Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه کل موارد مبتلا به اچ آی وی در خوزستان ۲ هزار و ۹۰۹ مورد است، گفت: ۲۰ درصد موارد HIV مثبت در خوزستان نیز زن و ۸۰ درصد مرد هستند.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره  به ۱۰ آذرماه روز جهانی ایدز اظهار کرد: هر سال اول دسامبر به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده و امسال شعار روز جهانی ایدز " اجازه نمی‌دهیم کرونا برنامه مراقبت HIV را تحت تاثیر قرار دهد" تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آموزش و اطلاع‌رسانی به عنوان یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری از HIV / ایدز مطرح است و روز جهانی ایدز فرصتی برای پرداختن به این امر مهم و جلب حمایت سیاستگزاران، مسئولان و جامعه برای حرکتی تاثیرگذار به منظور کنترل ایدز است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه پایان ایدز با پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان امکان‌پذیر است، گفت: در این روز با حرکتی همسو در اطلاع‌رسانی عمومی، جلب همیاری، بازتاب فعالیت‌های انجام شده و اجرای برنامه‌های ابتکاری جدید در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های کشوری کنترل ایدز همگام و همراه می‌شویم.

وی با اشاره به تبعات ابتلا به ایدز، افزود: جوامعی که با گسترش ایدز مواجه هستند سازنده‌ترین و پویاترین شهروندان خود را از دست می‌دهند. هنگامی که مردان و زنان جوان بر اثر ابتلا به ایدز، بیمار می‌شوند، اغلب از دردهای روحی، انزوای اجتماعی و مشکلات جسمی و اقتصادی رنج خواهند برد و خانواده‌ها نیروی کار خود و موقعیت اجتماعی‌شان را از دست می‌دهند و از فقر و بیماری رنج می‌برند. همچنین بر اثر نگاه تلخ و بدنام کننده مردم، منزوی می‌شوند و حقیقت ابتلا به ایدز را انکار می‌کنند؛ این در حالی است که خطر گسترش ایدز به دیگران وجود دارد.

امیری با بیان اینکه این افراد نیازمند آسایش و راهنمایی‌های کاربردی هستند، بیان کرد: سال گذشته ایران، مانند سایر نقاط جهان به صورت بی وقفه و خستگی‌ناپذیر برای مهار اپیدمی کووید - ۱۹ در تلاش و فعالیت بوده است و بدیهی به نظر می‌رسد که سایر خدمات ضروری سلامت از جمله پیشگیری، تشخیص و درمان HIV تحت تاثیر این اپیدمی قرار گیرند.

وی افزود: بدین منظور و برای پررنگ کردن اهمیت شناسایی به موقع افراد HIV مثبت، برنامه‌ریزی برای برگزاری کارزارهای روز جهانی ایدز انجام شده است. افزایش تشخیص در طول اپیدمی کووید - ۱۹، برجسته‌سازی نیازهای افرادی که با HIV زندگی می‌کنند در شرایط بحران و طراحی سیستم‌های منعطف برای ارائه خدمات، از محورهای اصلی کارزار امسال است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهداف هفته اطلاع‌رسانی ایدز، گفت: جلب حمایت سیاستگزاران، مسئولان و سازمان‌ها، جلب مشارکت انجمن‌های دولتی و غیر دولتی، معرفی کارزار من هم آزمایش HIV می‌دهم با هدف افزایش تشخیص در طول اپیدمی کووید - ۱۹ از اهداف این هفته است.

امیری با اشاره به وضعیت ایدز در کشور بیان کرد: تعداد افراد HIV مثبت در ایران تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰، در مجموع ۴۲ هزار و ۹۳۳ نفر بوده است و تاکنون مرگ ۲۰ هزار و ۲۴۸ نفر از این تعداد ثبت شده است.

وی افزود: اگرچه ۸۱ درصد کل موارد HIV مثبت را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سال‌های اخیر تغییر کرده است به گونه‌ای که ۳۲ درصد موارد مثبت از کل موارد شناسایی و گزارش شده در شش ماهه اول امسال، مربوط به زنان و  ۶۸ درصد مربوط به مردان بوده است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: ۴۶ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص نیز در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بوده‌اند.

امیری با اشاره به عمده‌ترین راه انتقال HIV از سال ۱۳۶۵ تاکنون در ایران، گفت: ۵۸.۱ درصد موارد انتقال HIV از طریق تزریق مشترک، ۲۳.۹ درصد از راه رابطه جنسی، ۱.۷ درصد از طریق مادر به کودک و ۱۶.۱ درصد به دلایل نامشخص رخ داده است. ۰.۲ درصد از موارد انتقال نیز مربوط به خون و فرآورده‌های خونی در سال‌های پیش از اجرای سیاست پالایش صددرصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون بوده است.

وی افزود: این در حالی است که بین مواردی که در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ تشخیص داده شده‌اند، ۱۵.۵ درصد موارد از طریق اعتیاد تزریقی، ۵۴.۲ درصد از طریق روابط جنسی، ۲.۱ درصد از طریق مادر به کودک و ۲۸.۲ درصد به دلایل نامشخص رخ داده‌اند. هیچ مورد ابتلای جدید نیز از طریق خون و فرآورده‌های خونی ثبت نشده است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: کل موارد مبتلا به HIV در خوزستان ۲ هزار و ۹۰۹ مورد است که یک هزار و ۶۲۰ مورد از این تعداد در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند. ۲۰ درصد موارد HIV مثبت در خوزستان نیز زن و ۸۰ درصد مرد هستند.

امیری افزود: ۶۵ درصد موارد انتقال در خوزستان مربوط به تزریق مشترک، ۲۳ درصد از طریق ارتباط جنسی، ۳ درصد از طریق مادر به کودک و ۹ درصد به دلایل ناشناخته بوده است. تعداد موارد مرگ منسوب به ایدز در خوزستان نیز ۹۹۱ نفر است. ۵۶ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص نیز در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال هستند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روز جهانی ایدز درصد از طریق درصد موارد کل موارد ۲ درصد ۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه خیز در خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا باوی ظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: در سال‌های اخیر کارهای متعددی در حوزه بهسازی و ساخت راه‌های خوزستان با هدف کاهش تصادفات انجام گرفته اما هنوز ایرادهایی در کیفیت راه‌ها و نقاط حادثه‌خیز در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در خوزستان ۱۹ نقطه حادثه خیز توسط پلیس راهور کشور و وزارت راه و شهرسازی احصاء و به استان ابلاغ شد، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۹ نقطه که در تعهد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان بود، رفع شده است.

باوی گفت: منطقه غره در محور رامهرمز- بهبهان، شهرک دانش در محور اندیمشک- شوش، شهرک مدنی در محور ماهشهر- هندیجان، تقاطع ظلم‌آباد در محور گتوند- لالی، کیلومتر ۲۰ محور خرمشهر- اهواز، قلعه چنعان محور کمربندی- صنایع فول، تدین در محور ملاثانی- اهواز، کارخانه قند محور شوش- دزفول، خارستان در محور بهبهان- رامهرمز، نقاطی است که رفع نقص آنها صورت گرفته و ایمن‌سازی شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری خوزستان ضمن تاکید بر لزوم ارتقای فرهنگ رانندگی صحیح بین مردم و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی خبر داد: یکی دیگر از کارهای این معاونت در سال گذشته تهیه محتوای پیشگیرانه و انتشار از طریق رسانه‌های جمعی و ارسال پیامک به رانندگان پر خطر بوده است.

باوی افزود: مواردی همچون نصب و به روز رسانی سامانه‌های کنترل سرعت و ثبت تخلفات جاده‌ای (درون و برون شهری در خوزستان)، رصد آخرین وضعیت دوربین‌های هوشمند در استان و نصب سامانه‌های نظارتی برای اعمال نظارت بر نقاط حادثه خیز می‌تواند در کاهش تلفات جانی و خسارت‌های مالی مؤثر باشد که باید در سال جاری نسبت به آن اهتمام ویژه‌ای شود.

کد خبر 6091024

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • نقاط حادثه خیز در خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافت
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند