Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@15:23:41 GMT

بررسی راههای فرار از قاتل خاموش

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۵۳۹۳

بررسی راههای فرار از قاتل خاموش

ایسنا/کرمان در این گزارش قصد بر این است که راههای فرار از قاتل خاموش (مسمومیت با گاز مونوکسید کربن) را بررسی کنیم.

به گفته ی دکتر محمد صابری، آمار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در مهر و آبان سالجاری نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است.

وی به ایسنا می گوید: آمار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن ثبت شده در سامانه اورژانس پیش بیمارستانی استان کرمان در مهر و آبان ماه ۱۴۰۰ تعداد ۶۷ نفر و همین ماهها در سال گذشته تعداد ۲۸ نفر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس اورژانس کرمان، دلایل افزایش آمار نسبت به سال قبل را، سرمای زودرس، افزایش سفر به مناطق ییلاقی با توجه به رفع محدودیت های تردد، استفاده از وسایل گاز سوز مانند پیک نیک و زغال در فضاهای بسته مثل اتاق، چادر و خودروها به ویژه خودروهای سنگین و عدم توجه به مقررات مربوط به راه اندازی تجهیزات گرمایشی ذکر کرد.


وی می گوید: مونوکسید کربن گازی بی رنگ، بی بو و بی مزه  است که به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود و شایعترین علایم مسمومیت با این گاز، سردرد و بقیه علایم شامل سرگیجه، تاری دید، سوزش چشمها، بی قراری، ضعف و بی حالی، تنگی نفس، تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب و در نهایت تشنج و کاهش سطح هوشیاری و مرگ است.

البته دکتر صابری نکاتی را هم  در صورت مواجه با فرد دچار مسموم آموزش می دهد و می گوید: به یاد داشته باشید تماس با نیروهای امدادی شامل اورژانش و آتش نشانی، انتقال فرد مسموم به محیط باز، تشوق به تنفس عمیق در هوای آزاد، گرم نگه داشتن فرد مسموم، در صورت نداشتن علایم حیاتی اقدام به احیای قلبی و ریوی از جمله نکاتی است که باید در جهت نجات فرد مسموم انجام شود.

به گزارش ایسنا، متاسفانه هر سال به ویژه در فصل سرما گاز گرفتگی منجر به مسمومیت و فوت عزیزانی می شود که نکات ایمنی را رعایت نکرده اند.

امسال سرما کمی زودتر درب خانه ها را زده و مصرف گاز نیز به دنبال آن افزایش داشته است؛ با توجه به آخرین گزارش از مشترکین شرکت گاز استان کرمان در آبان ماه سال جاری ۵۷۶ میلیون متر مکعب گاز در استان مصرف شده که این عدد در مدت مشابه سال گذشته ۴۹۴ میلیون مترمکعب بوده است.

البته با گاز رسانی به مناطق مختلف استان کرمان و افزایش تعداد مشترکین گاز در این استان مصرف گاز از ابتدای سال جاری تاکنون قریب به ۶ میلیارد مترمکعب بوده است.

آنچه که آمار نشان می دهد، گازرسانی به ۶ شهر و ۵۶۵ روستا در دست اجرا قرار دارند که تا پایان سال جاری گازرسانی به تعداد ۵ شهر و ۱۸۶ روستای آن به پایان رسیده و در مجموع تعداد شهرها و روستاهای گازدار شده در استان کرمان به ۷۰ شهر و قریب به ۱۷۰۰ روستا ارتقا خواهد یافت.


هر سال با آغاز موج سرما و افزایش استفاده از وسایل گرمایشی، برخی از مشترکین به دلیل کم توجهی به مسائل ایمنی مرتبط با استفاده از گاز طبیعی دچار حادثه شده که به همین دلیل رعایت نکات ایمنی ضرورت فراوان دارد.

دقت نکردن در نصب صحیح وسایل گاز سوز، توجه نداشتن به باز بودن مسیر دودکش، استفاده از لوله های دودکش در سایزهای غیر استاندارد، استفاده از لوله های آکاردئونی به جای دودکش، استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندارد، عدم توجه به تأمین هوای تازه و کمبود اکسیژن مورد نیاز، استفاده از وسایل غیر گرمایشی نظیر اجاق گاز و پلو پز برای گرمایش و استفاده از شیلنگ و بست غیر استاندارد و استفاده از یک شیر گاز برای چند وسیله گاز سوز از مهمترین عوامل بروز حوادث مربوط به گاز طبیعی است.

اما چند نکته مهم برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار 


باید از باز کردن مسیر دودکش و نصب کلاهک اچ شکل و لوله های دودکش متناسب با وسایل گاز سوز اطمینان حاصل کرد و با استفاده از بست و شیلنگ استاندارد نسبت به اتصال وسایل مذکور به شیر گاز اقدام کرد و پس از انجام تست عدم نشتی با استفاده از کف صابون، وسیله گاز سوز را روشن و استفاده کنند.

در رابطه با رعایت نکات صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی نیز استفاده از روش های مختلف از قبیل استفاده از پرده های ضخیم برای ورودی منازل و اتاق ها، لباس مناسب و تنظیم دمای منزل بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد از مواردی است که می توان با بکارگیری آن ضمن صرفه جویی در مصرف و کاهش هزینه مصرف گاز، امکان استفاده سایرین را از این نعمت خدادادی فراهم کرد.


درست است که گاز طبیعی نسبت به سوخت های دیگر ارزان بوده و آلودگی کمتری برای محیط زیست دارد اما همانطور که همه ی ما می دانیم استفاده صحیح و بهینه هر نوع انرژی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین امیدواریم همه ی ما نسبت به مصرف درست و بهینه این نعمت طبیعی حساسیت لازم را داشته باشیم.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قاتل خاموش استفاده از وسایل مونوکسید کربن استان کرمان گاز طبیعی مصرف گاز گاز سوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش فشارخون تهدیدکننده سلامت کودکان٬ نوجوانان و بالغین است. به علت افزایش شیوع چاقی در کودکان٬ کم تحرکی و تمایل زیاد آن‌ها به غذا‌های آماده که حاوی مقادیر زیاد نمک است، فشارخون در جمعیت اطفال رو به رشد است. فشارخون بالا در ۳۰ درصد افراد چاق مشاهده می‌شود. همچنین فشارخون در دوران کودکی خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، مرض قند، افزایش چربی خون و فشارخون در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

فشارخون بالا در کودکان اغلب در معاینات متداول در مدرسه یا مراجعه به پزشک به علت دیگری تشخیص داده می‌شود. اغلب کودکان بدون علامت هستند و ممکن است علایم غیر اختصاصی مثل سردرد٬ ضعف٬ سرگیجه٬ خستگی٬ اختلال رشد یا اختلالات خواب داشته باشند. باید توجه کرد که فشار خون بالا را قاتل ساکت می‌نامند؛ زیرا اغلب بدون علامت است. البته فشار خون بالا در بچه‌ها بیشتر ثانویه به علت بیماری‌های کلیوی به خصوص عفونت ادراری است.

بنابر اعلام انجمن نفرولوژی کودکان ایران، باید توجه کرد که بعضی دارو‌ها باعث افزایش فشارخون می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود بدون تجویز پزشک و خودسرانه دارو مصرف نشود. با توجه به اهمیت بیماری فشار خون توصیه می‌شود فشارخون در تمام بچه‌های بالای ۳ سال اندازه‌گیری شود.

نحوه کنترل فشار خون بالا

- داشتن برنامه غذایی سالم شامل استفاده از میوه و سبزیجات٬ فراورده‌های لبنی و شیر کم چرب٬ کم کردن مصرف شیرینی و نوشابه‌های حاوی شکر٬ استفاده از گوشت سفید مثل ماهی و مرغ٬ حبوبات٬ غلات سبوس دار، پسته و بادام و استفاده کمتر از گوشت قرمز و غذا‌های چرب می‌شود.

این برنامه غذائی از افزایش چربی خون جلوگیری می‌کند و مواد غذایی موثر در کاهش فشارخون مانند پتاسیم٬ کلسیم و منیزیوم را فراهم می‌کند. این رژیم غذایی ممکن است به طور موقت باعث نفخ شکم و اسهال شود. برای پیشگیری از آن توصیه می‌شود، به تدریج مقدار میوه و سبزیجات و غلات افزایش یابد.

- کاهش مصرف نمک: بعضی مردم مثل افراد مسن٬ چاق٬ بیمارانی که مرض قند یا بیماری کلیوی دارند، به نمک حساس هستند و دفع نمک توسط کلیه‌ها در این افراد مختل است؛ بنابراین توصیه می‌شود که مصرف روزانه نمک بیشتر از شش گرم (معادل یک قاشق چایخوری) نباشد. غذا‌های ﺁماده، نان و غذای رستوران‌ها حاوی مقادیر زیادی نمک هستند؛ بنابراین بهتر است از این غذا‌ها استفاده نشود.

- حفظ وزن مناسب و کاهش وزن در صورت چاق بودن: وزن بالا می‌تواند باعث افزایش فشارخون شود. در واقع افزایش فشارخون شما می‌تواند به علت افزایش وزن باشد. باید توجه کرد که کم کردن وزن باعث کم شدن فشار خون می‌شود. از طرفی وزن بالا خطر بیماری‌های قلبی٬ افزایش چربی خون و مرض قند را افزایش می‌دهد. برای کاهش وزن افراد چاق٬ توصیه می‌شود از غذا‌های کم کالری و کم کربوهیدرات استفاده شود وهمچنین ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی جزو برنامه روزانه فرد باشد.

باید توجه کرد که ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری و کنترل فشارخون بالا است. ورزش خطر بیماری‌های قلبی را هم کاهش می‌دهد. ۳۰ دقیقه ورزش یا فعالیت فیزیکی متوسط شامل پیاده‌روی تند، دوچرخه سواری٬ شنا و ... بیشتر روز‌های هفته لازم است. می‌توان ۳۰ دقیقه را به دوره‌های کوتاه‌تر ۱۰ دقیقه‌ای تقسیم کرد. استفاده از پله بجای آسانسور٬ عدم استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای محل کار برای جلوگیری از افزایش وزن و ثابت نگه داشتن وزن مفید است. درافراد چاق توصیه می‌شود روزانه ۶۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشند.

فعالیت فیزیکی منظم و کاهش کم تحرکی اثرات خوبی روی وزن و جلوگیری از افزایش فشار خون دارد.

در عین حال اگر تغییر در شیوه زندگی باعث پایین ﺁوردن فشار خون نشد، مصرف دارو لازم است. البته حتی با مصرف دارو تغییر در شیوه زندگی نیز نیاز است. در صورت مصرف داروی فشارخون لازم است که مرتبا توسط پزشک معالج خود در مورد مصرف درست و مقدار مناسب دارو ویزیت شوید. در صورت بروز عوارض ناخواسته دارو با پزشک خود تماس بگیرید. دارو را همانطور که تجویز شده است استفاده کنید و برای اینکه خوردن دارو را فراموش نکنید، آن را در مکانی که در معرض دید است، قرار دهید.

به یاد داشته باشید برای اینکه زندگی سالم داشته باشید باید:

- وزن مناسب خود را حفظ کنید.

- فعالیت فیزیکی منظم داشته باشید.

- برنامه غذایی سالم داشته باشید.

- نمک رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

- در صورت تجویز دارو ﺁن را به طور صحیح استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • فرار نساجی از منطقه سقوط/ دربی کرمان برنده نداشت
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • اختلاف حساب منجر به قتل یک جوان خویی شد
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • عامل جنایت گاندی نمی‌دانست قاتل است | گفت و گو با متهم