Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه گفت: با برگزاری رزمایش پدافند زیستی جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری هوبره در این شهرستان، تعداد زیادی تله زنده‌گیری این پرنده جمع‌آوری و معدوم شد.

امیر صادقی، امروز پنجشنبه ۴ آذر به رسانه‌ها اعلام کرد: این رزمایش در نقطه صفر مرزی شهرستان زیرکوه با حضور یگان حفاظت محیط زیست استان و شهرستان‌های زیرکوه و درمیان، یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان، نیروهای مرزبانی، تشکل‌های محیط زیست، همیاران محلی، پلیس امنیت و اطلاعات شهرستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: با متخلفان حوزه شکار و صید به‌ویژه شکارچیان هوبره در این شهرستان برخورد قاطع می‌شود و تا پاکسازی کامل تمامی دشت‌های منطقه، کار جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری هوبره ادامه خواهد داشت.

رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه پیش از این اعلام کرد که ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه طی چند ماه گذشته موفق به کشف و جمع‌آوری بیش از ۲۰۰ عدد تله زنده‌گیری هوبره شدند.

وی افزود: متاسفانه برخی متخلفان حوزه شکار و صید با تله‌گذاری اقدام به زنده‌گیری پرنده کمیاب هوبره می‌کنند که با حضور مستمر و منظم محیط‌بانان در سطح مناطق شهرستان با آنها برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

صادقی گفت: هوبره پرنده بزرگی از خانواده درناسانان تیره هوبره است که زیستگاه آن از شبه‌جزیره سینا گرفته تا قزاقستان و مغولستان ادامه دارد.

وی بیان کرد: هوبره پرنده‌ای نیمه‌مهاجر است که در مناطق سردسیر شمالی‌تر زندگی می‌کند و در فصل زمستان به نقاط گرم شبه‌جزیره عربستان و جنوب ایران و جنوب عراق و بلوچستان و جنوب غرب هند مهاجرت دارند و از  جمله زیستگاه‌های مستعد این پرنده کمیاب مناطق مرزی شهرستان زیرکوه است.

رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه افزود: این پرنده از جمله پرندگان در معرض خطر انقراض بوده و براساس قوانین بین‌المللی، هرگونه صید، زنده‌گیری، خرید و فروش و شکار آن جرم محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی از تمامی دوستداران محیط زیست، افراد و جوامع محلی درخواست کرد در دستگیری قاچاقچیان این پرنده کمیاب و هرگونه تخلفات زیست‌محیطی اعم از شکار و صید غیرقانونی محیط زیست را یاری کنند تا از ارتکاب این گونه اعمال غیرقانونی و ظالمانه در حق طبیعت و نسل‌های آینده پیشگیری شود و این مواهب الهی را که متعلق به آحاد مردم و نسل‌های آینده است،  حفاظت و حراست کنیم.

صادقی گفت: در غیر این صورت با از بین رفتن گونه‌های امثال هوبره و تخریب زیستگاه‌ها و بر هم خوردن تعادل اکولوژی محیط زیست امکان تجدید گونه‌های ارزشمند در طبیعت وجود نخواهد داشت.

وی افزود: از آنجایی که اکثر متخلفان دستگیر شده افراد محلی و بومی منطقه بوده‌اند، مردم محلی می‌توانند بهترین همیاران محیط زیست در برخورد با پدیده قاچاق پرندگان و جانوران باشند.

رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه تصریح کرد: باندهای قاچاق هوبره بیشترین ضرر را به زندگی مردم بومی و محلی می‌رسانند زیرا هوبره در مبارزه با پدیده بیابان‌زایی، یک حلقه از زنجیره حیات برای حفظ پوشش گیاهی در مناطق کویری است و کم شدن پوشش گیاهی و افزایش ریزگردها از آسیب‌هایی است که در شکار هوبره به مردم بومی و محلی منطقه وارد می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هوبره محیط زیست زنده گیری هوبره جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: قاچاق ۳۷ قطعه کبک وحشی به کشور عراق با هوشیاری ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج ناکام ماند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی اظهار کرد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج با رصد و شناسایی محل نگهداری کبک‌ها، با اخذ حکم قضائی و همکاری نیروی انتظامی و بازرسی از منزل یک شکارچی غیرمجاز، ۳۷ قطعه کبک که قصد قاچاق را کشف و ضبط کردند.

وی با اشاره به اینکه واحد حقوقی این اداره اقدام به تشکیل پرونده در این رابطه و معرفی فرد خاطی به مراجع قضائی کرده است، افزود: محیط‌بانان افزون بر این کبک‌ها، ۳۵ قفس چوبی و یک شبکه نگهداری پرندگان هم کشف کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: پرندگان کشف شده به اداره حفاظت محیط زیست انتقال داده شده‌اند و پس از بررسی‌های جسمانی، تغذیه و مراقبت‌های لازم در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رهاسازی می‌شوند.

حمیدی اضافه کرد: کبک‌ها که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند، در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آنکه آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

به گزارش ایمنا، کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

کد خبر 748646

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان