Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:13:57 GMT

۱۳ دامگاه پرندگان مهاجر در هورالعظیم تخریب شد

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۷۴۳۲

۱۳ دامگاه پرندگان مهاجر در هورالعظیم تخریب شد

علی سجاد جلالی یکشنبه در حاشیه این عملیات در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تالاب هورالعظیم همه ساله با آغاز فصل سرما شاهد فعالیت گسترده شکارچیان غیرمجاز پرندگاه مهاجر است، افزود: صید پرندگان آبزی با آغاز فصل مهاجرت پرندگان آبزی از اویل مهر تا اواخر بهمن در این تالاب شدت می یابد.
وی ادامه داد: شکارچیان غیرمجاز با ایجاد دامگاه هایی که در زبان محلی به آن "محمیه" گفته می شود، اقدام به صید گسترده پرندگان مهاجر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جلالی افزود: در هفته های گذشته نیز دامگاه های مختلفی از شکارچیان توسط یگان حفاظت از محیط زیست تالاب هورالعظیم شناسایی و جمع آوری شده است ولی تعداد دامگاه های جمع آوری شده در عملیات امروز بسیار کم سابقه بوده است.
وی کمبود امکانات یگان حفاظت از تالاب هورالعظیم را مهمترین چالش در برخورد با متخلفان دانست و ادامه داد: تالاب هورالعظیم با ۱۲۵ هزار هکتار مساحت بزرگترین و شناخته شده ترین تالاب بین المللی ایران است که هر ساله بالاترین جمعیت پرندگان مهاجر در آن ثبت می شود ولی امکانات یگان حفاظت هیچ تناسبی با اهمیت تالاب ندارد.
جلالی ادامه داد: در هنگام انجام تخریب دامگاه ها، شاهد درگیری میان متخلفان و ماموران یگان حفاظت بودیم که ضعف امکانات و نیرو، برخورد با این شکارچیان متخلف را دشوار کرد.
رضا نیک فلک، کارشناس محیط زیست نیز در حاشیه این عملیات در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ایجاد دامگاه را خطرناکترین نوع صید پرندگان دانست و گفت: این دامگاه ها توسط شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده تالاب و هم در خارج از تالاب ایجاد می شوند که تهدیدی جدی برای پرندگاه مهاجر در منطقه هستند.
وی ادامه داد: شکارچیان پیش از آغاز فصل مهاجرت پرندگان زمین هایی به وسعت ۵۰ تا ۳۰۰ هکتار را قروق می کنند و با احداث خاکریز و ایجاد کانال آب، این محوطه را آب گیری می کنند و اجازه تردد در این محدوده را به کسی نمی دهند تا با ایجاد امنیت ظاهری و دانه ریزی، زمینه برای جذب پرندگان به محدوده صید را فراهم کنند.
این کارشناس محیط زیست افزود: با حضور پرندگان در این دامگاه ها، تور نصب شده در محل توسط صیاد فعال و تعداد زیادی از پرندگان به صورت زنده صید می شوند.
جلالی، با بیان اینکه صید پرندگان به این روش نسل کشی پرندگان است ادامه داد: در هر صید بین ۱۰۰ تا ۶۰۰  پرنده توسط شکارچیان غیرمجاز صید می شود که پرنده های در معرض انقراض و حتی حرام گوشت نیز از جمله پرندگانی است که به این روش شکار می شوند.
وی ادامه داد: احداث هر دامگاه هزینه ای بالغ بر یک میلیارد ریال نیاز دارد که این موضوع نشان می دهد که هم این شکارچیان غیرمجاز مشکل مالی ندارند و هم اینکه این کار سود مالی بسیار زیادی برای آنها دارد که این هزینه زیاد را تقبل می کنند.
تالاب بین المللی هورالعظیم در غرب استان و درمجاورت شهرستان های دشت آزادگان و هویزه است که همه ساله در فصل پاییز و زمستان میزبان انواع پرندگان از کشورهای مختلف است.

برچسب‌ها تالاب هورالعظیم شکارچیان غیرمجاز دشت آزادگان تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تالاب هورالعظیم شکارچیان غیرمجاز دشت آزادگان تالاب هورالعظیم شکارچیان غیرمجاز دشت آزادگان تخریب محیط زیست شکارچیان غیرمجاز تالاب هورالعظیم یگان حفاظت محیط زیست دامگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی اتباع در ۱۴۰۳ ادامه دارد

به دنبال ادامه اجرای روند طرح ساماندهی اتباع خارجی و ایجاد کارگروه های چهارگانه در استان سیستان و بلوچستان، بازگشت اتباع غیر مجاز به کشورشان در سال 1403 نیز با قوت انجام می پذیرد.

به گزارش روابط عمومی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین سیستان و بلوچستان از ادامه اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز در سال 1403 در استان خبر داد و اظهار کرد: آمار مرتبط با اجرای طرح ابلاغی از مرکز در شش ماهه دوم سال گذشته 136 هزار و 184 نفر تبعه غیرمجاز استان به کشور مبدأ بوده است که این رقم نسبت به دوره مشابه آن در سال قبل 22 درصد رشد داشته است.

منصور سعیدی افزود: در سال جاری نیز مجموعه دستگاه های عضو کارگروه های چهارگانه؛ اجرای طرح ابلاغی از مرکز عزم خود را جزم کردند تا اجرای طرح مذکور را در سال جاری با اهتمام بیشتر در مقایسه با سال قبل ادامه دهند تا به همه اهداف پیش بینی شده در طرح ابلاغی دست پیدا کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • ساماندهی اتباع در ۱۴۰۳ ادامه دارد
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • آبگیری ٩٠ درصد تالاب قره گل بوکان
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • تخریب جایگاه‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی عرضه و کشتار دام در گلسار