Web Analytics Made Easy - Statcounter

بایدها و نبایدهای حضور در مدارس چند روزی از بازگشایی مدارس در تمام مقاطع تحصیلی می گذرد، در این بین، برخی والدین، نگرانی هایی از ابتلای فرزندان شان به ویروس کرونا دارند. طبق تصمیم ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آموزش حضوری در مدارس با شرایط خاص و رعایت پروتکل های بهداشتی آغاز شده است ولی دغدغه اصلی این روزهای والدین، رعایت نشدن احتمالی پروتکل های بهداشتی در برخی مدارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، شاید این پرسش مطرح شود که چه دانش آموزانی نباید به مدرسه بروند و بایدها و نبایدهای آموزش حضوری دانش آموزان از نظر مسائل بهداشتی در این روزهای کرونایی چیست؟

به گزارش برنا؛ در همین باره، رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: والدین عزیز از فرستادن دانش‌آموزان مبتلا یا مشکوک (داشتن تماس نزدیک با فرد مبتلا به کرونا) به مدرسه خودداری کنند و در اسرع وقت موضوع را به مسئولان مدرسه اطلاع دهند.

«فیض ا... برزگر» افزود: در صورت ابتلای فرزندتان به کرونا، پس از طی شدن دوره درمان، برای بازگشت به مدرسه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد ادارات مناطق و شهرستان یا مراکز جامع سلامت قرار گیرد.

وی  از والدین خواست در زمان همه‌گیری ویروس کرونا برای حفاظت از فرزندان شان، آن ها را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ترغیب کنند.

وی با اشاره به شرایط حضور برخی دانش آموزان دارای نیازهای ویژه خاطرنشان کرد: دانش آموزان دارای فلج مغزی با ناتوانی حرکتی در دست‌ها، محدودیت بینایی شدید، دانش آموزان دارای مشکلات ذهنی، اوتیسم و چند معلولیتی که توانایی خود مراقبتی مستقل مثل شستن دست‌ها و نگهداری ماسک را ندارند به طور حتم باید با مشورت پزشک در مدرسه یا محیط آموزشی حضور داشته باشند.

وی از والدین خواست به فرزندان خود آموزش دهند که دست‌های خود را به طور مکرر بشویند و ضدعفونی و از دست دادن با همکلاسی های شان پرهیز کنند.

وی اضافه کرد: دانش آموزان باید در تمام مدت حضور در مدرسه به طور صحیح از ماسک استفاده کنند.وی واکسیناسیون همگانی، شست و شوی مرتب و صحیح دست‌ها، رعایت فاصله فیزیکی مناسب، استفاده از ماسک و رعایت بهداشت تنفسی، تهویه مناسب و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی ها را از اصول کلی در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا یاد کرد.

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: در صورت نیاز به وسایل گرمایشی در مدارس، هر یک ساعت یک بار پنجره‌ها را باید به مدت ۱۰ دقیقه باز کنند و دانش آموزان در صورت امکان با پوشش کافی در کلاس حضور داشته باشند و از تماس دست‌ها با چشم‌ها، بینی و دهان قبل از شستن یا ضدعفونی خودداری کنند.

«برزگر» افزود: هنگام عطسه یا سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده شود و در صورتی که دستمال وجود ندارد دانش آموزان از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنند.

وی تصریح کرد: در نمازخانه‌ها از مهر و سجاده شخصی استفاده و فاصله ایمن با دیگران را رعایت کنند.

وی ادامه داد: دانش آموزان از وسایل خود (خودکار، مداد، کتاب و...) استفاده و از تبادل وسایل شان با سایر همکلاسی‌ها خودداری کنند.

وی ادامه داد: دانش آموزان لیوان کاغذی یک بار مصرف و دستمال کاغذی به همراه داشته باشند و از تجمع در محیط‌های خاص مدرسه از قبیل دفتر، آبدارخانه، اتاق‌های کپی، اتاق‌های کار عملی و آزمایشگاهی خودداری کنند.

وی بیان کرد: دانش آموزان از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ در مدرسه خودداری کنند و در صورت امکان، گچ، ماژیک وایت برد شخصی و همچنین محلول ضدعفونی کننده دست به همراه داشته باشند.

وی توصیه کرد: در مناطقی که آب و هوا مساعد است کلاس های آموزشی در حیاط با رعایت استانداردهای بهداشت محیط برگزار و فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی به صورت انفرادی یا گروه‌های حداکثر ۱۵ نفره با رعایت فاصله‌ اجتماعی در محیط‌های باز انجام ‌شود.

وی تصریح کرد: فاصله ایمن حداقل یک و نیم متری در قسمت‌های عمومی از جمله نمازخانه، سرویس های بهداشتی، کارگاه‌ها و مسیر ورود و خروج باید وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: تعداد افراد در کلاس‌ها با احتساب یک و نیم متر فاصله و 2.25 مترمربع مساحت برای هر نفر باید در نظر گرفته شود.

 وی افزود: در صورت این که مواجهه‌ چهره به چهره کادر اداری، دانش آموز، هنرآموز و... با یکدیگر ناگزیر باشد در حداقل زمان ممکن و با رعایت فاصله ایمن حداقل 1.5 متر با استفاده کامل از ماسک و وجود تهویه مناسب باید صورت گیرد.

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: استراحت بین کلاس های دانش‌آموزان (زنگ تفریح) باید در حداقل زمان و در زمان‌های مختلف بین کلاس‌ها باشد و ساعت شروع و پایان مدرسه به گونه‌ای تعیین ‌شود که از همزمانی رفت و آمد دانش‌آموزان و ازدحام جلوگیری شود.

«برزگر» افزود: آموزش حضوری برای دروس نیازمند تعامل بیشتر معلم با دانش‌آموز از قبیل ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی و دروس مهارتی انجام  و برای آموزش سایر دروس از فضای مجازی استفاده ‌شود.

وی تصریح کرد: در صورت فعال بودن سرویس حمل و نقل، رفت و آمد دانش‌آموزان و کارکنان حداکثر به تعداد صندلی و مشروط به واکسیناسیون راننده باشد. وی خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از سرویس مدرسه، اگر فردی مبتلا یا مشکوک و دارای علایم بیماری کروناست، سوار سرویس نشود.

وی اضافه کرد: مراقب سلامت مدرسه یا رابط بهداشت در صورت مشاهده علایم بیماری در بین دانش‌آموزان و کارکنان اقدامات بهداشتی لازم را انجام ‌دهد.

 وی با اشاره به این که هرگونه فعالیت بوفه‌ها و پایگاه تغذیه سالم مدارس تعطیل است، ادامه داد: غذای گرم برای معلمان، دانش‌آموزان و کارکنان در مدرسه سرو نمی‌شود.

«برزگر» در پایان خاطرنشان کرد: بازگشایی مدارس نیاز به پیش شرط‌هایی دارد که توجه به آن ها باعث اطمینان خاطر خانواده‌ها و آرامش شان برای فرستادن فرزندان شان به مدارس می‌شود که 2 مقوله تخصیص اعتبار کافی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و از سوی دیگر نظارت بر روند رعایت دستورالعمل‌ها توسط مدارس، پیش شرط های بازگشایی موفق هستند.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی والدین مدرسه پزشک سلامت ویروس دانش آموزان مشکلات اوتیسم ماسک واکسیناسیون خراسان شمالی پوشش مواد غذایی آب و هوا کلاس های آموزشی علوم پزشکی معلم زیست شناسی فضای مجازی تغذیه مدرسه کرونا پروتکل های بهداشتی دانش آموزان دانش آموزان خودداری کنند داشته باشند کلاس ها دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۹۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس

پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است؛ گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند . 

وی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد. دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

 وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس،  دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند. 

پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ما است؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

 پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛  در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • فعالیت‌های آموزش محور در حوزه سلامت، تقویت می‌شود
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت