Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@03:00:58 GMT

ارتباط بین آلودگی هوا و ذات‌الریه چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۷۵۳۲

ارتباط بین آلودگی هوا و ذات‌الریه چیست؟

نتایج بررسی‎‌های انجام شده نشان می‌دهد که آلودگی هوا خطر ابتلا به ذات الریه و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، آلودگی هوا یک مشکل کشنده است که سلامت افراد را به صورت کلی تحت تأثیر قرار می‌دهد و خطر ابتلاء به بیماری‌های تنفسی مانند ذات‌الریه را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، آلودگی هوا باعث افزایش التهاب ریه افراد می‌شود و در صورتی که به موقع درمان نشود باعث بروز مرگ و میر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذات‌الریه چیست؟

ذات‌الریه نوعی عفونت است که طی آن کیسه‌های هوایی یا آلوئول‌های موجود در یک یا هر دو ریه ملتهب می‌شود و ممکن است پر از آب شوند. زمانی که کیسه‌های هوا دچار التهاب می‌شود، خطر ابتلاء به عوارض تنفسی افزایش پیدا می‌کند و فرد به سختی می‌تواند نفس بکشد. با وجود اینکه ذات‌الریه یک بیماری شایع است، ممکن است تهدید کننده زندگی کودکان و افراد بالای ۶۵ سال باشد. با وجود اینکه عفونتی مانند ذات‌الریه توسط ویروس‌ها، باکتری‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود، ممکن است با لمس کردن سطحی آلوده به ویروس‌ها یا سایر عوامل بیماری‌زا نیز از فرد بیمار به دیگران منتقل شود؛ بنابراین این بیماری به شدت مسری است.

ارتباط بین آلودگی هوا و ذات‌الریه چیست؟

ذات‌الریه بدون شک یک بیماری تنفسی خطرناک است که با افزایش سطح آلودگی هوا مشکلات جبران ناپذیری را برای انسان ایجاد می‌کند. محققان معتقدند که آلودگی هوا خطر ابتلاء به ذات‌الریه و سایر مشکلات شدید تنفسی را دو برابر می‌کند و خطر مرگ و میر ناشی از آن را نیز افزایش می‌دهد. آلودگی هوا نه تنها خطر ابتلاء به عفونت‌های تنفسی و آنفلوآنزا را چندین برابر افزایش می‌دهد، بلکه باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود. زمانی که افراد در معرض آلاینده‌های مختلف موجود در هوا قرار می‌گیرند، التهاب موجود در ریه و مجاری تنفسی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. در این صورت عملکرد سلول‌های ایمنی دچار اختلال می‌شود و میزان ترشح سیتوکین‌های مفید را نیز متوقف می‌کند.

چه کسانی بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به ذات‌الریه قرار دارند؟

ذات‌الریه اغلب می‌تواند تهدید کننده زندگی افراد باشد و خطر مرگ و میر را افزایش دهد. کودکان کوچک‌تر از پنج سال، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و افرادی که از مشکلات تنفسی جدی رنج می‌برند بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به ذات‌الریه قرار دارند. آلودگی هوا نیز خطر ابتلاء به ذات‌الریه را در میان این گروه از افراد جامعه افزایش می‌دهد. متخصصان معتقدند که آلودگی هوا خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از ذات‌الریه را نیز افزایش می‌دهد.

علائم بیماری ذات‌الریه چیست؟

ذات‌الریه ممکن است یک بیماری خفیف باشد، علائم طولانی مدت داشته باشد یا به طور جدی تهدید کننده زندگی باشد. علائم این بیماری علاوه بر مشکلات تنفسی، احتقان قفسه سینه و سوزش گلو می‌تواند شامل تب، لرز، سرفه همراه با خلط، تنگی نفس، درد قفسه سینه، حالت تهوع، استفراغ، خستگی، تنفس سریع و خس خس سینه شود.

برای پیشگیری از بروز ذات‌الریه در فصل آلودگی هوا چه اقداماتی باید انجام داد؟

متخصصان معتقدند که آلودگی هوا سلامت همه افراد را به خطر می‌اندازد و نفس کشیدن را برای آن‌ها دشوار می‌کند. بنابراین توصیه شده است که به منظور پیشگیری از بروز بیماری ذات‌الریه هنگام آلودگی هوا از ماسک استفاده کنید، در محیط منزل از دستگاه‌های تهویه هوا استفاده کنید، از سیگار کشیدن دوری کنید، اقدامات بهداشتی را رعایت کنید، از رژیم غذایی سالم پیروی کنید و واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنید تا خطر ابتلاء به ذات‌الریه کاهش پیدا کند و در صورت بروز علائم در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

کد خبر 538732

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلودگی هوا مقابله با آلودگی هوا ذات الریه علائم ذات الریه شیوع ذات الریه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ابتلاء به ذات الریه ذات الریه چیست خطر ابتلاء افزایش می دهد آلودگی هوا مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۱ صبح امروز، شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ طبق اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، وضعیت هوا در ایستگاه‌های استانداری و نیوساید اهواز به ترتیب با شاخص‌های ۱۳۲ و ۱۱۱ و خرمشهر ۱۱۱ میکروگرم بر متر مکعب در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

وضعیت هوای شهر‌های آبادان، اندیمشک، ایستگاه حفاری و پست برق شماره سه اهواز، بهبهان، حمیدیه، دزفول، شوش، شوشتر، کارون، ماهشهر، مسجدسلیمان و هندیجان به علت نبود آلودگی، قابل قبول اعلام شده است.

همچنین وضعیت هوای رامشیر و شادگان با شاخص زیر ۵۰ در وضعیت سالم و پاک قرار دارند.

افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا " ناسالم" است، باید از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیت‌ها را کاهش دهند.

براساس طبقه‌بندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

استان خوزستان ۲۵ ایستگاه پایش کیفی هوا دارد.

دیگر خبرها

  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • (ویدئو) آلودگی مشعل‌های نفت در خوزستان
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟