Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوان نوشت: بازهم کارستان قاضی‌القضات! هم در نشستن با خانواده محکومان امنیتی برای کاهش محکومیت و بررسی مجدد پرونده‌های آنان و هم برای شنیدن ناشنیدنی‌ها. اوج کار آنجاست که وقتی یکی از خانواده‌ها خودش می‌گوید «.. گذشته ما بسیار سیاه...» اژه‌ای اجازه نمی‌دهد بیش از این شرمنده باشد و از تقصیر و گناه عضو خانواده خود بگوید و اعتراف کند، حرفش را قطع می‌کند: «گذشته را رها کن! اگر وضع حال فعلی او خوب باشد، حتماً کمک می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..» این عدلیه به تنهایی قادر است احساس خوب بودن را ورای قوای دیگر در دل مردم بشکوفاند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی قوه قضائیه، در سلسله برنامه‌های ملاقات مردمی حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، صبح پنج شنبه رئیس قوه قضائیه به مدت دو ساعت با تعدادی از خانواده‌های محکومان امنیتی، حوادث آبان ۹۸ و جرائم عمومی دیدار کرد. این افراد طی روز‌های گذشته به دفتر ارتباطات مردمی قوه قضائیه مراجعه کرده بودند. درخواست‌هایی که مردم نزد محسنی اژه‌ای مطرح کردند، عمدتاً مواردی بودند که تصمیم‌گیری در خصوص آن‌ها به لحاظ قانونی در حیطه مسئولیت‌های رئیس قوه قضائیه است.

رئیس عدلیه پس از استماع درخواست‌های متقاضیان و مطالعه موردی پرونده‌هایی که عمدتاً مربوط به جرایم عمومی و امنیتی بودند و سه فقره از آن‌ها نیز به محکومان حوادث آبان سال ۹۸ اختصاص داشت، با در نظر گرفتن تناسب میان موارد مندرج در پرونده‌ها و درخواست‌های متقاضیان، دستورات لازم را به واحد‌های ذی‌ربط قضایی ابلاغ کرد. دستورات رئیس قوه قضائیه پس از استماع درخواست‌های متقاضیان عمدتاً حول محور‌های «بررسی عفو»، «اِعمال ارفاقات قانونی برای محکوم و متهم»، «اعطای مرخصی به زندانی»، «اِعمال مجازات جایگزین حبس برای زندانی» و همچنین «کاهش مبلغ وثیقه برای متهم» بود. رئیس عدلیه پس از ابلاغ دستورات در خصوص اِعمال ارفاقات قانونی برای محکومان یا متهمانی که در زندان به سر می‌برند، از خانواده‌های آن‌ها خواست که شرایط و بستر را برای فرد آزاد شده به نحوی فراهم کنند که دیگر پای آن‌ها به زندان باز نشود.

رئیس قوه قضائیه در پاسخ به اظهارات خانواده یکی از محکومان که وضع گذشته او را بغرنج توصیف کرده بود، گفت گذشته را رها کنید. اگر وضع فعلی او خوب باشد، حتماً کمکش می‌کنیم.

حجت‌الاسلام اژه‌ای پس از پایان رسیدگی و ابلاغ دستورات لازم به مراجع ذی‌ربط درباره درخواست‌های مراجعه‌کنندگان، با اشاره به عواطف و احساسات خانواده‌های محکومان و زندانیانی که با وی ملاقات کردند، گفت: برخی مراجعه‌کنندگان از ابراز پشیمانی فرد محکوم یا متهم سخن می‌گفتند و خواستار آن بودند که نام فرد موردنظرشان در فهرست عفو قرار بگیرد که برای ما هم گذشته از پیشینه افراد، وضعیت حال او خیلی حائز اهمیت و ملاک است و در این موارد نیز دستورات لازم ابلاغ شد. وی در عین حال اظهار داشت: افرادی هم در جریان ملاقات مردمی حضور داشتند که با تکیه بر بیماری فرد زندانی مورد نظر خود، خواستار ارفاقات قانونی یا تغییر نوع مجازات می‌شدند که باید پزشکی قانونی در خصوص آن اعلام نظر کند و پس از آن در این موارد تصمیم‌گیری می‌شود. احساس من این بود که تعدادی از درخواست‌های متقاضیان در این دیدار‌ها صحیح بود. وی افزود: می‌توان ارفاقات قانونی را شامل حال یک زندانی کرد که فاقد سابقه کیفری بوده، مدتی از حبس خود را گذرانده و امروز هم نادم و پشیمان است؛ بر همین اساس تعدادی از این افراد را به رئیس کل دادگستری استان‌ها یا دادستان‌های کشور معرفی کردیم تا از ارفاقات قانونی برخوردار شوند. محسنی اژه‌ای در عین حال تصریح کرد: موارد خاصی هم در این دیدار بود که به سبب سنگین بودن مجازات، داشتن شاکیان خصوصی، هیچ راهی برای ارفاقات قانونی فرد محکوم یا متهم وجود نداشت. وی تأکید کرد:نمی‌توان ارفاقات قانونی را شامل حال فردی کرد که در دادنامه او عناوین مجرمانه‌ای مثل سرقت و آدم ربایی وجود داشته و خودش تمامی این اتهامات را قبول کرده و مدت زیادی هم از حبس او نمی‌گذرد.

بسیج قوه قضائیه به اصلاح فرایند‌ها ‏کمک کند

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای همچنین صبح ‏جمعه در نشست با اعضای شورای فرماندهی و مسئولان مرکز ‏مقاومت بسیج قوه قضائیه فرهنگ بسیج را ‏استقلال‌طلبی و عزت‌خواهی و ایستادگی در برابر مستکبران و زورگویان دانست و ‏تأکید کرد: اگر فرهنگ بسیجی توسعه یابد، دست تطاول اجانب و بدخواهان از ‏کشور و سر مردم کوتاه می‌شود. ‎ رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه بسیجی هم پیشرو، هم پیش رونده و هم پیش ‏برنده است و در فرهنگ بسیجی توقف معنا ندارد، اظهار داشت: بسیجی خود را ‏محصور در زمان و مکان نمی‌بیند و می‌خواهد تمدن ناب اسلامی را در همه دنیا ‏توسعه دهد‎. ‎

رئیس دستگاه قضا جنگ امروز دشمن علیه نظام اسلامی و ملت ایران را جنگی ‏تلفیقی توصیف کرد و مقابله با توطئه‌های دشمن را نیازمند ‏نگاه، اراده و روحیه بسیجی دانست. رئیس دستگاه قضا، رویکرد دولت مردمی و مجلس انقلابی و قوه قضائیه تحول ‏خواه را از فرصت‌های موجود دانست و با اشاره به افزایش امید و اعتماد در ‏جامعه، اظهار داشت: دولت ما دولتی انقلابی است و می‌خواهد واقعاً برای مردم ‏کار کند و کشور را از جنبه‌های مختلف ارتقا ببخشد‎. ‎ وی خاطرنشان کرد: مجلس هم امروز همین انگیزه را دارد و می‌خواهد انقلابی ‏عمل کند. در قوه قضائیه هم همکاران عزیز ما می‌خواهند اصلاح ‏کنند و یک قوه قضائیه در تراز نظام اسلامی شکل بدهند که به دنبال اجرای بهتر ‏عدالت و خدمت بهتر به مردم است. ‎ رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش به ذکر توصیه‌هایی به همکاران ‏بسیجی دستگاه قضا پرداخت و پیشرو بودن را اولین ویژگی برای انجام مسئولیت و ‏پیشبرد کار‌ها دانست‎. ‎محسنی اژه‌ای با بیان اینکه برای خدمت و انجام کار نباید منتظر فرمان یا بسترسازی بود و نیرو‌های بسیجی باید با خط شکنی وارد ‏میدان شوند، افزود: مگر حاج قاسم به عنوان یکی از نماد‌های فرهنگ بسیجی که ‏دنیا به او افتخار می‌کند، منتظر بود تا به او میدان دهند که کاری را انجام بدهد؟

رئیس عدلیه با اشاره به وسوسه‌های شیطان و شیطان صفتان برای گمراهی و ‏انحراف انسان‌ها، صیانت از همکاران و پیشگیری از خطا و لغزش همکاران قضایی را از موضوعاتی دانست که همکاران بسیجی دستگاه قضا می‌توانند به آن اهتمام ‏ویژه داشته باشند. ‎ رئیس قوه قضائیه کار در دستگاه قضایی را سنگین و خطیر خواند و با بیان اینکه فرایند‌های پیچیده، طولانی و پر هزینه قضایی و اداری بعضاً زمینه ساز فساد و ‏نارضایتی مردم است، از نیرو‌های بسیجی قوه قضائیه خواست که به اصلاح و کوتاه ‏شدن فرایند‌ها کمک کنند‎. ‎

منبع: الف

کلیدواژه: درخواست های متقاضیان رئیس قوه قضائیه ارفاقات قانونی محسنی اژه ای خانواده ها فرهنگ بسیج دستگاه قضا فرایند ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۲۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد

رییس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های خراسان رضوی در نشست هم‌اندیشی مسوولان دانشگاه‌های استان خراسان رضوی با فرمانده سپاه امام رضا (ع) افزود: در هیچ دینی به اندازه اسلام، به جایگاه علم بها داده نشده و اسلام پرچمدار حرکت علمی در بین ادیان مختلف است‌.

حجت‌الاسلام جواد مهدوی‌نسب با بیان این که در ناآرامی‌های اجتماعی و همچنین بحران‌های طبیعی، بسیج اولین قشری است که اقدام به خدمت‌رسانی می‌کند اضافه کرد: اگر در ناآرامی‌های سال گذشته بسیج حضور نداشت اکنون شاهد وضعیت دیگری بودیم. نیروهای بسیج در این صحنه بسیار صبور بودند و البته نیروهای امنیتی و عزیزان سپاه نیز با یک نقش پدرانه وارد شدند.

وی ادامه داد: تعداد اندکی از اساتید دانشگاهی هستند که از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند اما تیشه به ریشه اعتقادات جوانان می‌زنند و باید این اساتید شناسایی و با همگرایی میان بسیج، نهاد رهبری و مسوولان دانشگاه به آنان تذکر داده شود که در این صورت بیش از ۹۰ درصد اساتید تغییر مسیر خواهند داد. لذا نهی از منکر یکی از مهمترین اقداماتی است که باید در دانشگاه‌ها انجام شود.

مهدوی نسب با اشاره به فرمایش امام علی(ع) مبنی بر لزوم پرهیز مسلمانان از تفرقه عنوان کرد: متاسفانه در برخی از مراکز علمی، نوعی از اختلافات مسموم دیده می‌شود در حالی که بسیاری از نواقص و ضعف در عملکردها با یک تذکر برادرانه و امر به معروف حل می‌شود، اما گاهی می‌بینیم در قبال این موارد به جای تذکر برادرانه، اقدامات دیگری انجام می‌شود.

او با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: این عملیات باعث شد بعد از ماه‌ها بمباران، کودکان غزه چند شبی را راحت بخوابند و مردم کشورهای مقاومت و جهان نیز شاد شدند.

فرمانده سپاه امام رضا (ع) نیز در این نشست گفت: امروز اقتدار ما به برکت ولی فقیه است و تمام نعمات دیگر نیز در سایه این نعمت حاصل شده است. اگر ما امروز امنیت داریم، از فناوری هسته‌ای برخورداریم و استوار در مسیر انقلاب گام برمی‌داریم، همه به برکت وجود ولی فقیه است.

سردار سید هاشم غیاثی افزود:ما باید قدرتمند شویم و یا این که اراده دشمن را بپذیریم و در این ۴۵ سال نشان دادیم هیچ گاه تسلیم نشدیم و نخواهیم شد و باید در تمام حوزه‌ها نیز قدرتمند شویم و بر همین اساس قدرت علمی یکی از مهم‌ترین مولفه‌هاست و باید دانشگاهیان تلاش کنند در این حوزه قوی‌تر از همیشه مسیر را طی کنند.

وی با بیان این که باید برای تحقق مشارکت مردمی مورد تاکید رهبری تلاش کنیم اظهار کرد: ۲۱ بخش در حوزه بسیج اقشار فعال هستند که هر کدام مختص به یک قشر است و هدف از تاسیس چنین شاخه‌ای از بسیج ایجاد زمینه برای مشارکت اقشار مختلف است و برای تحقق این هدف می‌توانیم با نهادهای مختلف تعامل کنیم.

او با بیان این که ایران در حوزه‌های امنیتی سرآمد است اضافه کرد: بسیاری از کشورهای دیگر هم امنیت دارند اما آنها با تهدید مواجه نیستند اما ما با وجود تهدیدها، امنیت داریم و از اقتدار امنیتی برخورداریم و این به برکت وجود ولایت فقیه است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمین فرزندان شهدا و بسیجی بمناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و هفته معلم
  • ایران، سرآمد در حوزه دفاعی و امنیتی، با وجود تهدیدات متعدد
  • هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • قدردانی از کارگران بسیجی نمونه اراکی
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • ضرورت تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص در کردستان
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است