Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: واکسن‌ها به‌ویژه دز سوم، همچنان سطح مناسبی از آنتی‌بادی‌ها را ایجاد می‌کنند و مردم برای مقابله با اومیکرون باید واکسن بزنند.

خبرگزاری میزان _ ایرنا نوشت: حمید سوری در پاسخ به این سوال که آیا واکسن‌های کرونا می‌توانند با اومیکرون مقابله کنند؟ اظهار داشت: زمان بیشتری نیاز است تا به طور دقیق مشخص شود واکسن‌های فعلی کرونا چه تاثیری روی سویه جدید ویروس کووید ۱۹ (اومیکرون) دارند و به عبارتی تا چه حد می‌توانند با این ویروس مقابله کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اپیدمیولوزیست افزود: اگرچه بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این جهش کاهش حفاظت و درجه‌ای از فرار ایمنی را به همراه دارد، اما می‌توان از تجربیات سویه دلتا نتیجه‌گیری معقولی داشت که تمام محافظت‌ها در برابر این سویه خاص از بین نمی‌رود.

این استاد دانشگاه بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید کرد و گفت: مردم در کنار تزریق واکسن، همچنان باید از ماسک استفاده کنند، دست‌ها را مرتب بشویند و از حضور در اماکن سرپوشیده و شلوغ و همچنین دورهمی‌ها خودداری کنند.

سوری به همه هموطنان توصیه کرد که حتما واکسن کرونا را دریافت کنند و گروه‌های پرخطر مانند سالمندان و بیماران خاص هم نسبت به تزریق دز واکسن یادآور کرونا (بعد از سپری شدن فاصله معین) اقدام کنند.

وی یادآور شد: هرچند نمی‌توان آینده را به دقت پیش‌بینی کرد، اما با اقدامات پیشگیرانه می‌توان خود را برای آینده آماده کرد. از طرفی نسبت به سال‌های گذشته، تجربیات، اندوخته‌های علمی و ابزار‌های بسیار بیشتری برای مقابله با این ویروس داریم که باید به نحو مطلوب از آن‌ها بهره بگیریم.

سوری خاطرنشان کرد: دکتر آنتونی فائوچی مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا اعلام کرده است که سویه تازه کشف شده ویروس کرونا به نام اومیکرون ممکن است بسیار عفونی بوده و نسبت به سایر واکسن‌های موجود کمتر قابل پیشگیری باشد، اما هنوز خیلی زود است که آن را با نوع دلتا مقایسه کنیم.

وی یادآور شد: "تغییرات بسیار غیرمعمولی" در ژنوم کووید-۱۹ وجود دارد که نشان می‌دهد با گونه‌های قبلی متفاوت است. هرچند این مشخصات بسیار متفاوت از سایر سویه‌ها است و این موضوع سبب نگرانی می‌شود و برخی جهش‌های سویه جدید در دلتا نیز یافت می‌شود، اما سویه جدید، دلتا نیست.

سوری تاکید کرد: این جهش‌ها با افزایش قابلیت انتقال و فرار سیستم ایمنی بدن افراد مرتبط است، گونه جدید اومیکرون پنجمین نوع نگران‌کننده COVID-۱۹ است که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده است.

محققان آفریقای جنوبی ۲ هفته پیش گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است.

سازمان جهانی بهداشت، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است. در حال حاضر این اومیکرون در دست‌کم ۴۵ کشور جهان از جمله در آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، اسکاتلند، دانمارک، استرالیا، هنگ کنگ، کانادا، اتریش، ایتالیا، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، سوئد، اسپانیا، آمریکا و آلمان تایید شده است.

ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک، وارد سلول‌های بدن شده و باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود. حدود ۳۰ تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اومیکرون مشخص شده است که ۲ برابر جهش‌های نوع دلتا است. نیمی از این جهش‌ها در ناحیه‌ای بوده که ویروس کرونا به کمک آن به سلول بدن انسان متصل شده، وارد آن شده و باعث عفونت می‌شود.

جهش‌ها در این ناحیه ویروس می‌تواند باعث شود دستگاه ایمنی (یعنی آنتی‌بادی‌های ساخته شده بعد از واکسیناسیون یا عفونت قبلی) ویروس را کمتر از قبل تشخیص دهد و خطر عفونت با اومیکرون افزایش یابد.

حداقل سه جهش در اومیکرون، به ویروس برای فرار از شناسایی شدن توسط آنتی‌بادی دستگاه ایمنی کمک می‌کند. ظاهراً جهش دیگری هم توانایی آن را برای ورود به سلول‌های انسان افزایش می‌دهد و باعث انتقال بیشتر آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اومیکرون تا چه حد ترسناک است؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اومیکرون کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اومیکرون کرونا ویروس کرونا واکسن ها جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست

رئیس شورای اسلامی شهر ساری گفت: تخصیص بودجه و اعتبار ساری با توجه به جمعیت شناوری در ایام سال جوابگو نیست و برای گرفتن حقش نیاز به توجه ویژه‌ای دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، پرویز شعبانی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ در همایش بزرگداشت روز ملی شوراها به مناسبت نهم اردیبهشت روز شورا که در تالار مرکزی ساری برگزار شد، با اشاره به تلاش امور عمرانی استانداری برای رسیدن به اهداف مدیریت شهری اظهار کرد: امیدواریم با روی کار آمدن استاندار جدید مازندران توجه بیشتری به پروژه‌های عمرانی و حوزه شهری مرکز استان شود.

وی با بیان اینکه ساری با توجه به جمعیت شناوری که در ایام سال دارد، باید در بحث تخصیص بودجه و اعتبار مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد تا به حق خود برسد، افزود: تشکیل شورای اسلامی شهرها و روستاها سبب تحکیم انقلاب و افزایش نقش نظارتی مردم بر شهرداری‌ها شده است.

رئیس شورای شهر ساری با تاکید بر اینکه شوراها بعد از گذشت ۲۵ سال به دوران بلوغ خود رسیده و ثمرات خوبی داشته است، اظهار داشت: البته کاستی‌ها و ضعف‌هایی هم دارند که باید بعد از بررسی‌های دقیق مرتفع شود.

شعبانی ادامه داد: امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم از طرف مقام معظم رهبری معرفی شده که شورای اسلامی شهرها و روستاها با توجه به اینکه با مردم به صورت مستقیم ارتباط دارند، برای تحقق این امر می‌توانند نقش به‌سزایی ایفا کنند.

کد خبر 748546

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • نادری با جدایی ری از تهران مخالفت کرد
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • ابقای اعضای فعلی هیات‌مدیره به‌پرداخت ملت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • بارسلونا در انتظار لغزش در مذاکرات تمدید قرارداد کواراتسخلیا و ناپولی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد