Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:31:48 GMT

واکاوی دلایل اعتراضات اخیر کارگران در تبریز

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۸۴۲۷

واکاوی دلایل اعتراضات اخیر کارگران در تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار آذربایجان شرقی گفت: دلیل اصلی تجمعات اخیر کارگران در تبریز، به دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و نبود عدالت مزدی، سوء مدیریت در برخی واحدها، عدم تشکیل تشکلات کارگری، نبود امنیت شغلی و تبعیض‌ها و افزایش افسار گسیخته تورم و عدم همخوانی درآمدها با آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حبیب صادقزاده تبریزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: باتوجه به این‌که آذربایجان شرقی استانی صنعتی است، طبیعتاً کارگران شاغل و بازنشسته بسیار زیادی نسبت به سایر استان ها دارد و طی سال‌ها و ماه‌های گذشته تا حدودی با تدابیر مسئولان و اعضای کمسیون‌های کارگری، شاهد استانی آرام از نظر تنش‌های کارگری نسبت به سایر استان ها بودیم، ولی درحال حاضر تورم افسار گسیخته و کاهش قدرت خرید کارگران و از سویی نیز کاهش ارزش پول ملی باعث عدم همخوانی حقوق های دریافتی کارگران با تورم شده است.

وی ادامه داد: تجمعات کارگری اخیر استان را اگر آسیب شناسی کنیم، ناشی از فقدان طرح طبقه بندی مشاغل ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار در بسیاری از کارگاه‌های تولیدی، نبود عدالت مزدی و سوء مدیریت در برخی از واحدها و عدم اجرای صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی، عدم اهلیت خریدار و فقدان تشکیل تشکل های کارگری در واحدها بوده که قانون صراحتا به این موضوع اشاره کرده است، کارگاه‌های بالای ۳۵ نفر باید نمایندگان کارگری شورای های اسلامی کار داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که فقدان امنیت شغلی یکی از چالش‌های اصلی کارگران است، گفت: مسئله امنیت شغلی و پیاده سازی ماده هفت قانون کار، یکی از چالش‌های کارگران بوده که سال‌هاست دغدغه تمامی کارگران می‌باشد.

صادق زاده تبریزی عدم اصلاح اساسنامه صندوق آینده ساز مربوط به مشاغل سخت و زیان آور را یکی دیگر از دغدغه‌های جامعه کارگری عنوان کرد و گفت: حدود سه هزار نفر عضو صندوق آینده ساز در استان هستند؛ متاسفانه این صندوق در دهه ۷۰ برخلاف ماده ۱۴۸ قانون کار را کارگران اجباراً تحت پوشش این صندوق قرار گرفتند؛ از این رو در حال حاضر شاهد تبعیض ها در پرداختی ها و عدم تعدیل مبلغ ۴ درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور هستیم.

وی افزود: صندوق آینده ساز به ازای هر کارگر سخت و زیان آور ۶۰۰ میلیون الی یک میلیارد تومان به ازای بازنشستگی از کارفرما مطالبه می کند که در این شرایط اقتصادی کارفرمایان و واحدهای تولیدی توان پرداخت آن را نداشته ودر نهایت کارگران در واحدهای تولیدی فریز می شوند؛ بنابراین این امر به یکی از معضلات جامعه کارگری استان تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: اخیرا طی جلسه ای که با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی شکل گرفت، از مسئولان صندوق آینده ساز دعوت شد که به این موضوع ورود کرده و اهتمام جدی برای مرتفع کردن این مشکل داشته باشند، 
 
وی متذکر شد: اگر سه بند شامل محاسبه و دریافت حق بیمه 4 درصد مشاغل سخت و زیان آور صندوق آینده ساز همانند صندوق تامین اجتماعی، بررسی پرونده های مشاغل سخت و زیان آور پرسنل مشمول صندوق آینده ساز در کمیته های استانی و استقرار نمایندگی آن بیمه در استان به منظور نظارت و پیگیری مداوم امور از سوی وزیر کار که رئیس هئیت امناء این صندوق می باشد، اصلاح و ترتیب اثر داده نشود متصور بحران و شاهد تجمعات بیشتری نیز در استان خواهیم بود .

صادق زاده ادامه داد: ما در این صندوق شاهد هم حقوق های نجومی و هم محاسبه نجومی و بدون حساب کتاب ۴ درصد سختی و زیان آور هستیم که ریالی در حقوق کارگران این صندوق موقع بازنشستگی تاثیری ندارد .
  
صادق‌زاده با اشاره به ضرورت حفظ کرامت انسانی کارگران، گفت: در شرایطی که حداقل دستمزد قانونی مصوب وزارت کار جوابگویی تامین هزینه های زندگی کارگران نمی باشد، متاسفانه کارگران شاهد به رسمیت بخشیدن ارزان سازی نیروی کار به دست برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم.

نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار آذربایجان شرقی گفت: با نزدیک شدن به آخر سال و تعیین دستمزد ۱۴۰۱  عده ای در پی این هستند که جلسات تعیین دستمزد را به حاشیه بکشند؛ در حالی‌که عدم تورم افسارگسیخته و کاهش ارزش ریالی باعث کاهش شدید قدرت خرید کارگران در چند سال اخیر شده است.

وی با بیان این‌که در این شرایط اقتصادی کارگران دیگر با این حقوق ناکافی توان اداره زندگی را ندارند، متذکر شد: قدرت خرید کارگران روز به روز رو به کاهش بوده و افزایش سرسام آور اقلام مواد غذایی برنج و گوشت و مرغ و ...  و متغیر بودن هر روز قیمت این اقلام و  نیز اجاره بهای منزل و ثابت ماندن دستمزد، نفس کارگران را گرفته و دیگر تاب و توان ندارند، از دولت مردمی و وزیر محترم جوان و انقلابی انتظار داریم به خواسته‌های به حق جامعه کارگری ترتیب اثر دهد و تقویت امنیت شغلی توام با افزایش قدرت خرید کارگران را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند  .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کارگران تجمع واحدهای تولیدی مشاغل سخت و زیان آور قدرت خرید کارگران صندوق آینده ساز آذربایجان شرقی امنیت شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری

مختار احمدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، در دیدار نمایندگان جامعه کارگری با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، با اشاره به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته، گفت : اگرچه کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته امیدوارکننده است، اما کافی نیست و قرار است امسال با جدیت بیشتری در این زمینه کار کنیم.

وی گفت: سال گذشته بیش از هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا از محل‌های مختلف شامل بند ب تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، تسهیلات سفر ریاست جمهوری، مشاغل خانگی، نهاد‌های حمایتی و ... در استان پرداخت شده است.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۶ تعاونی با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر در استان تشکیل شد، گفت: همچنین سال گذشته در حوزه مشاغل خانگی هم ۱۲ هزار مجوز به صورت برخط و آنلاین صادر شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به انجام حدود هشت هزار بازرسی توسط بازرسان اداره کار در سال گذشته، گفت: عمده این بازرسی‌ها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار انجام شده که منجر به کاهش ۲۳ درصدی حوادث ناشی از کار در استان در سال گذشته شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد، افزود: انتظار داریم شهرداری و نظام مهندسی برای کاهش حوادث ناشی از کار همکاری بیشتری با هم داشته باشند.

احمدی با بیان اینکه هیئت‌های حل اختلاف استان کرمانشاه در سال گذشته هفت هزار رای در جهت حمایت از جامعه کار و کارگری صادر کردند، گفت: ۳۰ درصد این رای‌ها به صورت سازشی حل و فصل شده که رضایتمندی بیشتر جامعه کار و کارگری استان را به همراه داشته است.

وی اضافه کرد: میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های شکایتی حوزه کار و کارگری در استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۳ روز بوده که این عدد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۴۰ روز رسیده است.

تشکیل شورای توسعه تعاون استان، بهره مندی حدود ۳۰۰۰ نفر از مقرری بیمه بیکاری، بهره مندی ۱۸ هزار نفر از کارگران ساختمانی از بیمه تامین اجتماعی، اجرای طرح کالابرگ در قالب طرح فجرانه و اتصال بیش از ۳۵۰۰ فروشگاه استان به طرح کالابرگ الکترونیکی و ... از دیگر اقدامات مجموعه کار، تعاون و رفاه اجتماعی در استان در سال گذشته بود که احمدی از آنها یاد کرد. 

 اولیا علی بیگی دبیر خانه کارگر کرمانشاه نیز با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: معتقدم اگر در طول این سال‌ها به فرامین رهبری بیشتر توجه می‌شد، همانطور که در ابعاد نظامی توانستیم هیمنه دشمنان را بشکنیم، در حوزه‌های اقتصادی هم می‌توانستیم موفق‌تر عمل کنیم.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که در حوزه اقتصادی مشکلات فراوانی داریم که باید برای حل آنها چاره اندیشی شود.

علی بیگی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات جامعه کارگری، گفت: برای بهتر کردن حال جامعه کارگری باید در وهله اول کرامت جامعه کارگری را حفظ کرده و نشان بدهیم همانطور که دین اسلام برای کارگران احترام و ارزش قائل است، مسئولین هم به این قشر اهمیت می‌دهند و در این راستا باید رسیدگی به مشکلات جامعه کارگری در اولویت مسئولین قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه نداشتن امنیت شغلی و داشتن قرارداد‌های موقت موضوع دیگری است که جامعه کارگری را آزار می‌دهد، گفت: بیش از ۹۸ درصد جامعه کارگری با قرارداد‌های یک ماهه و سه ماهه و بعضا شش ماهه کار می‌کنند که اصلا شایسته نیست.

وی با تاکید بر اینکه تامین امنیت شغلی کارگران وظیفه مسئولین است، گفت: جامعه کارگری خواهان این است که امنیت شغلی آنان تامین شود.

 دبیر اجرایی خانه کارگر کرمانشاه در ادامه ایمنی و بهداشت را خواسته دیگری جامعه کارگری در استان برشمرد و گفت: توجه به سلامت و بهداشت جامعه کارگری باید به دید سرمایه گذاری نگاه شود، نه هزینه.

جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیر با اشاره به افزایش حدود دو برابری هزینه نگهداری واحد‌های تولیدی در مقایسه با سال گذشته، گفت: اگر بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی پای کار نباشند، این واحد‌ها نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی تاکید کرد: باید با در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و نیز معافیت‌های مالیاتی در جهت تقویت واحد‌های تولیدی استان تلاش شود، چون اگر واحد‌های تولیدی حمایت نشوند قاعدتا نمی‌توانند حقوق و مزایای کارگران خود را هم بالا ببرند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • جامعه کارگری پیشتاز جهش تولید و جنگ اقتصادی است
  • مسوولان مشکلات قشر کارگری را احصا و رفع کنند
  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری استان
  • کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • ببینید | محاصره بذرپاش در میان مردم تبریز؛ اعتراضات به وزیر راه بالا گرفت