Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جواد خیابانی نامی آشنا برای گزارش مسابقاتی است که فراتر از ابعاد یک میدان ورزشی محسوب می‌شود. او که مسابقه تاریخی «ایران-استرالیا» در ملبورن را با پایانی شورانگیز گزارش کرده است، با انبوهی خاطره و با ثبت تصاویری متفاوت، تهیه‌کننده و سازنده مستندی شده است که محصول جدید موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیابانی در گفتگوی کوتاهی درباره مستند «حماسه ملبورن» و روایتی که از این دیدار در آن تصویر شده است به خبرنگار مهر بیان کرد: این مستند، خوراک فوتبالی‌ها است! مستندی کاملاً جذاب با تصاویری که هیچ‌کس تا به حال ندیده و فقط از دریچه دوربین من ثبت شده و برای سالگرد ۸ آذرماه آماده شده است. من به‌عنوان راوی این مستند به نکاتی در قالب تصویر اشاره می‌کنم که کاملاً برای مخاطب تازگی دارد. ما در این مستند، تصاویری متفاوت از حواشی بازی ایران-استرالیا در ۸ آذر ۱۳۷۶ داریم که خودم ضبط کرده‌ام.

از زنده‌یاد میناوند تا بازیکنان قدیمی در یک مستند

وی درباره گفتگوها و مصاحبه‌هایی که در مستند انجام شده است، بیان کرد: در این مستند با خداداد عزیزی، رضا شاهرودی و حمید استیلی و بچه‌های دیگر تیم صحبت کردم. زنده یاد مهرداد میناوند هم در فیلم حضور دارد. به علاوه به آقای «مهرداد مسعودی» هم پرداختیم که خیلی در انجام بازی ایران-استرالیا نقش داشت و به خصوص درباره مشکلات حضور منافقین در ورزشگاه که می‌خواستند جنجال بسازند و عدم پخش تصاویر آنها از استادیوم و اتفاقات مختلفی که در ملبورن افتاد، تاثیر خوبی گذاشت.

خیابانی یادآور شد: ما در این مستند گذری هم به این مساله داریم که چرا فوتبال ایران در طی این سال‌ها به جام جهانی نرفت و در جام جهانی ۱۹۷۸ چه گذشت. این‌ها مقدمه مستند است و بعد به مسابقات مرحله اول مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ می‌رسیم و سپس مراحل بعدی بازی‌های مقدماتی و رسیدن به ژاپن در پلی‌اف و در نهایت ملبورن.

تصاویری که وی اچ اس ضبط شد

این گزارشگر فوتبال درباره کیفیت تصاویری که آن زمان با دوربین شخصی خود تصویربرداری کرده است بیان کرد: آن موقع مثل حالا نبود که هر کسی دوربینی داشته باشد و فیلم بگیرد. من آن زمان به سختی فیلم‌ها را گرفتم. بخشی از آن فیلم‌ها وی‌اچ‌اس است و تقریباً از کیفیت افتاده ولی چون تا به حال کسی از حواشی آن اتفاقات فیلمی نگرفته است، این تصاویر تماشایی است و سند قابل توجهی حساب می‌شود.

وی اضافه کرد: کیفیت بخشی از مستند شاید چندان مطلوب نباشد ولی اهمیت بالایی به لحاظ ثبت اتفاقات دارد. ما زمان زیادی فیلم ضبط شده در اختیار داشتیم و تبدیل و تدوین آن‌ها به یک فیلم مستند سخت بود.

خیابانی درباره تیم سازنده این مستند نیز توضیح داد: ما یک گروهِ کارگردانی داشتیم و از بچه‌های گروه ورزش و افراد مختلف برای ساخت این مستند کمک گرفتیم. من با بچه‌های تبریز کار را پیش بردم و به شکل تیمی این کار تولید شده است.

وی در پایان بیان کرد: به نظرم، ما به تاریخ ورزش ایران مدیونیم و خیلی از اتفاقات مهم ورزشی جایی ثبت نشده است. از موسسه اندیشه شهید آوینی ممنونم که امکان تولید این مستند را فراهم کرد و امیدوارم همه کمک کنند تا این مستند به خوبی دیده شود و در تاریخ ماندگار شود. البته من مستند دیگری هم درباره تاریخ مستند ورزش برای شبکه سه کار می‌کنم، منتهی در آن کار به جای شخصیت‌ها، به رویدادهای ورزشی پرداخته می‌شود.

این مستند امروز جمعه ساعت ۱۵ از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود.

کد خبر 5361005 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: جواد خیابانی شبکه یک سیما فیلم مستند فوتبال فیلم کوتاه تئاتر ایران فیلم مستند فیلم منصور برنامه تلویزیونی آلبوم موسیقی شبکه پنج سیما پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت سینمای مستند شبکه مستند سیما جشنواره سینماحقیقت پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت سریال خارجی سریال ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۷۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آن‌ها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • شغل پاره‌وقت و پُردرآمدی که در ایران مُد شده
  • زن خبرساز در سخنرانی رئیسی
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • الساندرو دل پیرو و انجام چالش انتخاب های دوگزینه ای فوتبالی / فیلم
  • زیباترین شب فوتبالی اراک 
  • در مستند «آقای خاص»؛فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • عکس/ حماسه حضور یمنی‌ها در حمایت از غزه
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • آرنه اسلوت یا روبن آموریم؛ آن‌ها به چه فوتبالی علاقه‌ دارند و چگونه فکر می‌کنند؟ / ایستگاه تاکتیک
  • فیلم/ تظاهرات هزاران دانشجوی دانشگاه ملبورن استرالیا