Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:54:27 GMT

طرح هادی ۱۱۰۰ روستای فارس نیازمند بازنگری است

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۶۲۷۸

طرح هادی ۱۱۰۰ روستای فارس نیازمند بازنگری است

ایسنا/فارس معاون عمران روستایی بنیاد مسکن فارس گفت: هر طرح هادی بعد از ۱۰ سال نیازمند بازنگری است و در در حال حاضر ۱۱۰۰ روستای استان نیازمند بازنگری طرح هادی است.

سید علیرضا حمیدی سه‌شنبه دوم آذر در شورای برنامه ریزی وتوسعه فارس بیان کرد: ۳۹ روستا در حریم شیراز شناسایی شده است که برخی از آنها ساخت و ساز غیرمجار داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: یکی از مشکلات اساسی ما  در روستاهای حریم شهر ساخت و سازهای بودن رعایت اصول شهرسازی است ضمن اینکه متولی هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در محدوده روستا دهیار آنجا است.

حمیدی اضافه کرد: روستا یک موجود زنده و در حال توسعه است و نباید فکر کنیم که با ارائه خدمات مثل راه، آب، برق و اجرای طرح هادی در یک روستا، کار در آنجا تمام شده است.

او خاطرنشان کرد: ما از نیازمندی‌های مردم عقب هستیم و همین باعث شده که دلالان و واسطه‌ها با شناسایی نیازمندی‌ها زمینه سودجویی را برای خود فراهم کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه امسال ۱۳۹۰ میلیارد تومان بودجه محرومیت‌زدایی به استان فارس اختصاص یافته است، اظهار داشت: این بودجه در ۵ بخش آب، راه، سلامت، مدارس و آبخیزداری و آبخوان‌داری می‌تواند هزینه شود اما اختیار هزینه‌کرد بودجه بخش بهداشت و راه روستایی به استان است و مابقی بخش‌ها به صورت ملی تعیین تکلیف شده است.

احمدعلی افکاری با اشاره به مجوزی که سازمان برنامه و بودجه برای استفاده از ۲۰ درصد بودجه محرومیت‌زدایی از محل سازمان هدفمندی یارانه‌ها داده است، گفت: بقیه استان‌ها برای این کار اقدام کرده‌اند و اگر استان فارس سریع‌تر برای بودجه محرومیت‌زدایی تصمیم نگیرد از این موضوع عقب می‌ماند.

فرماندار شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه با پدیده مهاجرت سیل عظیمی از جمعیت که اکثرا از قشر مستضعف جامعه هستند به شیراز مواجه هستیم و چون سکونت در شهر برای آنها سخت است در اطراف ساکن شده‌اند، اظهار داشت: همین مسئله سبب شده روستاها بدون ضابطه توسعه پیدا کنند به طور مثال محدوده روستای کرونی ۳۶ هکتار بوده اما در حال حاضر ۱۸۰ هکتار در آن ساخت و ساز شده است.

محمدرضا امیری با اشاره به غفلتی که در توسعه مسکونی روستاها انجام شده است، گفت: برای حریم شهر شیراز در ۲۰ سال گذشته چه اقدامی انجام شده است؟ باید الحاقاتی که انجام می‌دهیم طوری باشد که ساکنان آن روستاها مثل ساکنان شهر متعهد شوند که هزینه‌آماده‌سازی مثل آسفالت کوچه‌ها و غیره را پرداخت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی طرح هادي بنیاد مسکن فارس سازمان هدفمندی یارانه ها استان فارس محمدرضا امیری طرح هادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۶۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • اجرای طرح هادی در ۵۱ روستای میاندوآب
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • آسفالت ۴۰۰ هزار متر مربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • آسفالت ۴۰۰هزار مترمربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است