Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - استان زنجان ظرفیت‌های ویژه‌ای در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر حوزه‌ها دارد اما به فعلیت درآمدن تمام این ویژگی‌ها نیازمند اجرای سند آمایش سرزمین است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، توزیع متوازن و هماهنگ جغرافیای تمام فعالیت‌های اقتصادی ـ اجتماعی در پهنه سرزمین نسبت به قابلیت‌ها و منابع طبیعی و انسانی را آمایش سرزمین می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سابقه طرح واژه "آمایش سرزمین" در کشورمان به اواسط دهه 40 برمی‌گردد اما متاسفانه فقط واژه‌اش قدمت دارد و در عمل، جایگاهی در سیاست‌گذاری‌های کلان ندارد.

سند ملی آمایش سرزمین اسفند 1399 در افق سال 1424 در 16 ماده رسماً در شورای عالی آمایش سرزمین تصویب شده است؛ این سند، 24 راهبرد و سیاست سرزمینی کلان با 251 راهبرد مشخص، نقشه راه را مشخص کرده است.

با این حال استان زنجان نیز ظرفیت‌های ویژه‌ای در بخش‌های مختلف خصوصا اقتصادی، اجتماعی ‌و فرهنگی دارد به طوری که تمام مناطق استان در بخش‌های خاصی شرایط ویژه‌تری دارند به طوری شهرستان خدابنده به لحاظ کشاورزی یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی خصوصاً محصول استراتژیک گندم است اما باید سند آمایش سرزمین در استان زنجان در چه مرحله‌ای از اجرا قرار دارد؟

وزیر کشور در بیرجند: دیپلماسی فعال با کشورهای همسایه را دنبال می‌کنیم/ سند آمایش سرزمینی ‌کل ایران تهیه شد‌معاون وزیر صمت: اجرای طرح آمایش سرزمینی به مدیریت طرح‌های صنعتی کمک می‌کندطرح ملی آمایش سرزمینی صنایع در اولویت وزارت صمت / مشکلات صنایع شوشتر و گتوند پیگیری می‌شودرئیس جمهور در نشست خبری سفر به اردبیل: اعتبارات سال1401 برپایه آمایش سرزمینی توزیع می‌شود/ 10 هزار نفر در کشت و صنعت مغان مشغول به کار شوند + فیلم

سید البرز حسینی، نماینده مردم خدابنده در مجلس در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل در استان محل جغرافیایی شهرستان خدابنده و بخش کشاورزی آن است، اظهار داشت: سالانه قریب به 180 تا 220 هزار تن گندم در سطح این شهرستان تولید می‌شود که گردش مالی این حجم از تولید سالانه 2 هزار میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه در مطالعات آمایشی باید مسئولان استان به شهرستان خدابنده توجه ویژه داشته باشند و به ظرفیت‌های بخش کشاورزی نیز بیش از پیش توجه کنند، گفت: ایجاد صنایع پایین دستی و زیرساخت‌ها به امورات دیگر ساختار دولت بازمی‌گردد و باید سیستم وزارت صمت به گونه‌ای باشد که سرمایه‌گذاران به سمت ایجاد واحد‌های فرآوری در این شهرستان تمایل پیدا کنند.

نماینده مردم خدابنده در مجلس با بیان اینکه شهرستان خدابنده از جمله شهرستان‌هایی است که دارای معافیت‌های مالی 20 ساله است، عنوان کرد: این امر فرصت بسیار خوبی برای ایجاد زیرساخت‌ها و استفاده از ظرفیت‌های این شهرستان است. در این راستا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تمایل دارند تا در 8 گزینه سرمایه‌گذاری در این شهرستان داشته باشند و ایجاد اشتغال نمایند.

وی خاطر‌نشان کرد: شهرستان خدابنده علاوه بر بخش کشاورزی دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی در زمینه گردشگری، صنایع پایین دستی خصوصا ماشین‌آلات کشاورزی و ادات کشاورزی و معاون خصوصا معادن با ظرفیت سیلیس است که باید در سند آمایش سرزمین مورد توجه جدی قرار گیرد.

فاطمه صفی، رئیس گروه برنامه‌ریزی، آمایش و بهره‌وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان، با بیان اینکه سند آمایش استان نقشه راه توسعه پایدار استان است، اظهار داشت: این سند حاوی اهداف کلان، بنیادین، چشم انداز توسعه، ماموریت، راهبرد‌ها، سیاست‌ها و تخصص‌های مناطق مختلف استان است.

وی با بیان اینکه در حال حاصر سند آمایش استان در مرحله پیاده‌سازی و اجرا قرار دارد، افزود: این مرحله مبتنی بر جهت‌گیری اصلی بودجه سالانه است که برنامه‌های راهبردی رشد اقتصادی بر اساس سیاست‌های سرزمینی آمایش تدوین خواهد شد.

رئیس گروه برنامه‌ریزی، آمایش و بهره‌وری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: با توجه به توانایی‌ها، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌ها، محدودیت‌ها و چالش‌ها که در آمایش مناطق پنج گانه استان وجود دارد؛ توان اکولوژیک این مناطق و اولویت بندی توسعه‌ای این مناطق مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات در راستای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی است، عنوان کرد: این رشد اقتصادی به استان‌ها ابلاغ شده و مقرر است تا تمام استان‌ها بر اساس نرخ رشد تعیین شده، رشد اقتصادی را با تمرکز بر آیتم‌های بودجه سالانه به ویژه 1401 انجام دهند.

صفی با تاکید بر اینکه آیتم‌ مهمی که در جهت‌گیری سال‌ آینده در بودجه قرار بر پیگیری دارد، رشد اقتصادی با تمرکز بر بهره‌وری است، عنوان کرد: ارتقا بهره‌وری در برنامه‌های اجرایی ماده 4 آمایش سرزمین ذکر شده است.

وی با بیان اینکه در هر حوزه اولویت‌هایی برای اجرا در سند آمایش سرزمینی وجود دارد، گفت: در حوزه کشاورزی بهبود بهره‌وری آب و اصلاح الگوی کشت، بهینه‌سازی بهره‌برداری تولید محصولات کشاورزی و آبزیان، برنامه‌ توسعه انبوه‌سازی، توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، کشت‌های گلخانه‌ای، مدیریت صادرات محصولات کشاورزی، هوشمندسازی و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، تجاری سازی مدیریت محصولات کشاورزی و سازمان‌دهی مالکیت اراضی از جمله آن‌ها است.

با تمام این‌ها اگر ظرفیت استان زنجان در تمام مناطق به فعلیت درآید در افق نزدیک استان زنجان در منطقه شمال غرب کشور دارای جایگاه برتر به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سایر حوزه‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سند آمایش سرزمین محصولات کشاورزی شهرستان خدابنده آمایش سرزمینی برنامه ریزی استان زنجان رشد اقتصادی بهره وری ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۰۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلامینگو‌ها بالاخره به تالاب صالحیه رسیدند

محمد محمودی  با اشاره به این که چند بال فلامینگو بعد از انتظار چند ماهه و با تاخیر وارد تالاب صالحیه شده‌اند، اظهار کرد: فلامینگو‌ها اوایل بهار هر سال وارد تالاب صالحیه می‌شدند و از آنجایی که امسال این اتفاق نیفتاد، تصور بر این بود که دیگر نمی‌آیند ولی خوشبختانه طی چند روز گذشته شش بال از این پرندگان مهاجر اطراف این تالاب مشاهده شده است.

 

وی ادامه داد: با ورود این فلامینگوها، نگرانی دوستداران محیط زیست مبنی بر عدم حضور مهمانان همیشگی تالاب صالحیه در این محدوده رفع شد.

 

این مسئول اضافه کرد: این فلامینگو‌ها معمولاً تا اواخر اردیبهشت در تالاب باقی می‌مانند و بعد از آن مسیر مهاجرت خود را ادامه می‌دهند.

 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نظرآباد گفت: با توجه به بارش‌های زمستان سال گذشته و نوروز امسال شاهد احیای دوباره تالاب صالحیه هستیم و به نظر می‌رسد این تالاب تا اوایل خرداد ماه آب داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟
  • فلامینگو‌ها بالاخره به تالاب صالحیه رسیدند
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان