Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@04:21:20 GMT

ابهام در سرنوشت تسلیحات هسته‌ای آمریکا در آلمان

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۹۸۳۷

ابهام در سرنوشت تسلیحات هسته‌ای آمریکا در آلمان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، متحدان ناتو نگران سیاست‌های دولت فدرال بعدی آلمان هستند که آیا برلین بخشی از توافقنامه اشتراک هسته‌ای ناتو باقی خواهند ماند؟

این نگرانی وجود دارد که دولت جدید آلمان از آمریکا بخواهد که بمب‌های هسته‌ای را از خاک این کشور منتقل کند.

در حالی که این اقدام ممکن است با حمایت شهروندان آلمان مواجه شود اما ممکن است باعث شکاف در میان ناتو شود این در حالی است که روابط این ائتلاف با روسیه در پایین‌ترین سطح خود از زمان پایان جنگ سرد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان بخشی از بازدارندگی ناتو، آمریکا بخشی از تسلیحات هسته‌ای خود را در بلژیک، آلمان،‌ ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است. تمامی این کشورها، عضو ناتو بوده و خود نیز دارای تسلیحات هسته‌ای نیستند.

در صورت بروز درگیری، نیروی هوایی این کشورها می‌توانند بمب‌های هسته‌ای آمریکا را حمل کنند.

بر اساس گزارش‌ها، آمریکا حدود 20 بمب هسته‌ای در پایگاه هوایی «بوچل» آلمان مستقر کرده است. این پایگاه هوایی در منطقه‌ای دور افتاده در ایالت «رایلند- پالاتینت» است.

این پایگاه هوایی، آشیانه اسکادران جت‌های جنگنده تورنادوی نیروی هوایی آلمان است. تورنادو تنها جت آلمانی است که قابلیت حمل بمب‌های هسته‌ای را دارد.


جنگده تورنادوی آلمان

 

نیروی هوایی آلمان از سال‌های 1980، از جت‌های تورنادو استفاده می‌کند. تعمیر و نگهداری این جنگنده‌ها به طور فزاینده‌ای در حال افزایش بوده و یافتن قطعات یدکی این جنگنده‌ها برای ادامه پرواز نیز سخت شده است.

وزارت دفاع آلمان قصد دارد تا این جنگنده‌ها را بین سال‌های 2025 تا 2030 از رده خارج کند.

در صورتی که برلین جت‌های جدیدی را برای حمل تسلیحات هسته‌ای که آمریکا در این کشور مستقر کرده خریداری نکند، با از رده خارج شدن آخرین جنگنده تورنادو در سال 2030، آلمان به سادگی از اشتراک هسته‌ای در ناتو خارج می‌شود.

در بهار سال 2020، «آنگرت کرامپ کارنبائور» وزیر دفاع آلمان و عضو حزب «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان پیشنهاد داده بود که جنگنده‌های تورنادو در بوچل با جنگنده‌های F-18s‌ساخت شرکت بوئینگ آمریکا جایگزین شود اما تصمیم‌گیری در این باره تا سال 2022 به تعویق افتاد.


فرود جنگنده تورنادوی آلمان در پایگاه اینجرلیک ترکیه

 

در حال حاضر، دولت جدید آلمان احتمالا به رهبری حزب سوسیال دموکرات تشکیل شود،‌ حزبی که برخی از اعضای آن پیشتر درباره خلاص شدن از تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک آلمان ابراز تمایل کرده بودند.

حزب سبزها نیز که انتظار می‌رود در دولت ائتلافی آلمان مشارکت داشته باشد برخی از اعضای آن دیدگاه مشابهی داشته و خواستار رهایی از تسلیحات هسته‌ای آمریکا هستند.

«ینس استولتنبرگ» مدیر کل ناتو هفته پیش در برلین گفت: «من روی آلمان حساب می‌کنم که به اشتراک هسته‌ای ناتو پایبند بماند. این تضمین امنیت نهایی ماست».

کشورهایی نظیر آلمان که تسلیحات هسته‌ای آمریکا در آنها مستقر شده، دارای جایگاه بالاتری در ناتو بوده و در گروه برنامه ریزی هسته‌ای ناتو قرار دارند.

استولتنبرگ گفت: «آلمان می‌تواند در این باره که می‌تواند تسلیحات هسته‌ای را در خاک خود داشته باشد تصمیم بگیرد. اما گزینه جایگزین این است که ما این تسلیحات هسته‌ای را به دیگر کشورهای اروپایی یا حتی شرق آلمان منتقل کنیم».

در صورتی که ناتو تصمیم بگیرد تسلیحات هسته‌ای آمریکا را به لهستان منتقل کند، احتمالا به خشم مسکو منجر شود چون بردن این تسلیحات به لهستان، نزدیک کردن آنها به مرز روسیه تلقی می‌شود.  

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا ناتو هسته ای تسلیحات هسته ای آمریکا هسته ای جنگنده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۹۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟

به گزارش همشهری آنلاین، تحلیلگران نظامی بر این باورند که پدافند هوایی و جت‌های «سوخو-۳۵» روسیه در مقایسه با جنگنده‌های «اف-۱۶» پیشرفته‌تر و به روزتر است. وبگاه «بالگرین میلیتری» روز دوشنبه نوشت، هواپیماهای روسی به‌ویژه جنگنده سوخو-۳۵ به‌خاطر توانایی‌شان در شناسایی جنگنده‌های آمریکایی، از صدها کیلومتر مورد تحسین خلبان‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند.

این جنگنده‌های مجهز به موشک‌های پیشرفته «آر-۳۷» می‌توانند جت‌های اف-۱۶ را مغلوب کنند. در این شرایط، هواپیماهای نیروی هوایی اوکراین در صورتی که مجبور به مقابله با این جت‌های روسی شوند، با چالش‌های مهمی مواجه می‌شوند. این درحالی است که بر اساس برخی گزارش‌ها سه فرودگاه در غرب اوکراین توسط کیف برای استقرار جنگنده‌های اف-۱۶ آماده می‌شوند.

روسیه موضع خود را به صراحت اعلام کرده که هر فرودگاهی، صرف نظر از موقعیت جغرافیایی آن، به عنوان مکان حملات علیه روسیه استفاده شود، یک هدف قانونی برای موشک‌های روسیه در نظر گرفته می‌شود. سوخو-۳۵ یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های روسیه است. تجهیزات اویونیک آن شامل رادار آرایه اسکن شده می‌تواند چند هدف را در بردهای طولانی ردیابی کند.

کد خبر 848174 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه جنگنده دفاع - جنگنده

دیگر خبرها

  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • حضور سرزده دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات
  • حضور غیرمنتظره دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات
  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر