Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، انگلیس، آلمان و فرانسه شامگاه چهارشنبه بیانیه‌ای مشترک خطاب به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اجرای تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) منتشر کردند و در آن به تکرار ادعا‌ها درخصوص ماهیت برنامه هسته‌ای کشورمان پرداختند.

این سه کشور در ابتدای بیانیه خود از جدیدترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و همچنین کار حرفه‌ای و به گفته آنها، بی طرفانه آژانس در انجام وظایفش مبنی بر نظارت و راستی آزمایی در ایران قدردانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آن‌ها در ادامه با طرح این ادعا که ایران طی دو سال گذشته به آنچه "تنش زایی نظام‌مند هسته ای" خوانده شده، ادامه داده است مدعی شدند که تهران با توسعه ظرفیت‌های هسته‌ای خود جامعه جهانی را در معرض خطر جدی قرار داده است.

تروئیکای اروپا مدعی شدند: ایران هیچ توجیه غیرنظامی برای غنی سازی ٢٠ و ٦٠ درصد ندارد و همچنین تولید اورانیوم با غنای بالا برای یک کشورِ بدون تسلیحات هسته‌ای بی سابقه است. به علاوه، اقدام اخیر ایران در نصب زیرساخت‌های سانتریفیوژ‌های پیشرفته تحولی نگران‌کننده است و این رویداد می‌تواند غنی‌سازی در سطوح بالاتر را برای ایران آسان‌تر کند.

آن‌ها در بیانیه مشترک خود مدعی شدند که اقدامات هسته‌ای اخیر ایران موجب کاهش ارزش‌های برجام در زمینه عدم اشاعه به شکلی بازگشت‌ناپذیر شده است.

این کشور‌ها همچنین مدعی کاهش همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی شدند و ادعا کردند: این امر باعث کمتر شدن توانایی آژانس برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران شده است.

آن‌ها با بیان این که ۹ ماه است که تهران تمامی اقدامات شفاف‌سازی و راستی‌آزمایی مورد توافق ذیل برجام و پروتکل الحاقی را به حالت تعلیق درآورده است از ایران خواستند که دسترسی‌های آژانس اتمی را مجددا برقرار و به طور کامل با آن همکاری کند.

آن‌ها به علاوه خواستار بازگرداندن دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی به مجتمع کرج شدند تا بررسی کند که آیا تولید لوله‌های روتور سانتریفیوژ و بیلوز‌ها از سر گرفته شده است، یا خیر و دوربین‌های جایگزین را نیز نصب کند.

انگلیس، فرانسه و آلمان در بخش پایانی این بیانیه به از سرگیری مذاکرات برجامی در وین اشاره کرده و آورده اند: ما به عنوان تروئیکای اروپا با حسن نیت به این مذاکرات بازمی گردیم و بر این باوریم که امکان دستیابی به یک تفاهم و اجرای آن به گونه‌ای که موجب بازگشت ایران به پایبندی کامل به برجام و بازگشت ایالات متحده به این توافق شود، وجود دارد. ما متقاعد شده ایم که به نفع تمام طرف هاست که هرچه سریعتر این کار انجام شود. در حقیقت بازگشت به اجرای کامل برجام در راستای امنیت ملی همگان، از جمله ایران است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شورای حکام بیانیه تروئیکای آژانس بین المللی انرژی اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل

هم‌زمان با سالگرد فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی «تکرار» این فاجعه شد.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا در حوالی زاپوریژیا برای هفتصد و هشتاد و پنجمین روز تحت کنترل روسیه است.»

طبق این پیامی که در تلگرام منتشر شده است، رئیس‌جمهور اوکراین مجددا از جامعه جهانی خواست تا فشاری علیه روسیه اعمال کند و این نیروگاه را به کنترل اوکراین دربیاورند.

ولودیمیر زلنسکی ادعا کرد: «تمامی ابزارهای هسته‌ای در اوکراین از حملات روسیه در امان هستند و این مسئله خود به تنهایی جهان را از یک فاجعه هسته‌ای جدید نجات می‌دهد.»

او در ادامه با اشاره به فاجعه چرنوبیل در ۳۸ سال پیش، نوشت: «ده‌ها هزار نفر به بهای سلامت و جان خود، از گسترش فاجعه چرنوبیل جلوگیری کردند و به زدودن پیامدهای وحشتناک آن در سال ۱۹۸۶ و در سال‌های پس از آن کمک کردند.»

فاجعه اتمی چرنوبیل، حادثه‌ای هسته‌ای بود که در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ اتفاق افتاد؛ حادثه‌ای که در رآکتور هسته‌ای شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل، در نزدیکی شهر پریپیات در شمال جمهوری سوسیالیستی اوکراین از اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی رخ داد.

روسیه و اوکراین مدتهاست یکدیگر را به حمله به نیروگاه اتمی زاپوریژیا متهم می‌کنند. برخلاف آنچه زلنسکی ادعا می‌کند، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز جمعه تاکید کرد ادامه حملات نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه اتمی زاپوریژیا می‌تواند منجر به «عواقب فاجعه‌بار» شود و هم‌چنین حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به این نیروگاه هسته‌ای را «نگران‌کننده» خواند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم