Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر ارشد مسایل خاورمیانه در موسسه شورای آتلانتیک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به سوالی درباره رفتارهای متناقض دولت بایدن در قبال ایران در آستانه مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین گفت: دولت بایدن آماده بازگشت به برجام و لغو تحریم‌های مغایر با آن است که برای اقتصاد ایران مانع بزرگی هستند.

 اسلاوین تصریح کرد: راب مالی (نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران) بارها تکرار کرده است که آمریکا آماده لغو تمام تحریم‌های مغایر با برجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یعنی تحریم‌هایی که مانع توانایی ایران برای صادرات نفت و بازگشت درآمدها و همچنین تحریم‌هایی است که به سایر بخش‌های اصلی اقتصاد ایران صدمه رسانده‌اند.

این تحلیلگر ارشد موسسه شورای آتلانتیک در پاسخ به این سوال که دولت بایدن چگونه آماده بازگشت به برجام است که از گزینه‌های دیگر همسو با ایران‌هراسی‌های رژیم صهیونیستی سخن می گوید و برای آن برنامه ریزی می کند؟ سیاست فعلی واشنگتن را حمایت از مسیر دیپلماتیک عنوان کرد.

 اسلاوین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به نقض برجام از سوی آمریکا، انجام تعهدات برجامی ایران منوط به رفتار آمریکاست، چون به اذعان خود مقامات آمریکایی تا زمانی که واشنگتن از برجام خارج نشده بود، تهران به تعهدات برجامی‌ خود پایبند بود، اظهار داشت: ایران برای لغوتحریم ها باید با یک برنامه‌ریزی جهت بازگشت متقابل به پایبندی به برجام موافقت کند چون با توجه به نبود اعتماد میان دو کشور، هیچ راه دیگری وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی دیگری درباره پیش بینی آینده مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین و اقدامات اعتماد ساز آمریکا در این زمینه ابراز امیدواری کرد ایران و آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنند.

مدیر طرح آینده ایران در موسسه شورای آتلانتیک در عین حال اظهار داشت: شاید یک کانال غیر رسمی مانند آنچه به امضای برجام منجر شد، بتواند کمک کند.

اسلاوین در پاسخ به پرسش دیگری  درباره ارائه تضمین از سوی آمریکا برای خارج نشدن دوباره از برجام گفت: بر اساس سیستم سیاسی آمریکا، امکان ارائه چنین ضمانت‌هایی وجود ندارد اما بهترین ضمانت، بازگشت به پایبندی از سوی همه طرف‌ها و کاهش تنش در تمام منطقه است.

 مدیر طرح آینده ایران در موسسه شورای آتلانتیک تاکید کرد: باید بدانید برجام که در سال ۲۰۱۵ آنچنان محبوب نبود، اکنون در آمریکا از حمایت اکثریت برخوردار است و بازگشت به آن بسیار ارزش دارد.

تحلیلگر ارشد موسسه شورای آتلانتیک در پاسخ به پرسش دیگری درباره مخالفت ها در آمریکا در خصوص برجام و بازگشت به آن و وزن و تاثیر صداهای مخالف بر تداوم مسیر دیپلماسی و بازگشت به تعهدات برجامی اظهار داشت: فکر نمی کنم صدای کسانی که همیشه با برجام مخالف بودند، زیاد اهمیت داشته باشد.  

تحلیلگر ارشد مسایل خاورمیانه در موسسه شورای آتلانتیک درباره تضمین آمریکا برای تکرار نکردن خروج از برجام هم پاسخ داد که  ضمانتی وجود ندارد اما ایران از بازگشت آمریکا به اجرای برجام نفع می‌برد.

اسلاوین در پاسخ به سوال دیگری درباره رفت و آمدهای منطقه‌ای قبل از مذاکرات وین نیز  گفت: اتحادیه اروپا به دنبال احیای برجام است که یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک برای این اتحادیه محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، تا کنون ۶ دور مذاکره در وین میان ایران و گروه چهار به علاوه یک انجام شده و طرف‌ها قرار است روز دوشنبه هشتم آذرماه  پس از پنج ماه وقفه در وین گردهم آیند. علی باقری کنی ریاست هیات مذاکره کننده ایران در نشست روز دوشنبه با اعضای گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا را برعهده دارد.

مذاکره کننده ارشد ایران پیش از انجام این سفر تصریح کرد که لغو تمامی تحریم‌های مرتبط با برجام از جمله تحریم‌های اعمال شده در چارچوب کارزار فشار حداکثری شرط لازم برای موفقیت در مذاکرات است.
علی باقری در گفت‌وگویی با تاکید بر مواضع ایران برای ادامه مذاکرات وین، هشدار داد که گفت‌وگوها در صورتی که تمام تحریم‌ها لغو نشود؛ با شکست روبرو خواهد شد. به گفته معاون سیاسی وزیر امور خارجه، هر گونه پیشرفت در مسیر مذاکرات باید با لغو همه تحریم‌های آمریکا همراه باشد و تضمینی مبنی بر اینکه دولت آینده در واشنگتن یک بار دیگر مانند دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا از توافق خارج نشود، وجود ندارد.

وی با اشاره به رفتار غیر قانونی واشنگتن در خروج از توافقی که پس از سال‌ها مذاکره به دست آمد، تصریح کرد:دریافت تضمین از طرف دیگر برای عدم خروج از توافق، عدم اعمال و اجرای تحریم‌های جدید و همچنین عدم بازگرداندن تحریم‌های پیشین برای جلوگیری از این احتمال است که بی نظمی سیاسی در آمریکا تاثیر بر رفتار بین المللی این کشور داشته باشد. 

باقری اظهار داشت: متاسفانه، سیاست شکست خورده تداوم فشار حداکثری که در دولت ترامپ آغاز شد، در دستور کار دولت بایدن باقی مانده است و او باید تحریم‌ها را به منظور رها کردن خود از سردرگمی سیاسی و تعقیب سیاست‌های غیر انسانی و شکست خورده دولت ترامپ لغو کند.

ایران تا یک سال پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند.

اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز می‌گردد.

باربارا اسلاوین در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درباره دلایل هیاهو و فضاسازی‌های اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران اظهار کرد: با توجه به آمار موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح، اسرائیل حداقل ۹۰ سلاح هسته‌ای دارد و می‌خواهد انحصار هسته‌ای خود را در خاورمیانه حفظ کند.

این کارشناس مسایل ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: از نظر من فقدان شفافیت، به یک نقطه ضعف برای اسرائیل تبدیل می‌شود. اسرائیل باید با نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موافقت و پیشنهاد کاهش و به تدریج نابودی زرادخانه هسته‌ای خود را مطرح کند.

 اسلاوین درباره مذاکرات میان ایران و عربستان و تاثیر و نقش آن بر سر سایر موضوعات منطقه هم گفت: وقوع این گفت و گوها امر خوبی است و امیدوارم آنها به یک صلح پایدار در یمن و ثبات بیشتر در منطقه تبدیل شود.

وی علت استقبال آمریکا از این مذاکرات را هم اینگونه توجیه کرد که "آمریکا نمی‌خواهد بیشتر درگیر عملیات‌های نظامی در خاورمیانه شود. بنابراین هر چیزی که باعث کاهش تنش‌ها شود، امری خوب است".

عضو ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک در پاسخ به سوال دیگری درباره ادغام مرکز امور ایران در دفتر منطقه‌ای آسیا در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز گفت: این یک پیام خوب به ایران بود مبنی بر اینکه دولت بایدن به تغییر حکومت در ایران که تاثیر گرفته از خارج است، علاقه‌ای ندارد.

اسلاوین در پاسخ به این سوال که فکر نمی‌کنید علت این امر ناشی از شکست سیاست‌های فشار حداکثری و خصمانه آمریکا علیه ایران است تا تقلیل آن به علاقه واشنگتن، گفت: دولت بایدن از گذشته، آموخته است که تحریم‌ها به تغییر حکومت ختم نمی‌شوند و دموکراسی از طریق حمله نظامی ایجاد نخواهد شد.

وی تصریح کرد: آمریکا چون دوره جرج دبلیو بوش هیچ هدف مذهبی ندارد و مانند دولت ترامپ یک قلدر خودخواه نیست.

این تحلیلگر مسایل بین‌الملل در پاسخ به اینکه آمریکا با حضور در منطقه خاورمیانه از آن سوی کره زمین، چگونه انتظار دارد که ایران در منطقه خودش نفوذ و قدرت نداشته باشد اما واشنگتن در امور داخلی همه کشورها دخالت کند و در این منطقه حضور نظامی داشته باشد،گفت: آمریکا رسما قبول دارد که ایران یک قدرت منطقه‌ای بزرگ است.

ترکیب تیم جدید مذاکره کننده ایران نشانه جدیت تهران در مذاکرات است 
نزار عبود تحلیلگر مسایل بین المللی در آمریکا اظهارداشت: ترکیب تیم مذاکره کننده ایران نشانه جدیت تهران در مذاکرات وین است.
"نزار عبود"به خبرنگار ایرنا گفت: برای ایران، که به خوبی از محدودیت‌های تیم بایدن در ارائه پیشنهادات با خبر است، دنبال کردن همه مسیرها برای لغو تحریم‌ها اهمیت دارد.

این تحلیلگر مسایل بین المللی در نیویورک افزود: آیت الله ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ایران، فعالانه به دنبال دستیابی به پیروزی از یک موضع قوی است.

نزار عبود معتقد است آمریکا علاقه مند به مذاکرات مستقیم با ایران است زیرا آنها می خواهند به دستاوردی حتی کوچک دست یابند.

وی اضافه کرد: آمریکایی ها معتقدند موفقیت کامل ممکن است در این دور مذاکرات بدست نیاید اما مذاکرات رو در رو اجازه می دهد تا امتیازاتی به هر یک از طرفین داده شود در حالی که در چارچوب ۱+۴ به دلیل ملاحظات داخلی نمی توان چنین امتیازاتی را داد.

این تحلیلگر مسایل منطقه ای و بین المللی همچنین اظهار داشت: دولت بایدن قادر نیست یا نمی خواهد در راستای خواسته های ایران چیزی پیشنهاد دهد زیرا آنها از پیروزی در انتخابات میان دوره ای سال آینده اطمینان ندارند و ممکن است اکثریت را در کنگره از دست بدهند.

برچسب‌ها برجام ایالات متحده آمریکا جو بایدن پروندهٔ خبری مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام ایالات متحده آمریکا جو بایدن برجام ایالات متحده آمریکا جو بایدن اسلاوین در پاسخ پاسخ به سوال تحلیلگر مسایل تحلیلگر ارشد مذاکره کننده دیگری درباره وجود ندارد بین المللی دولت بایدن تحریم ها منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی

به گزارش جماران؛ بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم  علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطین ها به ویژه مردم نوار غزه در پی می آید:

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد: 

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند: 

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛ 

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛ 

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛ 

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛ 

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛ 

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛ 

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

***

بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص  اعمال تحریم ها علیه تعدادی از  نهادها و اشخاص رژیم انگلیس 

 

در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ 31 اردیبهشت 1399مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

  نهادها:

•  پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس    

•  ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ      

•  شرکت البیت سیستم بریتانیا    

•  شرکت مگیت پارکر بریتانیا                    

•  شرکت رافائل بریتانیا                                                                         

     اشخاص: 

•  گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس  

•  جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا       

•  شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح

•  پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح      

•  آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا       

•  ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

•  سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس     

•  پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد. 

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می داند.

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است