Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید زائری امروز در گفت‌گو با خبرنگار فارس از گرگان با اشاره به تعداد افراد دارای اعتیاد در کشور اظهار کرد: براساس آمار رسمی حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد در واقع حدود ۵/۴ درصد جمعیت فعال کشور بین ۱۵ تا ۶۵ سال محسوب می‌شوند که مبتلا به اعتیاد هستند.

وی تصریح کرد: براساس سرشماری که در سال ۱۳۹۵ شورای هماهنگی استان انجام داد اعلام شد ۱۷۰ هزار نفر معتاد در استان وجود دارد و در سطح استان یک هزار و ۲۰۰ نفر معتاد متجاهر داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گلستان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ مرکز ماده ۱۵ با ظرفیت میانگین ۳۰ نفر در استان فعال هستند، افزود: سال ۱۳۹۰ مرکز ماده ۱۶ در «توسکستان» با ظرفیت ۱۰۰ نفر تأسیس شد در گذشته نگهداری معتاد متجاهر در آن‌ مرکز یک‌ماه بود اما از سال قبل به سه ماه افزایش یافته است، همچنین ۱۵۶ مرکز MMT در سطح استان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت می‌کند و ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر معتاد امسال از این‌ مرکز خدمات دریافت کردند که با روش «متادون‌درمانی» ترک آنها انجام شد.

*فضای مناسب برای اشتغال و بازگشت فرد معتاد به جامعه فراهم نیست
زائری مشاهده معتاد متجاهر در خیابان، پارک‌ها و مکان‌های عمومی را دغدغه خانواده‌ها و پلیس عنوان کرد و گفت: پروتکل‌های درمان و ترک اعتیاد در کشور پروتکل معیوب و ناقص است و تا زمانی که این پروتکل‌ها معیوب باشد شاهد چرخه تکرار درمان و به روی آوردن مجدد فرد به اعتیاد هستیم.

وی اضافه کرد: متجاهر فردی است که توسط خانواده‌اش طرد شده و مأمن و مأوا ندارد اگر این فرد در کمپ باشد دسترسی به مواد مخدر نخواهد داشت  اما بعد از یک ماه آزادی مجدد به سمت موادمخدر خواهد رفت چرا که فضایی برای شغل و بازگشت این فرد به جامعه فراهم نشده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گلستان یکی از مطالبات مردم از نیروی انتظامی را جمع‌آوری معتادین و برخورد با خرده‌فروشان مواد مخدر عنوان کرد و افزود: امسال ۵ هزار و ۷۰۰ نفر معتاد در سطح استان جمع‌آوری شده است و ۱۰ تن و ۶۰۰ کیلوگرم کشفیات موادمخدر داشتیم که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد کشفیات موادمخدر در استان شاهد بودیم و یک هزار و ۶۲۵ نفر در بحث خرده‌فروشی دستگیر شد که نسبت به سال قبل ۳۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

زائری بیان کرد: به میزانی که مراکز ما ظرفیت داشته باشند ناجا هیچ مشکلی برای جمع‌آوری معتادان ندارد در حال حاضر یکی از دغدغه‌های مردم و پلیس بحث سرقت‌هاست و طبق بررسی‌های انجام شده حدود ۶۰ درصد سرقت‌های استان سرقت‌های خرد است که به معتادان و زباله‌گردها باز می‌گردد.
انتهای پیام/۸۳۰۱۷

منبع: فارس

کلیدواژه: چرخه معیوب ترک و درمان اعتیاد مجید زائری چرخه معیوب درمان اعتیاد نداشته باشیم فضای مناسب برای اشتغال خبرگزاری فارس گلستان معتاد متجاهر نفر معتاد مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۲۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، کاهش روند ازدواج و در عین حال، افزایش سن ازدواج و در نتیجه آن، کاهش موالید و رفتن به سمت و سوی خانواده تک فرزندی؛ دست به دست هم داده تا شاهد رشد جمعیت سالمندی و کاهش جمعیت جوان کشور باشیم.

بر اساس آنچه کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، ایران برای عبور از چاله جمعیتی، فرصت زیادی ندارد و باید تا قبل از به پایان رسیدن این فرصت؛ شرایط را برای افزایش موالید و جوانی جمعیت فراهم کند.

وزارت بهداشت، یکی از دستگاه‌های مسؤول در حوزه جمعیت است که می‌بایست با تهیه و تدوین برنامه‌ها و سیاست‌های جمعیتی؛ شرایط را برای افزایش تولد در جامعه فراهم کند.

افزایش موالید در زوج‌های زیر ۳۰ سال

صابر جباری مسؤول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با اشاره به اجرای قانون جوانی جمعیت، گفت: بر اساس آمارها میزان موالید در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۲۹ سال در کشور افزایش یافته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال میزان موالید ۱۶ و ۵۴ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ و ۹۷ درصد موالید کشور افزایش یافته است.

جباری گفت: در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال موالید از سال ۱۳۹۸ کاهشی بود که ۱۴۰۱ به ۲۴ و ۱۲ صدم درصد رسید و در سال ۱۴۰۲، ۲۴ و ۳۹ صدم درصد موالید کشور را داشته‌اند.

مسؤول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که درصد زایمان‌های سوم به بعد در کشور افزایش یافته است، افزود: فرزند سوم در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷ و ۵۹ صدم درصد موالید بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ و ۹۷ افزایش یافت.

جباری اضافه کرد: فرزند چهارم و پنجم نیز آمارهای افزایشی در کشور را نشان می‌دهد که نشانه اصلاح الگوی صحیح فرزندآوری است.

وی گفت: از سال ۱۳۹۴ به بعد شاهد کاهش موالی در کشور بودیم که با شیب تندی مواجه بودیم، اما در برخی از سال‌ها ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار کاهش یافته است.

جباری اضافه کرد: پس از اجرای قانون حمایت از خانواده از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲ روند کاهش موالید در کشور با شیب کمتری ادامه یافت که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ این رقم افزایشی شود.

به گفته وی، میزان فاصله ازدواج تا تولد نخستین فرزند از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته است و البته سیاست گذاری بر فرزندآوری در دو سال اول ازدواج است. زیرا، فرزندآوری در دو سال اول ازدواج موجب تشخیص به هنگام ناباروری و درمان مؤثر آن خواهد شد.

جباری با عنوان این مطلب که نرخ رشد جمعیت و باروری در کشور به ثبات رسیده و شیب نزولی آن متوقف شده است، افزود: نرخ رشد جمعیت ۰.۶ است و نرخ باروری کلی ۱.۶ درصد است. تا پیش از بسته شدن پنجره جمعیت کشور باید از این فرصت استفاده کرد و تاکید بر فرزندآوری جوانان دهه ۶۰ است.

وی گفت: باید به نرخ جانشینی در باروری کلی کشور دست یابیم که رقم آن ۲.۵ فرزند برای هر زوج است. شاید بر اساس آمارهای بین المللی این رقم ۲.۱ درصد باشد، اما به سبب کاهش میزان موالید در کشور رقم مورد نیاز کشورمان ۲.۵ در نظر گرفته شده و باید از رقم ۱.۶ کنونی به ۲.۵ برسیم.

جباری تاکید کرد: زمان پنجره جمعیتی کشورمان ۵ سال است.

موفقیت ۳۲ درصدی در درمان ناباروری

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، به ابلاغ قانون حمایت از خانواده در سال ۱۴۰۰ به دستگاه‌های اجرایی کشور اشاره کرد و گفت: پیش از ابلاغ این قانون تنها مراکز درمان ناباروری فوق تخصصی و سطح ۳ در کشور داشتیم.

جباری افزود: مراکز درمان ناباروری سطح ۲ با ارائه درمان‌های تخصصی که برای بسیاری از زوج‌های نابارور کافیست در کشور فعال شده است.

وی اضافه کرد: در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح ۲ داریم به گونه‌ای که اکنون ۸۷ مرکز در این سطح در کشور فعال است.

جباری افزود: از ۲۰ مرکز دولتی درمان ناباروری در سطح فوق تخصصی و ۳ نیز در سال ۱۴۰۰ اکنون به ۵۱ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ در کشور رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه پوشش بیمه درمان ناباروری تا پیش از ابلاغ این قانون کامل نبود گفت: اکنون در بخش دولتی پوشش بیمه درمان ناباروری تا ۹۰ درصد هزینه‌هاست و زوجین هزینه ناچیزی را می‌پردازند.

جباری ادامه داد: تمام مراکز درمان دولتی و غیردولتی ناباروری نیز با بیمه‌های پایه قرارداد دارند.

وی گفت: بسته پیشگیری از ناباروری نیز در تمام مراکز بهداشتی درمانی برای زوجین جوان ارائه می‌شود که دچار ناباروری نشوند و یا به هنگام تشخیص داده شود و درمان مؤثر باشد.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت افزود: میزان موفقیت در درمان ناباروری به صورت میانگین در کشور ۲۸ درصد بود که اکنون با اعتبار بخشی و به روز رسانی تجهیزات مراکز دولتی درمان ناباروری به ۳۲ درصد افزایش یافته است.

دیگر خبرها

  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • ورود ۹۰۰ خودروی امدادی جدید به چرخه امداد و نجات
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • مرکز نگهداری معتادان متجاهر از نیازهای اساسی استان ایلام است
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند