Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، جالینا پورتر سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آمریکا برخی گزارش ها درباره این که رژیم صهیونیستی اطلاعاتی با آمریکا در میان گذاشته است که تایید می‌کند ایران در حال غنی سازی ۹۰ درصدی اورانیوم است و در پاسخ به این سوال که آیا شرحی از دور هفتم مذاکرات وین موجود هست که روز گذشته آغاز شد، گفت: از مذاکرات وین چیزی برای ارائه ندارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکر می کنم چیزهای بیشتری در راه خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال اول، توسعه هسته ای ایران را غیر سازنده و مغایر با آن چه هدف تعیین شده بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام می‌خواند، عنوان کرد . 
پورتر در ادامه در پاسخ به این که با توجه به بازخوردهای مثبت مقامات ایرانی و اروپایی از مذاکرات دیروز و این موضوع که ایران هنوز بر لغو تمامی تحریم ها پافشاری می کند، آیا دلیلی برای خوش بینی نسبت به مذاکرات وجود دارد یا نه و آیا آمریکا با توجه به این که مذاکراتش با ایران غیر مستقیم است، با اظهارات علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران در وین موافق است که پس از مذاکرات گفت، «دستاورد بزرگی است که تمامی طرفین در نشست خواسته ایران مبنی بر این که اول باید به وضعیت غیرقانونی و ناعادلانه تحریم های آمریکا رسیدگی شود»، توضیح داد: وارد جزئیات مذاکراتی که در حال حاضر جریان دارند، نمی شویم اما فقط می توانم تاکید کنم مذاکرات غیر مستقیم خواهند بود که به درخواست ایران است و آمریکا در هیچ یک از این نشست ها به طور مستقیم با ایران مشارکت نداشته است. دولت بایدن ثابت قدم بوده است و ما هم در دنبال کردن مسیر دیپلماسی هدفمند برای رسیدن به بازگشتی دوجانبه به برجام و پرداختن به طیف کاملی از نگرانی هایی که درباره ایران وجود دارد، صادق و ثابت قدم بوده ایم. 
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا آمریکا به این عقیده دارد که ایران تجهیزاتی برای به کارگیری اورانیوم با خلوص بالا برای تولید یک سلاح در اختیار داشته باشد و آیا از نظر آمریکا احتمال این وجود دارد که ایران اورانیوم را به منظور فروش به طرفی دیگر و دریافت پول نقد غنی سازی می کند، همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برجام با توجه به پیش رفت های هسته ای ایران باید پیش از ورود آمریکا به روز شده و تغییراتی در آن ایجاد شود، بیان کرد: در پاسخ به سوال دومتان، فقط می گویم ما در حال حاضر بر مذاکرات متمرکزیم، فوق متمرکزیم. در پاسخ به سوال اولتان، می توانم بگویم قرار نیست ما درباره یک سری اطلاعاتی که اینجا مطرح می شود، نظری بدهیم و غنی سازی ۹۰ درصدی واقعا عملی تحریک آمیز خواهد بود. فقط تاکید می کنم ما به وضوح گفته ایم توسعه های ادامه دار هسته ای ایران غیرسازنده و ناسازگار با هدف بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام هستند. البته، در مذاکرات هیچ اهرم فشاری برای ایران ایجاد نخواهند کرد. 
او در آخر در پاسخ به این که آیا دولت بایدن در نظر دارد که ایران خواستار لغو تمامی تحریم ها بدون پایبندی و پیش از آغاز دور هفتم است، تشریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که لغو تحریم ها در تمام روند مذاکرات، اولویت ایران بوده است اما ما در یک نشست مطبوعاتی مذاکره نمی کنیم و نظری راجع به برخی ادعاهایی که درباره مذاکرات وجود دارند، نمی دهیم. ماهیت دقیق و توالی اقدامات مربوط به تحریم ها که آمریکا باید انجام دهد تا به بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام برسد، موضوعی است که باید در مذاکرات مطرح شود. بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام بهترین انتخاب برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران است و بستری برای پرداختن به رفتار ثبات زدای آن ایجاد می کند. البته، اگر ایران بیشتر مطالبه کند و حاضر به ارائه چیزهای کمتری باشد، این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید. 

به گزارش ایسنا، اتخاذ رویکرد بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام از سوی آمریکا در حالی مطرح می‌شود که این آمریکا بود که به طور یک جانبه از این توافق خارج شد و ایران در پی آن و همچنین بدعهدی اعضای اروپایی برجام به صورت گام به گام تعهدات برجامی‌اش را کاهش داد و همچنان به همراه دیگر شرکای برجام عضو این توافق است.

منبع: الف

کلیدواژه: پاسخ به سوال هسته ای ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه

امیدواری به برقراری آتش‌بس در خاورمیانه سبب تثبیت قیمت نفت در روز سه‌شنبه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود ادامه حمله‌ به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، مذاکرات خاورمیانه و امیدواری به برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی سبب شد قیمت‌های نفت روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) پس از کاهش در معامله‌های روز گذشته ثبیت شود. این در حالی است که سرمایه‌گذاران منتظر نشانه‌هایی از نتیجه نشست بانک فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره بانکی هم هستند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه‌شنبه تا ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۷ سنت یا ۰.۳درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سه‌شنبه با ۳۰ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی گفت: مذاکرات کنونی برای برقراری آتش‌بس احتمالی بین حماس و رژیم صهیونیستی، فعالان بازار را به سمت کاهش بیشتر صرف ریسک ژئوپلیتیک در قیمت‌های نفت سوق داده است، حال آنکه نشست آتی بانک مرکزی همچنین ابهام‌های کوتاه‌مدتی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: حفظ نرخ بالای بهره بانکی برای مدت طولانی می‌تواند سبب افزایش بیشتر ارزش دلار آمریکا شود و در عین حال خطرهایی را برای چشم‌انداز تقاضای نفت ایجاد کند.

از سویی دیگر ادامه حمله‌ حوثی‌های یمن به کشتی‌ها در جنوب مسیر تجاری کانال سوئز از افت قیمت نفت جلوگیری کرده است و در صورت پیش‌بینی فعالان بازار مبنی بر ایجاد اختلال در عرضه نفت خام، ریسک افزایش می‌یابد.

در بخش اقتصادی هم سرمایه‌گذاران این هفته منتظر بررسی سیاست بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم ماه مه (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت‌ماه) اعلام شود. این در حالی است که تورم مقاوم آمریکا انتظار بازار را برای هرگونه کاهش نرخ بهره از بین می‌برد و می‌تواند ارزش دلار آمریکا را بالا ببرد و تقاضای نفت را مختل کند.

برخی سرمایه‌گذاران با احتیاط پیش‌بینی می‌کنند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ یک‌چهارم درصد افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • آیا در دانشگاه‌های آمریکا شعارهای یهودی ستیزی داده می‌شود؛ دانشجوی یهودی دانشگاه تگزاس به آن پاسخ می‌دهد (فیلم)
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند