Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل ایمنی ترافیک و مدیرکل ایمنی حریم سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای معتقد است که عامل اصلی در اکثر سوانح جاده‌ای عامل انسانی است اما جاده‌های کشور به دلیل مشکل مالی و گرانی قیر از کیفیت لازم برخوردار نبوده و در شان مردم ایران نیست.

مجید صباغ زاده در گفت‌وگو با ایسنا درباره دلایل وقوع حوادث و سوانح جاده‌ای در روزها و ماه‌های اخیر اظهار کرد: اینگونه نیست که همه جاده ها و سیستم حمل و نقل ایراد داشته باشد دارد رانندگی با سیستم حمل و نقل  اصول و قوائد خودش را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصادف مینی بوس دانش‌آموزان که رخ داد به این علت بود که در شرایطی که هوا مه آلود است و وقتی که مینی بوس در حال حرکت است اگر راننده هشیار نباشد و به جلو توجه نکند نمی توان گفت که مینی بوس فرسوده بوده یا جاده مشکل داشته است و این مسئله بر اساس گزارش پلیس راه اعلام کرده است.

وی افزود: نمی‌گویم جاده های کشور همه اش خوب است یا مشکلی ندارد. چرا که به دلیل مشکلات مالی سبب شده تا کیفیتی که مطلوب‌مان است و در شان مردم ایران نباشد این ایراد که در جاده‌های کشور به دلایلی مانند  قیمت بالای قیر وجود دارد و نمی توانیم همه این‌ها را نگه داری کنیم. اما در تصادفات جاده‌ای عامل انسانی اثرگذارترین عامل است. البته ممکن است در این میان چاله‌ای هم وجود داشته باشد اما به عنوان مثال عامل تصادف مینی‌بوس  دانش‌آموزان و عامل تصادف اخیر در آزادراه قم-کاشان به همین دلیل بود. راننده اعلام کرد که نمی دانم چه اتفاقی افتاد و هشیار نبودم.

مدیرکل ایمنی ترافیک و مدیرکل ایمنی حریم سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: قاعدتا اگر در جاده برفی حرکت می‌کنید باید با زنجیر چرخ حرکت کنید. در این شرایط یک راننده می‌تواند با زنجیر چرخ حرکت کند و با آرامش به مقصد برسد و می‌تواند بدون زنجیر چرخ حرکت کند و در جایی گیر کند. این هر دو حالت می‌تواند رخ بدهد. بنابراین در در تصادف های اخیر عامل اصلی  عامل انسانی بوده است.

صباغ‌زاده در پاسخ به اینکه آیا استاندارد نبودن جاده‌های کشور و فرسودگی ناوگان به ویژه مینی‌بوس عاملی برای وقوع این حوادث و سوانح جاده‌ای نیست؟ گفت: به عنوان مثال باید پرسید خبرنگارانی که چند ماه پیش برای بازدید سدی به سفر رفتند و آن حادثه برایشان رخ داد، به چه صورتی سوار آن اتوبوس شدند و حرکت کردند؟ آیا تمام مینی‌بوس‌ها و اتوبوس‌هایی که مسافر سوار می‌کنند آیا لیست مسافر تهیه می‌کنند آیا همه آن‌ها  از مجاری قانونی استفاده می‌کنند؟ آیا همه آن‌ها استانداردها را رعایت می‌کنند و از مراجع مسئول و مربوطه مجوز می‌گیرند؟

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا سازمان راهداری نباید بر همه این فرآیند نظارت کافی را داشته باشد؟ اظهارکرد: این مسائل دستور العمل و ضابطه دارد اما اینکه ما در جاده‌ها برویم و یقیه رانندگان اتوبوس و مینی‌بوس را در آنجا بگیریم که ببینیم لیست مسافر دارند یا خیر وظیفه ما نیست و ما باید حرکت‌هایی که در پایانه های مسافربری تعریف شده انجام می‌شود را کنترل کنیم و این کار انجام می‌شود. همه لیست مسافران کنترل می شود اما وقتی بدون هماهنگی و بدون رعایت مجاری قانونی این اتفاق می افتد در جایگاهی نیستیم که ببنیم نیمه شب مینی‌بوسی در جاده فرعی حرکت کرده و جلوی آن را بگیریم. نظارت هایی که سازمان راهداری انجام می‌دهد در مبادی مانند پایانه‌هاست اما نظارت‌های بین جاده‌ای باید از پلیس راه بپرسید.

مدیرکل ایمنی حریم و مدیرکل ایمنی ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تاکید کرد: آن چیزی که قانونمند است اینکه برای مواردی که کارت هوشمند صادر شده اگر تخلفی صورت بگیرد مسلما در قالب کمیسیون برخورد تخلفات حمل ونقل عمومی با متخلفان برخورد جدی و قانونی می‌شود اما مواردی هم هست خارج از این چارچوب فعالیت انجام یم‌شود و اگر اتفاق و حادثه‌ای رخ دهد متوجه می شوید که یک جاده یک اتوبوس یا مینی‌بوس در جاده‌ای حرکت کرده بدون اینکه از مجاری قانونی مجوزی برای تردد داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عامل انسانی تصادفات جاده ای واژگونی مینی بوس دانش آموزان كرمانشاه سازمان راهداری جاده های کشور سوانح جاده ای مدیرکل ایمنی عامل انسانی حمل ونقل مینی بوس جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۷۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز معلم ویژه برنامه استاد فلسفه و غرب شناس برجسته کریم مجتهدی با عنوان «یک عمر معلم» صبح امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب علوم انسانی برگزار شد.

زلفی گل در این مراسم ابتدا از تمام اصحاب دانشگاه که ظلمی که به مردم غزه و مردم کشور خودمان شده را محکوم کردند تشکر کرد و گفت: امیدوارم سازمان ملل هم این صدای حق طلبی را بشنود و وارد تصمیم سازی شود چون خیلی زود دیر می‌شود و این دیر شدن باعث شرمساری سازمان ملل است که بعدها در تاریخ ثبت می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه تمام دنیا و مردم کشور خودمان امروز حق طلبی ایران را یقین کردند.

وزیر علوم ادامه داد: لازم است همانگونه که تمدن ما برای عالمان ارزش قائل بوده نظام جمهوری اسلامی ایران هم این رویه را در پیش بگیرد البته حرمت گذاری در چند سال اخیر چند برابر شده است. از این جهت مراسم امروز هم در همان راستای حرمت گذاری به علم و عالم است.

زلفی گل اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان، وظایف دانشگاه‌ها را ساده و مختصر تولید علم و عالم و جهت دهی به علم و عالم توصیف کردند و از همین جا مشخص است که ایشان برای علما جایگاه ویژه ای قائل هستند. البته خوب است که ما قدر داشته‌هایمان را در دوران حیات شأن بدانیم و داشته‌هایمان را به موقع پاس بداریم. مرحوم مجتهدی ترویج دهنده یک تفکر جدید است. تفکری که بر جمله معروف او با این مضمون که غرب شناسی لازم اما غرب گرایی ممنوع، است. معنای این جمله عمیق این است که ما باید از تجربه دنیا استفاده کنیم. به قول هلندی‌ها تجربه‌ها را باید ارزان خرید. انسان از طریق تحقیق و پژوهش می‌تواند هزاران عمر داشته باشد.

وی ادامه داد: جهاد تبیین که رهبری بارها به آن پرداختند برگزاری چنین مراسمی است. مراسمی که در آن یک محقق به جامعه معرفی می‌شود. برگزاری چنین مراسم‌هایی در راستای جهاد خودباوری است که از نیازهای اصلی امروز ما به شمار می‌آید.

زلفی گل در ادامه از اصحاب علوم انسانی حاضر در جلسه و ریاست پژوهشگاه کمک خواست و گفت: در چند سال اخیر توازن علمی کشور ما از بین رفته است، به این معنا که یک دوم دانش آموزان ما سراغ تحصیل در رشته علوم تجربی و رشته‌های معروف و پرطرفدار می‌روند چون نگران آینده شغلی خود هستند. این در حالی است که استقبال از رشته ریاضی، علوم پایه و انسانی بسیار ضعیف است. در چنین شرایطی توازن شخصیت علمی کشورمان از بین می‌رود و بنده همین جا از آقای نجفی می‌خواهم که یک طرح تحقیقاتی راجع به این موضوع تهیه کنند. در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته‌های علوم انسانی می‌شوند این در حالی است که در کشور ما برعکس است و لازم است اصحاب این رشته به ما راهکار دهند و بگویند چه کنیم.

زلفی گل در پایان گفت: یک مدیر اجرایی همیشه باید دستش نسبت به عالمان دراز باشد. به همین دلیل ما هم در این جلسه دست مان را به سمت عالمان دراز می‌کنیم و از آنها استمداد می‌طلبیم.

کد خبر 6092068 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر ۹ مصدوم بر جا گذاشت
  • امداد رسانی به مصدومان واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر به شادمهر
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می‌شوند
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • مصدومیت ۱۴ نفر بر اثر واژگونی مینی‌بوس در جاده سنندج _ سقز