شوند. در مجموعه بهتر است از این سوال‌ها در پایان پرسشنامه پرسیده شود، تا در ابتدای آن. اگر سوال مربوط به درآمد در پایان مصاحبه مطرح شود، امتناع پاسخگو از پاسخ به این سوال بر پاسخ های دیگر اثر نخواهد گذاشت. اما مشکل زمانی پیش می آید که گویه‌های جمعیت شناختی به عنوان سوال‌های فیلتر شده استفاده شوند. بنابراین اگر مطالعه به بیماری اعضای خانواده و روزهای باز ماندن آنها از کار و مدرسه بپردازد شناسایی اعضای خانواده و اطلاع از اینکه آیا به مدرسه یا سر کار می روند  در ابتدای مصاحبه ضروری است.  حتی در این مورد نیز بهتر است در ابتدا چند سوال غیر جمعیت شناختی آغاز کنیم. سوال مربوط به درآمد خانواده هنوز هم به طور معمول در پایان پرسشنامه پرسیده می شود. حتی اگر قبلا سایر مشخصات خانواده استخراج شده باشد.

پاسخگویان ممکن است از اینکه چرا باید سوال‌های جمعیت شناختی پرسیده شوند تعجب کنند پس بهتر است یک مقدمه در ابتدای پرسشنامه نوشته شود و برای آنها شفاف توضیح داده شود که برای یک پژوهش نیاز به این اطلاعات داریم و همچنین  از اطلاعات شما در جای دیگر استفاده نخواهد شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرسشنامه تحقیق پرسشنامه استاندارد بانک پرسشنامه پرسشنامه جمعیت شناختی سوال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بالا رفتن از پله می‌تواند عمر شما را طولانی کند. این نتیجه گیری محققان بریتانیایی است که گزارش می‌دهند بالا رفتن از پله ها به طور چشمگیری خطر مرگ به هر دلیلی به ویژه خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. یافته‌های این محققان، در یک کنگره علمی انجمن اروپایی قلب و عروق (ESC) ارائه شده است.

به گزارش مدیکال نیوز، دکتر سوفی پادوک، نویسنده این تحقیق و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شرق آنگلیا و دانشگاه نورفولک و نورویچ، گفت: اگر حق انتخاب بین پله‌ها یا آسانسور را داشته باشید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت مانند دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

دکتر پادوک و همکارانش متاآنالیز ۹ مطالعه را در مورد فواید سلامتی بالا رفتن از پله انجام دادند( متاآنالیزیک روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آن‌ها را یکپارچه می‌کند).

این تحقیق در مجموع ۴۸۰. ۴۷۹ شرکت‌کننده را شامل می‌شد مشارکت کنندگان زن و مرد به طور نسبتا یکسان در این تحقیق حضور داشتند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۳۵ تا ۸۴ سال بود. جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق شامل شرکت کنندگان سالم و همچنین کسانی بود که سابقه قبلی حمله قلبی یا بیماری شریانی محیطی داشتند.

محققان گزارش دادند شرکت کنندگانی که از پله‌ها بالا می‌رفتند در مقایسه با افرادی که از پله‌ها بالا نمی‌رفتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در طول دوره مطالعه بودند.

در نتیجه این تحقیق همچنین مشخص شد که پله‌نوردان ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و خطر کلی کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته قرار داشتند.

دکتر آدداپو ایلویوماد، متخصص قلب و عروق پیشگیرانه در موسسه قلب و عروق میامی در فلوریدا که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: کاهش قابل توجه مرگ و میر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی وعروقی مرتبط با بالا رفتن منظم از پله ها، تأثیر عمیقی را که حتی دوره های کوتاه فعالیت بدنی می‌تواند بر سلامت ما داشته باشد، نشان می دهد. ایلویوماد افزود: این یافته‌ها این تصور را تقویت می‌کنند که هر مقدار حرکت برای بهینه‌سازی سلامت قلبی عروقی و طول عمر اهمیت دارد.

جیمز کانینگهام، مربی ارشد در شرکت« سلامت و تناسب اندام آنلاین توتال شیپ»، نیز گفت: بالا رفتن از پله یک شکل فوق العاده از ورزش است که می‌تواند به راحتی در زندگی روزمره گنجانده شود. این نوعی تمرین مقاومتی و قلبی و عروقی است که به طور همزمان روی قلب، ریه‌ها و عضلات شما تاثیر می‌گذارد. این مزیت دوگانه احتمالا یکی از دلایل مرتبط بودن آن با طول عمر است.

دکتر آدداپو ایلویومادنیز گفت: بالا رفتن از پله ممکن است به دلایل مختلفی یک شکل ویژه از ورزش موثر باشد. اول، این یک فعالیت تحمل وزن است که چندین گروه عضلانی از جمله عضلات چهارسر ران، همسترینگ، باسن و ساق پا را درگیر می‌کند. این نوع تمرین مقاومتی می‌تواند به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک کند، که برای سلامت متابولیک و تنظیم گلوکز بسیار مهم است. ثانیا، تلاش با شدت بالا که در طول پله‌نوردی لازم است، می‌تواند با به چالش کشیدن قلب و ریه‌ها، آمادگی قلبی و تنفسی را بهبود بخشد. در نهایت، بالا رفتن از پله یک الگوی حرکتی عملکردی است که فعالیت‌های زندگی روزمره را تقلید می‌کند و تعادل، هماهنگی و تحرک را ارتقا می‌دهد.

دکتر اریک جی هگدوس، متخصص ارتوپدی و همچنین استاد و رئیس دپارتمان علوم توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در ماساچوست که در این مطالعه شرکت نداشت ، نیز درباره پله نوردی گفت که بالا رفتن از پله مزایای آشکاری نسبت به راه رفتن دارد. این یکی دیگر از روش‌های محبوب و کم‌ضرر ورزش است.

هگدوس گفت: پله‌نوردی ضربان قلب را بیشتر از پیاده‌روی سطحی و قطعا خیلی بیشتراز فعالیت‌های ثابت مانند نشستن، سوار شدن به آسانسور یا پله‌های برقی افزایش می‌دهد. وی افزود: افزایش ضربان قلب هم ایمن و هم سالم است . این متخصص البته هشدار داد: داشتن قدرت و تعادل برای بالا رفتن از پله‌ها مهم است.

بیشتر بخوانید:

راز جوان‌تر شدن در پیری

کاهش فشار خون با ایستادن بیشتر !

کد خبر 847444 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت سن و سال و عمر خبر مهم بیماری - قلبی قلب ورزش پزشکی

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • حماس: فعالیت آنروا باید زیرنظر سازمان ملل ادامه یابد
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد