Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@04:01:09 GMT

ضرورت مشارکت افراد دارای معلولیت در تصمیم گیری ها

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۸۱۱۸

ضرورت مشارکت افراد دارای معلولیت در تصمیم گیری ها

ایسنا/کرمان مدیر بهزیستی شهرستان کرمان گفت: مشارکت  دادن افراد دارای معلولیت در تصمیم گیری و تصمیم سازی در عرصه های مختلف جامعه باید عملیاتی شود.

 علی اکبر ستایی مختاری در مراسم گرامی داشت روز جهانی افراد دارای معلولیت با شعار" رهبری و مشارکت افراد با ناتوانی در جهان پایدار، در دسترس و فراگیر در پسا کرونا " که با حضور کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه، خانواده ها و مسئولان استانی در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان کرمان برگزار ش، با تبریک روز جهانی  افراد دارای معلولیت با اشاره به تاریخچه ثبت این روز در تاریخ جهانی  گفت: این روز برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی به منظور گرامیداشت سالروز تصویب قانون برنامه جهانی در ارتباط با معلولین از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ضمن گرامی داشت این روز از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست به رفع نیازهای  جامعه توانمند معلولان اهتمام ویژه داشته و در تحقق عملی این شعار که «معلولان حق دارند از مودت و احترام، فرصت‌های اجتماعی برابر، امنیت و سلامت بهره مند گردند» برنامه ریزی ها و اقدامات خود را به سرانجام برسانند. ‌ 

 در ادامه این مراسم عباس صفوی مدیر آموزش و پرورش استثنایی کرمان نیز در سخنانی با تبریک این روز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد اداره آموزش و پرورش استثنایی استان به تشریح اهداف و برنامه های این هفته پرداخت و افزود: با توجه به اهمیت امر آموزش و توانمند سازی دانش آموزان نیازمند به خدمات ویژه و جلوگیری از گسترش محدودیتهای آنان و با توجه به سند تحول بنیادین سازمان آموزش و پرورش استثنایی، بسته های تحولی مناسبی  جهت خدمت به دانش آموزان با نیازهای ویژه طراحی و اجرا شده که این گام بزرگی در جهت پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت است.

وی ضمن اشاره به نقش ویژه ی والدین در زیست بوم کرونا از تلاشهای مستمر و موثر همکاران آموزش و پرورش استثنایی و نیز سایر سازمانهای همکار و همسو از جمله بهزیستی، استانداری و سازمانهای خیریه و مردم نهاد تقدیر و تشکر کرد.

 در ادامه این مراسم از معلمان دارای معلولیت وهمچنین همکاران و دانش آموزان ممتاز حائز رتبه برتر در جشنواره های فرهنگی هنری و قرآنی در سطح کشوری و استانی در این مراسم تجلیل شد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معلولیت اخبار اجتماعی کرمان آموزش و پرورش استثنایی افراد دارای معلولیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • ساخت مسکن برای بیش از ۱۴ هزار خانواده دارای ۲ معلول به بالا در کشور
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین 
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • جامعه باید نحوه ارتباط با گروه‌های ویژه را آموزش ببیند
  • ضرورت مشارکت جمعی برای رسیدن به تحول قضایی
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • ضرورت اجرای آموزش جمع‌آوری پسماند و تفکیک زباله در مدارس