Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: کمیت‌گرایی در جامعه باعث شده است مدرک‌گرایی پیش آید، این امر باعث می‌شود دانشجو سطحی‌نگر شود. هویت علمی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ فرد اگر علاقه‌مند به رشته تحصیلی باشد کارآمدی خود را از طریق پژوهش‌ها و مهارت‌های کسب شده نشان می‌دهد، اگر توانستیم دانشجویی را با این روحیه تربیت کنیم می‌توانیم بگوییم دانشجویی با هویت علمی پرورش داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید علی قاسم‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طی ۲ سال گذشته به خاطر کرونا دانشجویان حضو فیزیکی در کلاس نداشتند و همین امر عامل افت تحصیلی بوده است، شاید به خاطر مجازی بودن آزمون‌ها نمره دانشجوها بیشتر شده ولی از لحاظ کیفیت علمی افت داشتند چون دقت و توجهی که دانشجویان در کلاس دارند با فضای مجازی قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: میزان دریافت مطالب در کلاس‌های حضوری بیشتر است گاه دانشجویان در کلاس مجازی حضور دارند اما مشغول فعالیت دیگری هستند و یا اینکه به واسطه ضعف در سرعت اینترنت و سامانه‌ها از میزان یادگیری و دقت آنان کاسته می‌شود.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه نسل قدیم درگیر فضای مجازی نبودند، خاطرنشان کرد: فضای مجازی دانشجویان را سطحی تربیت کرده است و به عمق مطالب توجهی ندارد، در عین حال می‌توان گفت که تنوع‌طلبی، زود خسته شدن، ملال‌آور بودن و دلزدگی از خواندن کتاب در دانشجویان مشاهده می‌شود و به‌جای مطالعه کتاب از متون فضای مجازی استفاده می‌کنند.

وی اشاره کرد: فضای مجازی باعث شده رابطه علم و عمل گسسته شود، دانشجویان نسل قدیم پویایی داشتند ولی امروزه در دانشجویان خستگی دیده می‌شود که این امر یکی از تفاوت‌های عمده نسل قدیم و جدید دانشجویان است.

قاسم‌زاده بیان کرد: البته عوامل دیگری باعث کاهش انگیزه دانشجویان به عمیق‌تر شدن در علم شده است که ازجمله آن‌ها می‌توانیم به مدرک‌گرایی اشاره کنیم؛ در سال‌های اخیر رقابت کاذب ایجاد شده و افراد در همه سطوح به‌دنبال گرفتن مدرک هستند بنابراین وقتی علم را برای مدرک می‌خواهند به آن دست پیدا نخواهند کرد.

وی تشریح کرد: ترویج مدرک‌گرایی، آفت است و موجب دور شدن دانشجویان از علم واقعی می‌شود، در حال حاضر دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و خانواده‌ها تنها علم را وسیله‌ای برای کسب درآمد می‌دانند. هر چند علم باید به تولید ثروت بینجامد اما نه ثروتی که اهداف فردی در آن دنبال شود بلکه علم باید در خدمت به جامعه، فرهنگ و صنعت قرار گیرد علمی که برای کسب درآمد بیشتر باشد نافع نخواهد بود و این منش، رویه خوبی نیست که در جامعه اتفاق می‌افتد.

این استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) تصریح کرد: همه رشته‌های درسی و حتی رشته‌‎های ساده‌ای که فکر می‌کنیم درآمدزا نیستند ارزش و جایگاه دارند و باید به آن‌ها اهمیت دهیم، نظام آموزشی به سمتی حرکت می‌کند که با سوق دادن دانش آموزان به سمت رشته‌های خاص استعدادها را از بین می‌برد و این در حالی است که ما به همه رشته‌ها نیاز داریم و باید هدایت تحصیلی خوبی اتفاق بیفتد.

چرا دانشجو تک بعدی می‌شود؟

وی اضافه کرد: دانشجویان به کتاب‌های درسی بسنده می‌کنند ازجمله مولفه‌هایی که دانشجویان را به سمت تک بعدی بودن می‌برد می‌توان به آسیب‌ها و هجمه‌های فرهنگی، نبود نظام آموزشی خلاق و پویا و عدم تربیت دانشجوی پرسشگر و خلاق اشاره کرد.

قاسم‌زاده اظهار کرد: هدایت تحصیلی خوبی در آموزش و پرورش اتفاق نمی‌افتد، به‌گونه‌ای فرهنگ‌سازی شده است که تحصیل در دروس علوم انسانی را صرفاً برای دانش آموزان با بهره‌هوشی کمتر مناسب می‌دانند که این تفکر غلط است.

وی توضیح داد: دانشجویان باید فراتر از کتاب دانشگاهی بیندیشند و هرکس که می‌خواهد به جایگاه خوبی برسد باید تلاش کند، کسانی که این اکسیر را فهمیده باشند موفق خواهند شد اما از نسل جدید افراد کمی به این اکسیر دست پیدا کردند که باید فرهنگ‌سازی شود و نظام آموزشی نیز این دغدغه را در دانشجویان ایجاد کند تا از آفت‌ها کاسته شود و بتوانیم نسلی را تربیت کنیم که دغدغه رشد، تعالی فردی و اجتماعی جامعه خود را داشته باشند.

این استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) متذکر شد: باید دلسوزی و روحیه جهاد علمی را در دانشجویان تقویت کنیم تا فسلفه علم آموزی را موضوع فردی و گرفتن مدرک ندانند، البته این امر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد که در آینده اساتید و معلمان و مدیران آموزشی کاری کنند تا با سالم‌تر شدن فضا آسیب‌ها نیز از حوزه فرهنگی حذف شود.

وی گفت: کمیت‌گرایی در جامعه باعث شده است مدرک‌گرایی پیش آید، این امر باعث می‌شود دانشجو سطحی‌نگر باشد. هویت علمی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ فرد اگر علاقه‌مند به رشته تحصیلی باشد کارآمدی خود را از طریق پژوهش‌ها و مهارت‌های کسب شده نشان می‌دهد، اگر توانستیم دانشجویی را با این روحیه تربیت کنیم می‌توانیم بگوییم دانشجویی با هویت علمی پرورش داده‌ایم.

قاسم‌زاده یادآور شد: دانشجو باید در زندگی خود از مهارت‌های اکتسابی استفاده کند، اگر توانستیم چنین دانشجویی را تربیت کنیم هویت علمی او نیز تقویت خواهد شد؛ باید زمینه‌های بازگشت هویت علمی را برای دانشجویان مهیا کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی قزوين روز دانشجو استاد دانشگاه تربیت کنیم مدرک گرایی فضای مجازی قاسم زاده هویت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند

آیت الله سید احمد علم الهدی روز یکشنبه و در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد در محل این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد دارای ذخایر علمی بسیاری است و یکی از دانشگاههای دارای برتری علمی در کشور است که توانسته افراد بزرگ و سرشناسی که در علوم تاثیر گذارند را در خود پرورش بدهد ولی متاسفانه در نشان دادن این عظمت علمی و استفاده از آن برای حل مسائل جامعه توجه ویژه ای صورت نگرفته است.

وی افزود:مردم و یا مسوولان دستگاه‌ها و نهادها قرار نیست به دنبال دانشگاه بیایند و به عبارتی این دانشگاه است که باید در ارتباط با جامعه نقش اثرگذار خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه در اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فناوری، معدن، علوم انسانی، تربیت جامعه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار است ولی دانشگاه باید خود را در این زمینه ها به جامعه اثبات کنند تا مشتری برای داشته های دانشگاه پیدا شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران به دنبال ایجاد بهره و منفعت برای خود هستند و شاید تجربه یک تکنسین را به دانش یک متخصص دانشگاهی ترحیح دهند و این در حالی است که باید دانشگاه توانایی خود را به جامعه هدف اثبات کنند تا آنان از دانش این مجموعه علمی بهره ببرند؛ متاسفانه این نکته در بیشتر دانشگاه های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

علم الهدی همچنین به نقش مسایل فرهنگی و توجه به موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس زندگی و خوابگاه متاهلی حرکت ارزشمندی است که می‌تواند در رونق ازدواج دانشجویی نقش بسزائی داشته باشد و البته باید به این موضوع توجه داشت که اگر امکان تغییر در احداث آن برای بهره مندی بیشتر دانشجویان وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

بال قوی برای دولت سیزدهم

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه سعی کرده است تا با حضور نیروهایی که نگاه نوآور به حل مسائل کشور دارند مسائل و مشکلات را حل کند و به عنوان یک بال قوی در دولت سیزدهم نقش آفرین باشند.

مسعود میرزایی افزود:دانشگاه فردوسی مشهد جزو دانشگاه‌های باسابقه و برتر کشور است و در عرصه های مختلف علمی اقدامات بسیاری انجام است و اکنون به حوزه علوم انسانی با نگاه اسلامی و تولید علم توجه بسیاری شده است تا امکان ایفای نقش های جدیدی در جامعه و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول فعالیت مدیریت جدید این دانشگاه سعی شد تا نیروهای انقلابی و متخصص که نسبت به این کشور دغدغه مند هستند، جذب دانشگاه شوند تا در نهایت، دانشگاه برای آینده کشور داشته‌های بسیاری ارائه کند و بر همین اساس باید، غفلت نسبت به حوزه علوم انسانی نیز کاسته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن توجه شده است، افزایش سرمایه اجتماعی در دانشگاه است و بر همین اساس، برخی از معوقات دانشگاهیان که مدت ها بر زمین مانده بود با رایزنی، کار جهادی و شبانه روزی پرداخت شد.

میرزایی افزود: می خواهیم دانشگاه فردوسی مشهد، یک دانشگاه تمدن ساز و الگو باشد تا بتواند نقش فعالی در سطح استان، کشور و حتی عرصه بین المللی، ایفا کند تا در توسعه و رونق کسب و کارها و یاری به حوزه اقتصاد دانش بنیان، موثر باشد.

رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: علم و دانش، مصدر عالم و شخصیت دهنده به آن هستند و اگر علم نورانی شود تمام مشتقات وابسته به آن نیز نورانی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: علمی که منجر به اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود برکات به دانشگاه و جمع دانشگاهیان اضافه شود.

وی ادامه داد: همراه کردن علم با اخلاق باید در اسناد بالادستی دانشگاه مورد توجه قرار گیرد تا منجر به تحول محتوایی در دانشگاه شود و در این راستا، تحول در ارائه دروس معارف نیز باید مورد توجه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود