Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:10:59 GMT

آسیب‌های فقر آهن در کودکان

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۸۶۸۵

آسیب‌های فقر آهن در کودکان

ایسنا/فارس پزشک متخصص و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به اهمیت وجود انواع املاح و ویتامین‌ها در غذای کودکان، برخی آسیب‌های ناشی از فقر آهن در این گروه سنی را یادآور شد.

دکتر سید حسام‌الدین نبوی‌زاده به ایسنا گفت: کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین اختلالات تغذیه ‌ای در سراسر جهان است که در کودکان می تواند پیامدهای بسیاری را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرگروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه اثر نامطلوب کم خونی فقر آهن بر تکامل جسمی و روحی و بازده کاری افراد ثابت شده است، گفت:‌ دریافت ناکافی آهن، سوء جذب آهن، خونریزی‌ های گوارشی و عفونت ‌های انگلی، از علت های شایع کم خونی فقر آهن محسوب می شود.

نبوی‌زاده افزود:‌ نکته بسیار مهم و کاربردی این است که گاه با وجود مصرف کافی مواد غذایی حاوی آهن‌، به علت عادت‌ های غلط تغذیه‌ ای نظیر مصرف زیاد چای، لبنیات یا کاکائو در همراهی با آهن، جذب آهن به خوبی انجام نمی ‌شود و شاهد کم خونی یا «آنمی» فقر آهن هستیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز فقر آهن را شایع ترین اختلال هماتولوژیک در دوران کودکی برشمرد که با اختلال رشد و تکامل، به ویژه تکامل ذهنی در دوران شیرخواری و کودکی همراه است.

نبوی زاده با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه اظهار کرد: فقر آهن طی نخستین سال زندگی، حتی اگر آنقدر شدید نباشد که به کم‌خونی منجر شود، با کاهش ضریب هوشی در دوره‌ های بعدی زندگی همراه است.

مدیرگروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: همچنین رابطه میان بروز اختلالات شناختی در کودکان دبستانی با کم خونی فقر آهن و کمبود آهن بدون آنمی در مطالعات مختلف و متعدد مشاهده شده است؛ بنابراین مصرف قطره آهن طی دو سال نخست زندگی، با وجود بو و طعم ناخوشایند، باید بیشتر مورد توجه مادران قرار بگیرد.

او تمیز کردن دندان‌ های شیرخوار بعد از مصرف قطره آهن را راهکار مناسبی برای حل این مشکل برشمرد که به خوبی می ‌تواند مانع تغییر رنگ آنها شود و افزود: فقر آهن در کودکان دبستانی می ‌تواند سبب افزایش ابتلا به بیماری ‌های عفونی، تپش قلب، تنگی نفس، رنگ پریدگی، خستگی زودرس، کاهش توانایی ‌های جسمی، کوتاهی قد، تغییرات خلقی، کاهش تمرکز و اختلال در یادگیری شود.

به گفته مدیرگروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ممکن است کاهش ضریب هوشی و کاهش قدرت یادگیری و توانمندی‌ های ذهنی و جسمی در سال‌ های اولیه مدرسه خود را نشان ندهد، اما این عوارض در سال ‌های بعد با افت تحصیلی کودک بروز می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: مطالعات متعدد نشان داده است که فقر آهن و تأثیر منفی آن بر سیستم عصبی، منجر به اختلال در توجه و تمرکز، کم شدن حافظه و قدرت یادگیری و اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان می ‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی فقر آهن كم خوني دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاه علوم پزشکی شیراز فقر آهن کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۸۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز :

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره علت مرگ «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی توضیحاتی ارائه داد.

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: «علت فوت «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.»

او ادامه داد: «فرزانه اکبری، پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، چهارم اردیبهشت ماه، در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت مرگ او را محرمانه، به اطلاع خانواده‌اش خواهد رساند.»

«فرزانه اکبری»، همسر دکتر «فرید شهریور» فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر، خبر‌هایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم، در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است. 

در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده‌اند و چند پزشک هم در کما هستند.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه‌ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر داده‌اند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

دیگر خبرها

  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی