Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، همزمان با سراسر کشور پویش مردمی سراسری بذرکاری امروز به مناسبت روز جهانی خاک، به همت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم برگزار شد.

این پویش در سطح ۲۰ هکتار از مراتع منطقه چنار قاضی بخش سلفچگان و با بذرکاری گونه ذخیره گاهی بادامچه کوهی انجام شد که در آن جمعی از روحانیون، اعضای جمعیت هلال احمر، سازمان‌های مردم نهاد مشارکت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از اجرای این پویش غنی‌سازی جنگل‌ها و مراتع و حفظ ذخیره‌گاه‌ها و احیا و توسعه آنها است.

محمد شعاعی مدیرکل منابع طبیعی قم در حاشیه این برنامه، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از طرح‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اجرای پروژه‌های نهال‌کاری و بذرکاری با حضور مردم است چراکه تا مردم در یک طرح حضور نداشته باشند کارها موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

وی ادامه داد: این منطقه که برای اجرای طرح انتخاب شده است در حوزه آبخیز محمود آباد است که خاستگاه بادام کوهی است. 

شعاعی افزود: فردا نیز ما همین عملیات را در منطقه ییلاقی روستای کاسوا در سطح ۳۰۰ هکتار و در وشنوه در سطح ۲۰۰ هکتار خواهیم داشت. گونه گیاهی که فردا کشت می‌شود گیاه ارزشمند باریجه است که کاربرد دارویی و صنعتی دارد. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: امیدواریم این طرح بتواند در منطقه توسعه پیدا کند زیرا هم برای تثبیت خاک موثر است و هم مردم منطقه می‌توانند از آن بهره‌برداری اقتصادی داشته باشند. 

وی با اشاره به مرحله بعدی این طرح که با مشارکت سازمان مردم نهاد «نذر طبیعت وطن ما» انجام می‌شود، افزود: در مرحله دوم قرار است در سطحی به وسعت ۲۰۰ هکتار نهال کاری انجام  شود که کارهای کارشناسی و تعیین عرصه با اداره منابع طبیعی است و اقدامات مربوط به تهیه نهال و کاشت با این انجمن خواهد بود.

انتهای پیام/۷۸۰۲۳

منبع: فارس

کلیدواژه: مشارکت قم مراتع منابع طبیعی منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان،رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان با اعلام این مطلب گفت: در عملیات مبارزه از محلول بیولوژیک BT استفاده می‌شود و این طرح بر اساس شرایط اقلیمی تا اواسط اردیبهشت ادامه دارد.
وی افزود: در ۸۵ هکتار از جنگل‌های این شهرستان با آفت جوانه خوار بلوط و در ۱۱۵ هکتار دیگر با حذف سر شاخه‌های آلوده به کلنی لورانتوس (دموکه) مبارزه خواهد شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان هدف از اجرای این طرح را محلول پاشی بر روی سطح تاج پوشش درختان دانست و افزود: این درختان در معرض آسیب و تغذیه پروانه جوانه خوار قرار داشتند.
از مجموع ۱۹۳ هزار هکتار اراضی ملی شهرستان مریوان هم ۹۷ هزار هکتار آن جنگل و ۹۶ هزار هکتار دیگر را مرتع تشکیل می‌دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت