Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم به مجلس انقلابی معروف شده اما از نظر علما و روحانیون استان هرمزگان یک نماینده در تراز انقلاب چه ویژگی‌هایی دارد و آیا نمایندگان هرمزگان توانسته‌اند در این مجلس موفق عمل کنند؟ - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دهم آذرماه در تقویم تاریخی کشور به نام مجلس نام‌گذاری شده است، جمهوری اسلامی ایران از 3 قوه اصلی تشکیل شده است که به طور کل امور تقنینی، اجرایی و نظارتی و قضایی کشور را بر عهده دارند و بر اساس سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و ریل گذاری‌هایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای فعالیت می‌کنند و مسئولیت اداره کشور را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلس در ایران از زمان قاجاریه با تلاش‌های مشروطه خواهان با پذیرش انقلاب مشروطه توسط مظفرالدین شاه قاجار و با رشادت‌ها، مجاهدت‌ها و خون دل خوردن‌های علمای اسلام از جمله حضرات آیات محمد کاظم خراسانی، میرزا حسین خلیلی تهرانی و عبدالله مازندرانی و مجاهدت‌های فراموش نشدنی حضرت آیت الله شیخ فضل الله نوری تشکیل شد؛ گرچه مشروطه ایران مشروعه نشد اما این تلاش‌ها منجر به پایه گذاری سیستمی دموکراتیک در ایران شد. 

مجلس شورای ملی ایران از همان بدو تشکیل با انحراف‌هایی روبرو شد که یکی از اصلی‌ترین انحرافات آن تسلیم شدن و تمکین بی چون و چرا از استعمار پیر بریتانیا بود و بر همین مبنا مجاهدان مشروطه خواه از آیت الله شیخ فضل الله نوری گرفته تا ستارخان قره داغی را به انزوا کشاند و راهی را طی کرد که بعدها مجلس به جای اینکه وکیل ملت باشد به وکیل دربار تبدیل شد و در دوران پهلوی دوم آخرین نفس‌های دموکراتیک و جمهوری خواهانه خود را کشید چرا که علنا حاکمیت بود که مشخص می‌کرد چه کسانی راهی مجلس شوند و نمایندگان چه مواضعی در مجلس بگیرند و یا اینکه چه رای‌هایی به لوایح و قوانین بدهند.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران؛ مجلس ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر پیدا کرد و بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) مجلس را در راس امور خواند البته برای اینکه بلایی که سر مجلس ملی در مشروطه و پهلوی آمد تکرار نشود این بار شورایی متشکل از علمای دین و حقوق دانان نیز تحت عنوان شورای نگهبان قانون اساسی تشکیل شد. 

مجلس شورای اسلامی بعد از انقلاب با وجود اینکه افت و خیزهای بسیاری را تجربه کرد؛ در خیلی جاها درجا زد و از وظایف خود غفلت کرد اما به انحراف صد در صدی کشیده نشد و توانست به حیات خود ادامه دهد. 

اکنون که در گام دوم انقلاب اسلامی ایران هستیم و چله اول انقلاب را پشت سر گذاشته‌ایم و تقابل ما با غرب در تمام ابعاد به صورت مستقیم شکل گرفته است جای هیچ گونه آزمون و خطایی در مسائل داخلی برایمان وجود ندارد از این رو بحث انتخاب اصلح و تبیین شاخص‌های نماینده در تراز انقلاب اسلامی بسیار حائز اهمیت است؛ به همین جهت به سراغ چند تن از علما، روحانیون و اساتید حوزه علمیه استان هرمزگان رفتیم تا در این امر بیشتر با شاخص‌ها آشنا شویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نادر حقیقی مدیر حوزه‌های علمیه استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: نماینده در تراز انقلاب اسلامی، نماینده‌ای است که دارای ویژگی‌ها و شاخص‌هایی باشد؛ با مردم باشد و برای مردم تلاش کند، در سختی‌ها و مشکلات مردم را همراهی کند و بتواند آنها را درک کند چرا که اگر نماینده فاقد این ویژگی‌ها بود نمی‌تواند به درستی در قوانین و تصمیم گیری‌ها مصالح مردم را لحاظ کند.

وی افزود: نماینده در تراز انقلاب اسلامی باید مردمی باشد و هدف اصلی او از ورود به مجلس برطرف کردن دغدغه‌های مردم و تلاش برای تحقق اهداف والا و انسانی انقلاب اسلامی باشد و بداند که یکی از اهداف اصلی نظام اسلامی و انقلاب زدودن فقر از چهره جامعه است از این رو باید در تقنین و تصویب قوانین این موضوع را لحاظ کند تا خدایی ناکرده شاهد ایجاد فاصله طبقاتی در جامعه نباشیم.

مدیر حوزه علمیه هرمزگان بیان کرد: ولایتمداری دیگر شاخصه‌ای است که نماینده در تراز انقلاب باید داشته باشد؛ در کشور ما مسئولان، دولتمردان و نمایندگان مجلس هرگاه گوش فرمان رهبر معظم انقلاب بودند و به دنبال عملیاتی سازی فرامین رهبری در جامعه بودند شاهد رشد و توسعه در جامعه بودیم و هر جا که از خط رهبری عدول کردند جامعه با مشکل روبه‌رو شد از این رو نمایندگان باید بدانند که ولایت مداری در عمل یک اصل حیاتی برای مسئولیت داشتن در جمهوری اسلامی ایران است.

‌حقیقی خاطرنشان کرد: نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی شاید آن طور که باید و شاید انتظارات مردم و نخبگان هرمزگان را نتوانستند عملی کنند چرا که می‌شد خیلی بهتر از این عمل کرد؛ نمایندگان استان باید بدانند که آنها نماینده حزب، گروه، دسته و جناح خاصی نیستند بنابراین باید برای ترویج شایسته سالاری در جامعه ولو از جناح مخالف که از دو ویژگی با مردم و برای مردم برخوردار است تلاش کنند و همچنین از قدرت و نفوذ خود استفاده کنند تا شایستگان استان در سطح کشور حرف برای گفتن داشته باشند و از آنها در پست‌های مدیریتی استفاده شود و مدافع حقوق مردم استان باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن موسایی؛ نائب رئیس جامعه فضلاوروحانیون استان هرمزگان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس ضمن گرامیداشت یادوخاطره شهید آیت الله مدرس و تبریک دهم آذر روز مجلس‌ اظهارداشت: امام خمینی(ره) مجلس را به عنوان عصاره فضائل ملت معرفی فرمود از این رو نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسئولیت سنگینی را به دوش می‌کشند باید به این امر واقف باشند که آنها زبان گویای مردم در دفاع از حق وحقوق آنها باید باشند واین امر را مورد توجه قرار دهند.

وی افزود: یکی از اولین شاخصه‌هایی که یک نماینده در تراز انقلاب اسلامی باید داشته باشد این است که به اصول اسلام و انقلاب پایبند باشد؛ به این معنی که متعهد به مسائل شرعی باشد و از دروغ و عوام‌فریبی و وعده‌های توخالی جدا خودداری کند و از طرفی به ارزش‌های انقلاب پایبند باشد و حافظ دستاوردهای نظام که حاصل خون مطهر شهیدانی مانند شهید آیت الله مدرس است باشند. 

موسایی گفت: نماینده وکیل مردم است لذا باتلاش فراون و تصویب لوایح ومصوبات موثر و تاثیر گذار در جهت حل مشکلات و رفع محرومیت دین خود را به رای دهندگان که به او اعتماد کرده‌اند ادا کند ضمن اینکه یک نماینده در تراز انقلاب بایدفردی امین، صالح و صادق باشد. 

وی خاطرنشان کرد: یک نماینده خوب باید اهتمام به امور مستضعفین داشته باشد و دلسوز مردم و طبقات محروم در کشور باشد؛ حضرت امام(ره) در این باره می‌فرمایند: مردم به نمایندگانى رأى دهند که در خدمت به آنان احساس مسئولیت کنند و طعم تلخ فقر را چشیده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاک طینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدى باشند. 

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمد سهرابی معاون حوزه علمیه ولی عصر بندرعباس و استاد حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهارداشت: بنده بر اساس آیه 128 سوره توبه به این سؤال که شاخص‌های یک نماینده و مسئول خوب که در تراز انقلاب و بلکه اسلام است چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد پاسخ می‌دهم اما در مقدمه عرض کنم آیات قرآن یک سبب نزولی دارند که برای  اشخاص خاص یا وقایع خاصی نازل شده‌اند و یک تأویلی دارند که در زمان‌های مختلف یک مفسر می‌تواند تاویل آن را بیان کند. 

وی افزود: خداوند متعال در قرآن می‌فرماید پیامبر اسلام چند ویژگی داشت که او را به عنوان پیام آور خدا دربین شما انتخاب کردم اول اینکه از جنس خودتان بود و دربین شما زندگی کرده بود و شما او را از جنس مردم می‌دانستید و به قول برخی از منتسبین به مسئولین ژن او با ژن مردم فرق نداشت بنابراین به عبارت واضح تر باید بگوییم که یک نماینده باید از بطن مردم باشد و توسط مردم انتخاب شود.

استاد حوزه علمیه بندرعباس تصریح کرد: نماینده باید درد و رنج مردم را درد و رنج خود بداند بود به عبارت دیگر با درد و رنج مردم آشنا باشد و حتی خودش مثل مردم درد کشیده و رنج دیده باشد لذا نماینده خوب کسی است که خودش درد مردم را هم دیده و هم چشیده و هم کاملا آشنا باشد.

وی ادامه داد: دیگر شاخصه نماینده در تراز انقلاب این است که نماینده شبانه‌روز باید به دنبال حل مشکلات باشد و برای آنها تلاش کند و تمام هم و غم او برطرف  کردن مشکلات و سختی‌های مردم است همچنین نسبت به مردم بامحبت و مهربان و دلسوز باشد و و درب دفتر او همیشه بر روی مردم باز بماند.

‌سهرابی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین شاخصه یک نماینده اصلح ولایت‌پذیری اوست که از مسیر ولایت الهی فراتر نمی‌رود و حقی را ناحق نمی‌کند چنانچه خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرمایند‌ به یقین، رسولی از خود شما بسویتان آمد که رنج‌های شما بر او سخت است و اصرار بر هدایت شما دارد و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است.

واکنش قالیباف به ارجاع طرح صیانت به مرکز پژوهش‌های مجلسعضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس: هیچ پیش‌شرطی را برای لغو تحریم‌ها نمی‌پذیریم/ طرفین مذاکره باید همه تحریم‌ها را بردارندهمکاری مجلس و دولت مسئولانه است/دغدغه ای جزء حل مشکل مردم ظلم به انقلاب است

انتهای پیام/864/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نماینده در تراز انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی استان هرمزگان یک نماینده حوزه علمیه درد و رنج آیت الله ویژگی ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»
  • ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از «طرح نور» را امضا نکردند؟
  • بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه