Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@05:31:35 GMT

ابهامات جریمه کرونایی رانندگان و مسافران جاده‌ای

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۹۴۲۸

ابهامات جریمه کرونایی رانندگان و مسافران جاده‌ای

آفتاب‌‌نیوز :

طرح محدودیت و کنترل هوشمند کرونا که قرار بود با تاخیر دو هفته‌ای از نیمه ماه جاری اجرایی شود، به گفته وزیر کشور قرار است از یکشنبه یعنی ۲۱ آذر آغاز شود. در قالب این طرح، محدودیت‌های هوشمند در قالب پنج مرحله در حوزه‌های مختلف اجرایی می‌شود که یکی از آن‌ها ترددهای بین شهری و سفرهای جاده‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قالب این که زمینه اجرایی آن بر پایه سامانه استوار است؛ کنترل‌ها سامانه‌ای و الکترونیک است به عنوان مثال اگر قرار است به سینما برویم باید واکسن زده باشیم و در صورتی از طریق سایت به ما بلیط فروخته می‌شود که با ارائه کد ملی یا QR کد کارت واکسن ثابت کنیم واکسن تزریق کرده‌ایم. یا در مثال بعدی زمانی می‌توانیم بلیط هواپیما، قطار یا اتوبوس بخریم که سامانه، تزریق واکسن و بیمار نبودن فرد را تایید کند.

البته ترددهای بین استانی مردم با وسایل نقلیه شخصی هم قرار است شامل طرح محدودیت هوشمند کرونا ‌شود. یعنی زمانی افراد می‌توانند با ماشین شخصی تردد کنند که در صورت قرمز یا نارنجی بودن یک شهر، واکسیناسیون را انجام داده باشند و رصد خودروها از طریق پلاک آن‌ها انجام می‌شود.

بر این اساس اگر شهری قرمز باشد و فردی بخواهد به آن سفر کند باید وارد سامانه الکترونیک پلیس راهور شود و کد ملی خودش را ثبت کند و اگر واکسن تزریق کرده باشند و بیمار نباشند اجازه سفر خواهد داشت و اگر مجوز آن صادر نشود و فرد اقدام به سفر کند، مانند گذشته جریمه اعمال می‌شود که قابلیت دوبرابر شدن هم دارد.

البته این پروتکل مشمول صاحب ماشین و کسی که پلاک خودرو به نام آن شخص صادر شده، می‌شود و سرنشینان مگر در موارد خاص یا رصد و چک‌های رندوم پلیس کنترل نمی‌شوند. در همین زمینه ابهاماتی وجود دارد و آن اینکه اگر سرنشین‌های یک خودرو مبتلا به کرونا باشند یا اینکه واکسینه نشده باشند چرا باید بتوانند از یک خودروی شخصی استفاده کرده و به مسافرت بروند.

یکی دیگر از مسائلی مهم این است که در کشورهای دیگر قرنطینه واکسینه نشده‌ها و مبتلایان به کرونا با یکدیگر تفاوت دارد و اگر فردی واکسینه نشده باشد محدودیت‌ها برای او با فردی که مبتلا به کروناست، فرق دارد. افراد مبتلا به کرونا به هیچ وجه نمی‌توانند از منزل خود خارج شوند و اگر این کار را انجام دهند جریمه سنگینی در حد یک یا چند ماه حقوق یک کارمند در انتظار اوست. حتی اگر فردی مشکوک به کرونا باشد باید با هماهنگی با مراکز درمانی تست کرونا در منزل از او گرفته شود و در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش همه افراد ساکن در آن خانه قرنطینه شده و باز هم با هماهنگی با سیستم بهداشتی فرآیند درمان در منزل یا بیمارستان برای آن‌ها انجام خواهد شد. اما برای افراد واکسینه نشده محدودیت‌ها کمتر و آسان‌تر از مبتلایان است.

یکی دیگر از ابهامات طرح محدودیت هوشمند کرونا این است که اگر یک فرد مبتلا به کرونا یا واکسینه نشده از خودروی فرد دیگری که واکسینه شده و مبتلا نیست استفاده کند به راحتی می‌تواند وارد شهرهای مختلف شود و دیگران را نیز در خطر ابتلاء قرار دهد، چرا که رصد مردم از طریق پلاک خودرو است. یا اینکه اگر فردی که به کرونا مبتلاست یا واکسن دریافت نکرده به هیچ وجه خودروی او نمی‌تواند در شهرهای قرمز، نارنجی و زرد تردد کند، حتی اگر خودروی او را فردی که واکسینه شده و مبتلا هم نیست جا به جا کند.

نکته دیگر اینکه قرار است از طریق دوربین‌های پلاک خوان، این وسایل نقلیه رصد شوند که با توجه به محدودیت موجود در پهنای باند مرکز مدیریت راه‌های کشور باید پرسید که این اطلاعات چگونه قرار است در اختیار پلیس قرار گیرد و تطبیق پلاک‌های متخلف و غیر متخلف در شهرهای ممنوعه و غیر ممنوعه انجام شود.

بنابراین بهتر است بازنگری در زمینه اجرای این محدودیت‌های هوشمند در شهرهای مختلف انجام شود تا دقیق‌تر بتوان جلوی تردد افراد واکسینه نشده و البته مبتلا را در شهرهای مختلف گرفت. در این میان باید توجه کرد که اگر فردی واکسینه نشده است یا به کرونا مبتلاست نباید بتواند در شهرهای آبی تردد کند چرا که این مسئله سبب می‌شود آن مسافر به راحتی بتواند ویروس کرونا را در میان مردم پخش کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مسافران جاده ای محدودیت های کرونایی ممنوعیت تردد مبتلا به کرونا واکسینه نشده محدودیت ها اگر فردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)

دوربین‌های کنترل سرعت اخیرا با پیشرفت شگفتانه‌ای مواجه شده و حالا قدرت خاصی دارند. اخیرا متخصصان دوربین‌های جدید راهنمایی رانندگی را معرفی کردند که با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند برای زیر نظر گرفتن رفتار رانندگان، حتی داخل خودرو را هم ببینند.

به گزارش گجت نیوز، این دوربین‌ها به دلیل مزایا بالقوه ایمنی خود مورد تحسین کارشناسان قرار گرفته‌اند. بنابه آنچه در اخبار تکنولوژی گفته می‌شود، این دوربین‌ها پس از گذراندن مراحل و آزمایش‌های مختلف در سطح جاده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته فعلا خبری از حضور این دوربین‌ها در جاده‌های کشورمان گفته نشده است.

دوربین های جدید راهنمایی رانندگی با قدرت خارق‌العاده هوش مصنوعی

هوش مصنوعی به نوبت به همه حوزه‌ها نفوذ می‌کند و حالا نوبت دوربین‌های راهنمایی رانندگی است تا برای افزایش قدرت بینایی خود، به این تکنولوژی مجهز شوند. در تصاویری که منتشر شده نشان داده می‌شود که نمونه‌ای از این دوربین‌ها به یک ون نصب شده و رانندگانی را که از تلفن همراه استفاده می‌کنند و یا کمربند ایمنی نبسته‌اند را شناسایی می‌کند.

دوربین های جدید راهنمایی رانندگی مجهز به هوش مصنوعی

بنابه گزارشات مختلف، این دوربین‌ها برای اولین بار در سال گذشته برای جاده‌های مناطق لمبث مورد استفاده قرار گرفته و مامورینی که به آن کار کرده بودند، عملکرد آن را حیرت‌آور خواندند. همچنین در آگوست سال گذشته، نمونه‌ای از این دوربین‌ها در دوون و کورنوال مورد استفاده قرار گرفته و توانست تنها در سه روز اول فعالیت خود، حدود ۳۰۰ راننده خاطی را شناسایی کند.

لوئیز توماس، کارشناس بیمه خودرو نیز گفت:

فناوری جدید این دوربین‌ها با افزایش دقت شناسایی و کنترل و با قرار دادن رانندگان خطرناک زیر میکروسکوپ می‌توانند به بهبود ایمنی جاده‌ها و عابرین و دستگیری رانندگان خاطی کمک بسیاری کنند

نگرانی‌هایی از استفاده هوش مصنوعی در دوربین های راهنمایی رانندگی

داده‌های شرکت بیمه نشان می‌دهند که تقریباً نیمی از رانندگان بریتانیا به این مورد اعتقاد دارند که دوربین‌های کنترل سرعت هوش مصنوعی، جاده‌ها را ایمن‌تر کرده و تصادفات را کاهش می‌دهند. با این حال حدودا از هر پنج راننده یک مورد از آنها به نگرانی‌های حریم خصوصی نیز اشاره کرده و می‌گویند که ممکن است این دوربین‌ها به حریم خصوصی آنها تجاوز کرده و تصاویری آنها را در اختیار افراد دیگر قرار دهد.


دوربین های جدید راهنمایی رانندگی مجهز به هوش مصنوعی

در همین راستا برخی از رانندگان نیز نگرانی خود را در مورد استفاده از هوش مصنوعی به ویژه با دوربین‌هایی که دید واضحی به داخل وسیله نقلیه دارند، ابراز کرده اند.

آدریان لیسک، رئیس ایمنی جاده پلیس دوون و کورنوال نیز در صحبت‌های خود، به رانندگان خاطی اشاره کرد و افزود که این تکنولوژی جدید، پیامی است به افرادی که قوانین راهنمایی و رانندگی را زیر پا گذاشته و فکر می‌کنند که هیچ نهادی نمی‌تواند آنها را دستگیر کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)
  • جابه‌جایی بیش از ۳۴ میلیون تن کالا از مبادی فارس در سال گذشته
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟​
  • علت صدور «برگ جریمه رانندگی اشتباهی» چیست؟
  • هشدار به مسافران شمال؛ این جاده ۳ روز مسدود است
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند
  • جابجایی بیش از ۵ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل
  • محدودیت تردد در آزادراه‌های تهران-پردیس و تهران-ساوه
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند