Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@01:04:47 GMT

کشف بافت‌ های نرم یک فسیل ۱۶۵ میلیون ساله

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۹۱۸۸

کشف بافت‌ های نرم یک فسیل ۱۶۵ میلیون ساله

‍‍‍‍‍‍

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از imperial.ac.uk، برای اولین بار، محققان دانشگاه کاردیف و امپریال کالج لندن، با استفاده از تصویربرداری سه‌بعدی عضلات، اندام و بافت‌های نرم یک فسیل آمونیت ۱۶۵ میلیون ساله را کشف کردند. نرم تنان منقرض شده دارای لوله‌هایی برای حرکت به سمت جلو در آب بودند. این ویژگی در ماهی مرکب و اختاپوس امروزی هم یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آمونیت‌ها با ماهیچه‌های قوی‌شان در برابر شکارچی‌ها از خود دفاع می‌کردند. اولین باری است که بخش‌های نرم‌تر یک آمونیت به شکل سه بعدی تجسم می‌شوند. شواهد جدید نشان می‌دهد احتمالا کلوئید‌ها از نظر تکاملی به آمونیت‌ها نزدیک هستند. ماهی مرکب و اختاپوس از جمله کلوئید‌ها هستند.

دکتر آلن اسپنسر از دپارتمان علوم و مهندسی زمین و موزه تاریخ طبیعی امپریال، گفت:" این آمونیت بسیار نادر به خوبی حفظ شده است. تکنیک‌های جدید تصویربرداری به ما این امکان را می‌دهد تا بخش‌های نرم داخلی آمونیت‌ها را تجسم کنیم. ترکیب تکنیک‌های مختلف تصویربرداری برای بررسی بافت‌های نرم فسیلی بسیار مؤثر است. این یک پیشرفت بزرگ در زیست شناسی آمونیت است. آمونیت‌ها حدود ۶۶ میلیون سال پیش منقرض شدند. آن‌ها از متداول‌ترین فسیل‌ها در سرتاسر جهان هستند."

آمونیت‌ها چگونه شنا می‌کردند؟

محققان فسیل آمونیتی با عرض پنج سانتی‌متر را بررسی کردند. این فسیل در یک رسوب ژوراسیک در سال ۱۹۹۸ یافت شده بود. آنها با ترکیب اشعه ایکس با وضوح بالا و تصویربرداری نوترونی با کنتراست بالا، یک بازسازی کامپیوتری سه بعدی دقیق از ساختار، اندازه و جهت عضلات و اندام‌های این فسیل ایجاد کردند. محققان با این مدل توانستند عملکرد عضلات و اندام‌ها را استنباط کنند. آرایش ماهیچه‌ها نشان می‌دهد که آمونیت‌ها با بیرون راندن آب از طریق هیپونوم‌هایشان شنا می‌کردند. این نوع شنا نیروی محرکه جت نامیده می‌شود. طیف وسیعی از حیوانات زنده از جمله سفالوپود‌ها یا همان گروه بزرگتری که آمونیت‌ها به آن تعلق دارند، از این روش برای شنا استفاده می‌کنند.

کاربرد ماهیچه‌های جفتی در بدن آمونیت

ماهیچه‌های جفتی در بدن آمونیت برای محافظت در مقابل شکارچی‌ها بوده است. خویشاوندان امروزی آمونیت‌ها مانند اختاپوس، ماهی مرکب و ده‌ماهی کیسه جوهر دارند. دانشمندان از Nautilus به‌ عنوان طرح بدن برای بازسازی زیست‌شناسی آمونیت استفاده کردند. با این حال آمونیت‌ و ناتیلوس خیلی هم مشابه نیستند. گفتنی است؛ این فسیل در موزه ملی ولز نگهداری می‌شود.

در ادامه ویدئویی از این فسیل را مشاهده می‌کنید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید

کشف گونه جدیدی از دایناسور‌های زرهی در شیلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فسیل زنده شبیه سازی کامپیوتری ماهی مرکب آمونیت ها ماهیچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۹۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار مهر، نامدار ملکپور صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با توجه به وجود استخرهای ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخرهای ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

ملکپور عنوان کرد: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخرها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

وی خاطرنشان کرد: از مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخرهای کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

کد خبر 6090769

دیگر خبرها

  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • قلم قرمز روی شاه ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • یکخوابه‌های تهران قیامت به پا کردند! / رهن کامل آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر چند؟
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود