Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:39:14 GMT

ترویج دروغگویی در دوران مجازی کرونایی

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۲۱۶۴

ترویج دروغگویی در دوران مجازی کرونایی

تکنولوژی فرصت‌های ارزشمند بسیاری در اختیار مردم جهان قرار داده است تا به ارتباط راحت‌تر با سایرین بپردازند با این حال، تبعات منفی به مراتب بیشتری نیز در پی داشته است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ترویج دروغگویی میان مردم اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه فریب دادن و دروغ گفتن‌های اینترنتی به شیوه‌های متعدد مرسوم شده و همین رویداد، اعتماد میان مردم را کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، افراد ممکن است در صورت دعوت شدن توسط دوستان خود برای صرف یک وعده غذایی در بیرون از منزل به سادگی و تنها با یک دروغ به اصطلاح مصلحت‌آمیز دعوت طرف مقابل را رد کنند یا اینکه بدتر از آن، بیشترین تغییر را در عکس پروفایل خود برای بهتر دیده شدن به وجود آورند. روانشناسان اجتماعی و کارشناسان ارتباطات از دیرباز تنها به جستجوی افراد فریبکار نبوده بلکه تلاش کرده‌اند موقعیتی را بیابند که در آن، فرد بیشترین دروغ را می‌گوید.

در سال ۲۰۰۴، گروهی از محققان آمریکایی برای اولین بار در طول تاریخ تلاش کردند به بررسی ارتباط بین نرخ فریبکاری و تکنولوژی بپردازند. نتیجه این شد که از زمان پیدایش تکنولوژی، نه تنها ارتباطات رو در رو، بلکه تلفنی نیز به طور قابل توجهی تغییر یافته است و اغلب مردم از طریق ارسال پیامک، به برقراری رابطه با سایرین، حتی خویشاوندان نزدیک خود اکتفا کرده‌اند.

رابطه بین فریبکاری و تکنولوژی

در سال ۲۰۰۴، جفری تی. هنکاک از محققان ارتباطات و روانشناسی و استاد کالج ارتباطات دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا به همراه گروهی از همکاران خود به بررسی شیوه‌های متعدد برقراری ارتباطات بین ۲۸ نفر از دانشجویان خود پرداختند. شرکت‌کنندگان تحقیق موظف بودند تعداد دفعاتی را که دروغ می‌گفتند در هر شیوه ارتباطی به صورت جدا بیان کنند که نتیجه حاکی از بیشترین نرخ فریبکاری در ارتباطات تلفنی و کمترین مربوط به ایمیل بود. هنکاک چنین استدلال کرد که مردم در هنگام بهره‌گیری از تکنولوژی برای برقراری ارتباط با سایرین بیشترین فریبکاری را مرتکب می‌شوند که این وضعیت در حالت ارسال پیامک به اوج خود می‌رسد.

انجام تحقیقات مشابه

در زمان انجام پژوهش هنکاک، تنها دانشجویان معدودی از سراسر جهان قادر بودند یک حساب کاربری در فیسبوک ایجاد کنند و این در حالی بود که آیفون نیز در مراحل اولیه ساخت خود به سر می‌برد که در نتیجه این امر، استدلال قطعی در مورد ارتباطات تکنولوژیک و پیوند بین آن‌ها و میزان دروغگویی بین مردم خیلی ارزشمند به شمار نمی‌رفت.

سال‌ها پس از تحقیقات هنکاک، گروه جدیدی از محققان آمریکایی، مطالعه مشابه دیگری انجام دادند با این تفاوت که در آن به نظرسنجی میان ۲۵۰ نفر از مردم عادی طی تنها یک هفته پرداختند و نرخ دروغ‌های گفته شده در این بازه زمانی را ارزیابی کردند. ارتباطات مردم در این تحقیق به شیوه‌های مختلف شامل، تماس تلفنی، ارتباط رو در رو، رسانه‌های اجتماعی، ارسال پیامک، تماس تصویری و ارسال ایمیل مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این تحقیقات نیز کاملاً همسو با مطالعات انجام شده توسط هنکاک بود و در این مورد نیز، مردم بیشترین دروغ را در تماس تلفنی و ارسال پیامک مرتکب شده حال آنکه به هنگام ارسال ایمیل نرخ فریبکاری در پایین‌ترین سطح خود قرار داشت.

نرخ دروغگویی مجازی در دوران کرونا

بدیهی است که طی دوران کرونا، دنیای مجازی و تکنولوژی، ارتباطات میان مردم را به طور قابل توجهی تسهیل کرده با این حال، اینترنت تبعات منفی بسیاری نیز از خود در این روزها به جای گذاشته است. بسیاری از کارشناسان ادعا کرده‌اند که از زمان آغاز شیوع بیماری کووید -۱۹، نرخ دروغگویی به طور قابل توجهی افزایش یافته و فریبکاری به شیوه‌ای مرسوم در ارتباطات مجازی تبدیل شده است.

البته هنوز تحقیقات در این زمینه کامل نیست با این حال و با توجه به مطالعاتی که پیش از این در مورد رابطه بین پیشرفت تکنولوژی و فریبکاری میان مردم انجام شده است می‌توان با قطعیت ادعا کرد که طی دوران کرونا که ارتباطات اینترنتی در بالاترین سطح خود قرار گرفته، نرخ دروغگویی و فریبکاری نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. البته متفاوت با نتایجی که در گذشته از ارتباط بین فریبکاری و تکنولوژی به دست آمده، شیوه فریبکاری در دنیای مجازی کرونایی نیز تغییر قابل توجهی را تجربه کرده است. به عنوان مثال در گذشته بالاترین نرخ دروغگویی در تماس تلفنی و کمترین آن در ارسال ایمیل اتفاق می‌افتاد و این در حالی است که طی دوران کرونا، تماس تصویری بیش از هر شیوه دیگری مرسوم بوده است و به همین دلیل، پیش‌بینی می‌شود که بالاترین نرخ دروغگویی نیز در همین روش اتفاق افتاده باشد.

درک نادرست تکنولوژی

محققان پس از انجام مطالعات متعدد در زمینه رابطه بین پیشرفت تکنولوژی و ترویج رفتارهای نادرستی مانند دروغگویی و فریبکاری به دو نتیجه کلی دست یافتند؛ اول اینکه بروز رفتارهای نامناسب و به ویژه دروغگویی مجازی به نوع تربیت افراد بستگی دارد و موقعیت می‌تواند کمترین نقش را در این زمینه ایفا کند و دوم در بخش‌های کاری که کارکنان آن سوگند وفاداری ادا کرده‌اند، تنها تعداد بسیار کمی از افراد ممکن است در ارتباطات مجازی خود مرتکب دروغگویی و فریبکاری شوند.

از سال ۲۰۰۴ به بعد، رسانه‌های جمعی به شیوه برتر ارتباطات اجتماعی مردم با یکدیگر تبدیل شده است با این حال، درک نادرست آن به برقراری ارتباط کمتر و با کیفیت پایین‌تر افراد با یکدیگر، نسبت به روابط رو در رو منجر شده است. این رویداد طی دوران کرونا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شد چرا که روابط رو در روی مردم به حداقل رسید و اغلب ساکنان کره خاکی از طریق تلفن همراه خود با برقراری ارتباط با خویشاوندان خود می‌پرداختند که به پیروی از عادت مرسوم، مبنی بر ارتباط کوتاه و بی‌کیفیت، روابط میان بسیاری از مردم طی این دوران به اصطلاح عامیانه بسیار سرد شد.

کد خبر 537548

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا جامعه ما دروغ دروغگویی فريب تکنولوژی کرونا و تکنولوژی ارتباطات اجتماعی اینترنت کرونا و اینترنت فضای مجازی کاربران فضای مجازی شبکه های مجازی آسیب های فضای مجازی امنیت فضای مجازی شبکه مجازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق طور قابل توجهی برقراری ارتباط طی دوران کرونا ارسال پیامک میان مردم نرخ دروغ رو در رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۲۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون استانداری اصفهان در مدرسه دوران تحصیل خود حضور یافت

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان، به مناسبت دوازدهم اردیبهشت‌، روز گرامیداشت مقام معلم، در آموزشگاه صائب ناحیه یک شهر اصفهان حاضر شد و با فرهنگیان شاغل در این مدرسه دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، محمدرضا جان‌نثاری در این دیدار ضمن گرامیداشت سالروز شهادت استاد مطهری، فرارسیدن روز معلم را تهنیت گفت و اظهار داشت: آن چیزی که امروز جامعه ما نیاز دارد این است که بدنه عمومی مردم، مقام معلم را تکریم کند؛ معلم ارزش والای خودش را در میان عموم مردم دارد و عموم مردم حساب ویژه‌ای روی معلم باز می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه معلمان، نقش کلیدی در فرایند انتخابات داشتند، افزود: ما در انتخابات، نظرسنجی‌های علمی مختلفی انجام دادیم و بررسی کردیم که مردم به کدام گروه‌های مرجع جهت پرسش و تحقیق در مورد کاندیداها مراجعه می‌کنند و مشخص شد که معلمان، از مهم‌ترین گروه‌های مرجع هستند.

جان‌نثاری، تکریم معلم را مسئله‌ای همگانی دانست و اظهار داشت: تکریم مقام معلم، وظیفه تمامی دستگاه‌ها است و در جامعه دینی ما، هر روز باید مقام معلم ارزشمندتر باشد و این مسئله را باید از خودمان شروع کرده و معلمانمان را تکریم کنیم؛ چراکه باید بدانیم اگر روزی به جایی رسیده‌ایم، این معلمانمان بوده‌اند که در این راه، کوشیده‌اند عمر خود را صرف تربیت و رشد فرزندان این مرز و بوم کرده‌اند.

معاون سیاسی، امینی و اجتماعی استانداری اصفهان رشادت‌های معلمان استان اصفهان را برشمرد و عنوان داشت: یک روزی بنده نیز در همین مدرسه -مدرسه صائب- تحصیل می‌کردم و امروز، وظیفه داشتم تا به مناسبت فرارسیدن روز معلم، به صورت نمادین در این آموزشگاه حضور پیدا کنم و این روز را به فرهنگیان تبریک بگویم.

وی، چندبعدی نگری در فرایند معلمی را اصلی اساسی دانست و اذعان کرد: معلمان با نهایت مهارت، به تدریس دانش‌آموزان می‌پردازند و در کنار رفاقت با فرزندان این مرز و بوم، نقش کلیدی و مهمی در تربیت اخلاقی و دینی ایشان دارند و بنابراین همه ما نیز بخشی از هویت دینی خویش را مدیون معلمانمان هستیم.

گفتنی است در پایان این نشست صمیمانه، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اهدای شاخه‌گل و هدایایی از زحمات دبیران آموزشگاه صائب تقدیر و تشکر کرد.

لازم به ذکر است مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان، رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک شهر اصفهان، شهردار منطقه یک اصفهان نیز در این نشست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری را همراهی کردند.

کد خبر 749857

دیگر خبرها

  • معاون استانداری اصفهان در مدرسه دوران تحصیل خود حضور یافت
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • دروغگویی BBC برای خون‌شویی
  • آشکار شدن فریبکاری غرب در پیچیدن نسخه‌ آزادی‌خواهی برای دیگران
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود