Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش ۱۴ درصدی صادرات خشکبار خبر داد و گفت: ۱۰ درصد کل صادرات غیرنفتی ایران در صنعت غذایی و کشاورزی است، در ۷ ماه امسال ۳۱۸ هزار تن خشکبار صادر شد که ۱۳۷ هزار تن آن خرما است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، محمود بازاری ظهر امروز در جلسه میز ملی خرما در دشتستان با بیان اینکه 10 درصد کل صادرات غیرنفتی در  صنعت غذایی و کشاورزی است اظهار داشت: از این میزان 29 درصد آن در حوزه کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از افزایش 46 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن خبر داد و بیان کرد: در 7 ماه امسال از صادرات 318 هزار تنی محصولات خشکبار 137 هزار تن آن خرما است که از نظر وزنی 14 درصد و ارزشی 100 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد.

مدیرکل توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران تولید خرما ایران در جهان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ایران در تولید و صادرات خرما در جهان نقش مهم و ممتاز دارد و بازارهای مختلف کشورها در اختیار صادرکنندگان قرار دارد.

بازاری حل مشکلات صادرکنندگان و کشاورزان عرصه خرما را مورد تأکید قرار داد و افزود: حل مشکلات حمل و نقل صادرکنندگان یک امر مهم و ضروری است و اکنون 8 خط کشتیرانی در شمال کشور برای صادرات خرما به اورآسیا فعال است.

وی کمبود کانتینر برای صادرات خرما از مسیرهای زمینی را یکی دیگر از معضلات دانست و خاطر نشان کرد: برای صادرات خرما از طریق خط ریلی باید این بخش تقویت شود.

مدیرکل توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران از ابلاغ بسته حمایتی صادراتی خبر داد و بیان کرد: برای رفع موانع صادرات در بخش‌های مختلف کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده و رایزن‌های اقتصادی و بازاریابی در کشورهای هدف مستقر شده است.

6 استان در عرصه تولید خرما در کشور فعال است

رئیس انجمن ملی خرما ایران هم با بیان اینکه 6 استان مهم در عرصه تولید خرما در کشور فعال است خاطر نشان کرد: انجمن ملی خرما مشکلات کشاورزان و تولیدکنندگان خرما در شهرها و روستاها رصد و راهکارهای لازم عرضه می‌کند.

محسن رشید فرخی تشکیل میز ملی خرما را راهکار مهمی در بررسی مشکلات تولید و صادرات خرما دانست و تصریح کرد: باید میز خرما به‌صورت دائمی فعال باشد تا مشکلات این عرصه با ارائه راهکارها برطرف شود.

رئیس انجمن ملی خرما ایران تولید تا صادرات را حلقه به هم پیوسته در عرصه خرما دانست و تأکید کرد: ضمن بررسی کشاورزان و تولیدکنندگان وضعیت و درخواست‌های صاحبان صنایع بسته‌بندی، فرآوری و صادرکنندگان مورد رصد قرار دارد.

وی حل مشکلات کشاورزان در نخلستان‌ها را یک ضرورت دانست و گفت: باید از کشت ارقام و گونه غیربومی نخل در اراضی کشاورزی جلوگیری شود تا محصول خرما دچار خسارت نشود.

ضرورت تکمیل سد دالکی برای آبیاری نخیلات دشتستان

رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز خواستار تسریع در تکمیل سد دالکی برای آبیاری نخیلات دشتستان و اختصاص اعتبار به طرح نخلستان شد.

محمدتقی منوچهری در ادامه افزود: نخلستان‌ها منبع درآمد و معیشت بخش عمده‌ای از کشاورزان استان هستند بنابراین حفاظت و نگهداری از آنها در واقع حفظ معیشت آنهاست که در این زمینه تأمین آب و احیای نخلستان‌های آسیب‌دیده از اصلی‌ترین موارد هستند.

 منوچهری افزود: آفات و بیماری‌ها بنیه بیش از 7 هزار اصله نخل استان را ضعیف کرده که باید چاره‌ای برای سمپاشی نخل‌های بلند استان اندیشیده شود.

برون‌سپاری برخی از مسئولیت‌ها به تشکل‌های بخش خصوصی

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز به تأثیر برخی مقررات بر صادرات خرما اشاره کرد و برون‌سپاری برخی از مسئولیت‌ها به تشکل‌های بخش خصوصی را خواستار شد.

خورشید گزدرازی  با بیان اینکه سالانه بیش از 172 هزار تن محصول در نخلستان‌های استان بوشهر تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود خاطر نشان کرد: صادرات خرما استان بوشهر مورد توجه ویژه است و سال گذشته 27 هزار تن خرما این استان با ارزش 35.2 میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.

وی بازار هدف محصول صادراتی خرما استان بوشهر را ترکیه و روسیه و افغانستان و کشورهای اورآسیا دانست و افزود: تشکیل میز ملی خرما در استان بوشهر نقش مهمی در بررسی مشکلات کشاورزان و صادرکنندگان این محصول دارد.

بانک‌های استان بوشهر در تامین سرمایه کشاورزان و تولیدکنندگان خرما همکاری کنند آغاز به کار نمایشگاه بین‌المللی تخصصی خرما و صنایع وابسته در بوشهر به روایت تصویر گشایش نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته در بوشهر/ همه متخصص‌ها دو هم جمع شدند

تدوین بسته حمایتی دولت از خرما، تخصیص اعتبار برای اصلاح باغ‌ها و مبارزه با آفت‌ها و مسائل مربوط به برگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی به‌ویژه خرما از جمله دیگر مواردی بود که به‌صورت خاص در نشست میز ملی خرما در دشتستان مطرح شد.

انتهای پیام/190/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میز ملی خرما صادرات خرما استان بوشهر نخلستان ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۵۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترك ایران و چین گفت: به طور کلی و در سال های گذشته بیش از ۳۳درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار كالای صادراتی ما چین است البته تركیب صادراتی ما به همه كشورها بر اساس امار گمرك بیش از ۸۰ درصد كالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ بغیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان كه تولیدی بوده است.

حریری تصریح کرد: ۹۱ درصد كالای صادراتی ما به چین از فراورده های نفتی است كه اصولا در تركیب صادرات مشكل داریم. در بازار های بین المللی كیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر كیفی رقیب ندارد كه بازار دست ایران است.

او با بیان اینكه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصتها و چالشهای صادرات به چین را بررسی كردیم گفت: حدود ۵سال پیش بر كالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشكالات صادرات به چین كارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مركبات، فرش و صنایع دستی،سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران بعنوان كالای غذایی صادرات انجام شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده كه در سال های اخیر با پیدا كردن بازارهای متنوع در این كشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفته ایم.

رئیس اتاق مشترك ایران و چین لیست كالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان داشت: سال گذشته ماشین الات الیاف نانو و هایتك به چین صادر كردیم و درصدد پیداكردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه ها، كفش دست سوز و شیرینی و شكلات، در حوزه ظروف آشپرخانه پلیمری كه تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاك مردانه با برندهای معتبر متمركز شده ایم.

وی اظهار امیدواری كرد: همه كالاهای تولید كشور كه در فرایند تولید میزان ارز آن كمتر از ۲۵ درصد هزینه كالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده كنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • واشنگتن پست: اسرائیل کشاورزی در غزه را نابود کرده است/ سطح ناامنی غذایی در غزه در مرحله بحرانی قرار دارد
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند