Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به سفر نوامبر سال ۲۰۱۸ «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی و افشای رفتار توهین‌آمیز او با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر و عصبانیت السیسی پرداخت.

«جمعه مبارک الجنینی» سفیر امارات متحده عربی در مصر در تاریخ دسامبر ۲۰۱۸ در پیام محرمانه‌ای به «انور قرقاش» وزیر مشاور دولت در امور خارجه امارات در خصوص اتفاقاتی که در حین سفر «محمد بن سلمان» به قاهره رخ داده بود، گزارش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محتوای این گزارش که چند هفته پس از سفر بن سلمان به مصر نوشته شده به دست روزنامه الاخبار افتاده است.

طبق گفته سفیر امارات در مصر، دولت سعودی تمامی رسانه‌های مصر را از پوشش سفر منع و اعلام کرده بود که صرفا رسانه‌های دولتی عربستان می‌توانند این سفر را پوشش دهند. بیانیه پایانی سفر نیز از پیش آماده شده بود.

همچنین تمامی تیم امنیتی ولی‌عهد سعودی از جمله تیم اسکورت از سازمان امنیت عربستان انتخاب شده بودند و نیروهای امنیتی مصر حق دخالت در این مسأله را نداشتند. دلیل این میزان حساسیت و واهمه بن سلمان این بود که تازه یک ماه از قتل «جمال خاشقچی» در کنسولگری عربستان در ترکیه می‌گذشت و در آن زمان ریاض آماج شدیدترین حملات رسانه‌ای و سیاسی بود و بن سلمان نیز از ترس جان خود تدابیر امنیتی را تشدید کرده بود.

در این سفر همچنین «محمد بن سلمان» انتقادات شدیدی متوجه «سامح شکری» وزیر خارجه مصر کرده و گفته بود که اقدامات او مانع توسعه روابط ریاض و قاهره می‌شود. سعودی‌ها همچنین پا را فراتر گذاشته و به مقامات مصری می‌گویند که «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب باید برکنار شده و شاکله این سازمان می‌بایست تغییر کند که این درخواست تعجب مصری‌ها را بر می‌انگیزد. گویا انتقاد بن سلمان از وزیر خارجه مصر نیز به دلیل مخالفت وی با تغییر دبیرکل اتحادیه عرب بوده است. سعودی‌ها در آن زمان تلاش داشتند تا این سازمان به طور کامل تحت اختیار آن‌ها عمل کند.

اما موضوع عصبانیت «عبدالفتاح السیسی» از رفتار توهین‌آمیز بن سلمان از این قرار است که رئیس‌جمهور مصر در مجتمع بزرگ «خانه اپرای قاهره» برای «محمد بن سلمان» مراسم ویژه‌ای تدارک دیده بود و کاروان حامل هر دو در کنار یکدیگر عازم مراسم بودند. در آستانه محل مراسم به یکباره کاروان بن سلمان تغییر مسیر داده و راه خود را به سمت مقصد نامعلومی کج می‌کند.رئیس‌جمهور مصر نیز که از این اقدام بن سلمان تعجب کرده بود به تنهایی وارد ساختمان مراسم می‌شود و منتظر بن سلمان می‌ماند.

سفیر امارات در گزارش خود نوشته است که عبدالفتاح السیسی به مدت طولانی منتظر ولی‌عهد سعودی می‌ماند اما سرانجام به او خبر می‌دهند که بن سلمان به هتل «مریح شویه» رفته است. همراهان السیسی می‌گویند که او از این رفتار بن سلمان به شدت عصبانی شده و با ترک سالن گفته است: «باشد، بچه است.» در این‌جا گزارش محرمانه سفیر امارات پایان می‌یابد.

الاخبار در ادامه نوشته که عبارت «باشد، بچه است.» حاصل عصبانیت لحظه‌ای السیسی نبود، بلکه نشان از پیش زمینه ذهنی او از بن سلمان دارد.

با این اوصاف مصر و عربستان سعودی در ۱۰ سال گذشته روابط پر فراز و نشیبی داشتند و علی‌رغم اختلافات در برخی پرونده‌ها از جمله سوریه و حماس و بحث آشتی با قطر، مقامات قاهره به دلیل وابستگی اقتصادی به کمک‌های مالی ریاض و ابوظبی همواره تلاش کرده‌اند تا وفاداری خود را به این کشورها صراحتا اعلام کنند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: مصر عبدالفتاح السیسی محمد بن سلمان ولی عهد سعودی رئیس جمهور مصر رئیس جمهور مصر محمد بن سلمان سفیر امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

دیگر خبرها

  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • تأکید مجدد السیسی بر ضرورت آتش بس و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • جمیله علم الهدی خطاب به غربی ها: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود/ در برابر مخالفین با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان