Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست مطبوعاتی انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران با موضوع چالش‌های حذف ارز دولتی تجهیزات آزمایشگاهی برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمد صاحب‌الزمانی، عضو هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در نشست خبری امروز این انجمن با بیان اینکه درآمد ناخالص ملی در هر سال پیش‌بینی و بودجه‌بندی بر آن اساس انجام می‌شود، اظهار داشت: تا دو سال پیش سرانه سلامت در کشور ما 5 تا 6 درصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال این سرانه حدود 7.8 درصد است و نسبت به سرانه‌های دیگر خوب دیده نشده است‌ چرا که سرانه سلامت در کشورهای همسایه 15 تا 18 درصد و در کشورهای در حال توسعه 25 درصد است.

به گفته وی، سرانه سلامت ارتباط مستقیمی با در آمد ناخالص ملی دارد و انتظار می‌رود سیاست‌گذاران توجه بیشتری به افزایش سرانه سلامت، تعیین تعرفه واقعی آزمایشگاه‌ها داشته باشند.

وی ادامه داد: تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی باید تهیه و تأمین شوند، در این صورت آزمایشگاه‌های کوچک مجبور به تعطیلی هستند تنها راه این است که دولت در سرانه‌ها تجدیدنظر کند و سرانه سلامت را در اولویت اول خود قرار دهد. نظارت کافی از سوی وزارت بهداشت بر تخصیص ارز دولتی به شرکت‌ها وجود نداشته است و باید در صورت افزایش سرانه سلامت، نظارت زیادی از سوی وزارت بهداشت بر این تقسیم ارز صورت بگیرد.

صاحب‌الزمانی با بیان اینکه اگر ارز ترجیحی حذف شود باید دولت یارانه‌ای بدهد تا آزمایشگاه‌ها بتوانند به فعالیت مطلوب خود ادامه دهند زیرا 80 تا 90 درصد تجهیزات آزمایشگاهی از جمله مواد اولیه و کیت‌ها وارداتی است که نیاز به ارز دارد.

وی بیان داشت: اداره کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت یک‌ تشکیلات ستادی است که شرح وظایف مشخص دارد و می‌تواند بر تجهیزات پزشکی نظارت کند اما این وظیفه به اداره کل تجهیزات پزشکی محول شده که این اداره به هیچ وجه پاسخگوی آزمایشگاه‌ها نیست‌. این در حالی است که بیش از 5 هزار آزمایشگاه در کشور وجود دارد و 70 درصد خدمات تشخیصی از سوی آنها ارائه می‌شود.

نیاز به 5500 میلیارد تومان بودجه برای حذف ارز دولتی تجهیزات

در ادامه این نشست خبری، کمال‌الدین باقری، عضو هیئت مدیره انجمن درباره تبعات حذف ارز 4200 تومانی از تجهیزات آزمایشگاهی گفت: در جلسه‌ای که با اداره کل تجهیزات پزشکی داشتیم اعلام شد که اگر ارز دولتی تجهیزات آزمایشگاهی حذف شود5500 میلیارد تومان بودجه اضافه‌تر نیاز داریم که تجهیزاتی که در حال حاضر وارد می‌شود را وارد کنیم، در واقع ما با یک کسری بودجه 5500 میلیارد تومانی مواجه خواهیم شد.

وی افزود: این هزینه در ابتدا به شرکت‌های وارداتی فشار وارد می‌کند و این شرکت‌ها نیز قیمت کالاها را افزایش خواهند داد و این افزایش قیمت نیز به مردم تحمیل می‌شود؛ پیش‌بینی می‌شود که در صورت حذف ارز دولتی، 300 درصد به هزینه‌های آزمایشگاهی اضافه شود.

وی ادامه داد: راهکار این است که در صورت حذف ارز ترجیحی، دولت افزایش درآمد حاصل از حذف ارز دولتی را به بخش درمان تزریق کند تا افزایش تعرفه در بخش آزمایشگاهی پوشش داده شود زیرا مردم متحمل هزینه‌های بسیار زیادی خواهند شد‌. حذف ارز دولتی تورم بیشتری را به بخش درمان اضافه خواهد کرد. تبعاتی از جمله کمبود برخی کیت‌ها در ابتدا به وجود خواهد آمد که باعث افزایش قیمت‌ها و نابسامانی در اقتصاد در حوزه آزمایشگاهی خواهد شد.

انجام سالانه 2 میلیارد تست در آزمایشگاه‌ها

در ادامه غلامرضا حمزه‌لو، مسئول بخش کنترل کیغیت خارجی این انجمن، با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز تاثیر زیادی در حوزه آزمایشگاهی دارد، تصریح کرد: کیت‌ها عموماً از منابع خارجی تامین می‌شود و قطعا تغییرات نرخ ارز بر آنها اثرگذار است. بسیاری از این مواد و کیت‌ها به موقع تهیه نمی‌شود و اگر بشود نیز محدودیت در تامین آنها از برندهای خوب وجود دارد و بسیاری از تشخیص‌ها و درمان‌ها و پیشگیری از بیماری‌ها، وابسته به خدمات آزمایشگاهی است.

وی افزود: حدودا 2 میلیارد تست در سال در آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود و مهم است به این توجه کنیم که تغییرات نرخ ارز بدون حمایت از مردم آنها را در دسترسی به این خدمات دچار مشکل خواهد کرد زیرا بیش از 80 درصد تعرفه آزمایش‌ها در بخش خصوصی توسط مردم پرداخت می‌شود و هرگونه تغییر در نظام تعرفه‌ای اگر همراه با پوشش بیمه‌ای نباشد، بار مالی مردم را زیاد خواهد کرد و درنهایت این بیماران هستند که از این موضوع متضرر خواهند شد.

حمزه‌لو در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر بروز قاچاق معکوس تجهیزات پزشکی به علت تخصیص ارز دولتی و چرایی عدم استفاده از سامانه تی‌تک برای جلوگیری از قاچاق این اقلام، اظهار داشت: سامانه تی‌تک در آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار نگرفته اما در حال حاضر شرکت‌هایی که در حال استفاده از ارز حمایتی هستند رصد می‌شوند تا این اقلام به مصرف‌کننده واقعی برسد؛ مسئولیت نظارت بر این امر، بر عهده اداره کل تجهیزات پزشکی است.

وی افزود: مشکل عمده‌ای که داریم این است که شرکت‌های وارد یا تولیدکننده قیمتی را برای محصول تعیین می‌کند اما ما در طول سال چندین بار شاهد افزایش قیمت تجهیزات هستیم و شرکت‌ها بار مالی را به آزمایشگاه‌ها منتقل می‌کنند و این در حالی است که تعرفه آزمایشگاه‌ها یک‌بار در سال تعیین می شود؛ علت این است که برخی از شرکت‌ها سودجویانه به قضیه نگاه می‌کنند که باعث تحمیل هزینه‌ها به مردم می‌شود‌.

باقری نیز در ادامه اظهار داشت: اداره کل تجهیزات پزشکی سامانه جداگانه‌ای برای رصد واحدهای آزمایشگاهی دارد و برای هر محصول کد IRC تعلق می‌گیرد و هر شرکتی که پروفرما ثبت می‌کند ملزم است که موارد وارداتی را در آن ثبت کند و کدهایی را نیز به آزمایشگاه‌ها داده‌اند که اگر مشکلی در توزیع کیت‌ها باشد آن را پیگیری می‌کنند.

باقری گفت: با این وجود برخی از همکاران ما در آزمایشگاه‌ها درخواست کیت به شرکت‌ها می‌دهند و در این سامانه ثبت شده است که کدام شرکت آن کیت را دارد؛ اما شرکت مذکور کیت را به آنها نمی‌دهد و به برخی از آزمایشگاه‌های دیگر داده می‌شود؛ آزمایشگاه‌ها این شکایات را در اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو ثبت می‌کند اما از سوی اداره کل جواب داده نمی‌شود و این گلایه وجود دارد.

50 درصد قیمت تمام شده در آزمایش‌ها مربوط به مواد مصرفی است

علی شیرین، عضو هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران با بیان اینکه حدود 50 درصد قیمت تمام شده در آزمایش‌ها مربوط به مواد مصرفی است، هشدار داد: اگر افزایش قیمت مواد مصرفی رخ دهد هزینه‌های تشخیصی بالا خواهد رفت. وقتی قیمت یک کیت بالا برود مطمئناً بر دسترسی مردم به خدمات تشخیصی تاثیر می‌گذارد، به این معنا که در آزمایشگاه‌های کوچک و متوسط اگر مواد مصرفی گران شود آن آزمایشگاه‌ها بالاجبار برخی آزمایش‌ها را از خدمات خود خارج می‌کنند و به تبع آن، دسترسی مردم به موار تشخیصی مختل می‌شود. باید در تمام مناطق مردم به خدمات آزمایشگاهی دسترسی داشته باشند و وابستگی ما به مواد مصرفی بیش از حرف پزشکی دیگر است.

وی ضعف نظارتی در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی را از دیگر چالش‌ها مطرح و عنوان کرد: نظارت بر تجهیزات پزشکی ضعیف است در حالی که سازمان نظام پزشکی و انجمن علوم آزمایشگاهی بدنه کارشناسی قوی دارد و می‌تواند در نظارت نقش مهمی داشته باشد‌.

وی ضمن درخواست از مسئولین برای مشارکت دادن تمام ذینفعان در تعیین قیمت تمام شده برای مواد و اقلام مصرفی آزمایشگاهی تصریح کرد: ما نمی‌توانیم از مواد مصرفی نامرغوب استفاده کنیم زیرا فرآیند کنترل کیفی زیر نظر کارشناسان آزمایشگاه‌ها و وزارت بهداشت انجام می‌شود.

تبعات بی‌توجهی سازمان غذا و دارو به قیمت‌گذاری مواد اولیه داروها/ سود ارز دولتی به جیب چه کسانی می‌رود؟ وزیر بهداشت: کمبود پزشک را قبول داریم/ اجرای آیین‌نامه تأسیس داروخانه‌ها

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا بهداشت و درمان وزارت بهداشت اداره کل تجهیزات پزشکی تجهیزات آزمایشگاهی علوم آزمایشگاهی آزمایشگاه ها حذف ارز دولتی وزارت بهداشت افزایش قیمت سرانه سلامت مواد مصرفی آزمایش ها هزینه ها شرکت ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهروز همتی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه برگزاری این کنگره اظهار کرد: کنگره امسال از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود که در این کنگره، ۲۵ محور علمی وجود دارد و ۴۵ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این کنگره و در بخش نمایشگاهی، بیش از ۲۰۰ شرکت تولید کننده و دانش بنیان حضور دارند

همتی ادامه داد: هرسال کنگره یک رویکرد اصلی دارد ودر سنوات گذشته رویکرد اصلی کنگره کرونا هوش مصنوعی بوده است اما امسال نقش ومحوری کنگره، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت است.

وی ادامه داد: مطالب علمی در کارگاه ها براساس نیازسنجی ها ارائه می شود و پیش بینی می شود ۸ هزار نفر از کنگره امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به سال گذشته افزایش مخاطب شاهد هستیم.

آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

در ادامه این رویداد، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره نقش شرکت های دانش بنیان حاضر در این کنگره در افزایش سطح علمی مخاطبان و شرکت های مخاطب کنگره گفت: این شرکت ها با آوردن فناوری های جدید و وابسته به هوش مصنوعی، تشخیص هارادر آزمایشگاه به روز، دقیق و سریع تر می کنند، زیرا هرچه دستگاه ها دقیق تر عمل کنند می توانند در تشخیص بهتر موثر باشند.

وی افزود: نقش شرکت های تولیدی کیت های آزمایشگاهی و تولید کیت های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.

زرنانی اضافه کرد: دراین صورت می توان نتیجه گرفت که شرکت های تولیدی کیت های دانش بنیان به طورغیرمستقیم باسلامت بیماردرارتباط هستند.

وی درباره اینکه با وجود بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت به چه صورت است، افزود: آزمایشگاه ها مهم ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری های بالینی به شمار می آیند. پزشک با توجه به علایم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه ها می توانند این موارد را برطرف کنند.

زرنانی اظهار کرد: آزمایشگاه ها در نظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در تمام سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه ها کمک کننده هستند.

وی در پایان گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب، لذا آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.

فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور

همچنین، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه این کنگره گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسایل روز آزمایشگاهی و پیشرفت های تکنولوژی صورت گرفته، نیازهای روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با تکنولوژی و مسایل جدید آزمایشگاه ها آشنا کنیم.

وی افزود: پنل های کنگره به صورتی است که در تعدادی از آنان به نقش وجایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته می شود بسیاری از برنامه های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه های علمی صورت می گیرد و همکاران با داده های این آزمایشگاه ها در مراکز درمانی تیم مراقبت را هدایت می کنند لذا برگزاری اینگونه کنگره ها اهمیت بالایی دارد.

حمزه لو با بیان اینکه در سطح کشور ۶۰۰۰ آزمایشگاه داریم که ۴۰ هزار نفر در آنان فعالیت دارند، ادامه داد: موضوع روز آزمایشگاه فناوری های دنیاست بحث آزمایشگاه بر روی یک تراشه، پرداختن به موضوعات ژنتیکی وترکیب موارد با هوش مصنوعی از جمله موارد مهم است که در پنل ها سعی شده به این موضوعات پرداخته شود

وی بر اهمیت نقش آزمایشگاه ها تاکید و اظهار کرد: موضوعات هوش مصنوعی درتشخیص زودهنگام یک بیماری و پیش گویی کردن برخی بیماری ها دستاورد خوبی است که امیدواریم بتوانیم در کشورمان در این زمینه پیش رو باشیم.

کد خبر 6093124 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی