Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@19:19:25 GMT

واردات ماشین آلات معدنی تسریع می شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۷۹۹۴

واردات ماشین آلات معدنی تسریع می شود

به گزارش خبرنگار مهر، معادن کشور در چهار سال آینده، نیازمند ۲۵ هزار دستگاه ماشین‌آلات با ارزش تقریبی سالانه ۱.۵ میلیارد دلار هستند. حال آنکه با تأمین این ماشین آلات، ارزش مواد معدنی تولید شده به ۵ میلیارد دلار می‌رسد که ارزش افزوده آن، تنها در بخش فولاد معادل ۲۲ میلیارد دلار خواهد بود.

با این حال معدنکاران کشور در تأمین ماشین آلات با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و این در حالیست که بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های عملیات معدنکاری در دنیا مرتبط با بخش ماشین‌آلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع کامیون و دامپتراک، بیل‌های مکانیکی و شاول، لودر، بلدوزر، دستگاه‌های حفاری پودری و مغزه گیری بخشی از ماشین آلات عملیاتی معدنی هستند که عمده عملیات استخراج بدون این دستگاه‌ها متصور نیست.

در سال ۱۳۹۹، تأمین ماشین‌آلات از محل واردات، کمتر از یک درصد نیاز کشور بود. تولید داخلی نیز کمتر از یک درصد از این نیاز را تأمین کرد؛ یعنی، بزرگ‌ترین تولیدکننده ماشین آلات معدنی، تنها ۲۹ دستگاه در سال گذشته تحویل داده است. بنابراین، در سال گذشته فقط دو درصد نیاز معدنکاران به ماشین آلات تأمین شد و در این زمینه خلأ بزرگی وجود دارد.

سجاد غرقی نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در این رابطه به مهر می‌گوید: بر اساس استعلام انجام شده از شرکت‌های معدنی داخلی، حدود ۴۹ درصد هزینه‌های عملیات معدنکاری مربوط به بخش حمل، ۱۶ درصد بخش بارگیری و ۶ درصد بخش حفاری است و در مجموع ۷۱ درصد هزینه‌های عملیات معدنکاری مربوط به سه بخشی است که به طور مستقیم با ماشین‌آلات سنگین معدنی صورت می‌گیرد.

به گفته وی، بدون تأمین، تجهیز و جایگزینی ماشین‌آلات، تولید معادن با مشکل مواجه شده و توسعه غیر ممکن می‌شود، با این حال به دلیل محدودیت در واردات ماشین‌آلات و تولید ناچیز در داخل، تقاضای بسیار زیادی برای ماشین‌آلات معدنی در کشور انباشته شده است. از سوی دیگر عملیات معدنکاری در کشور نیز با وجود کمبود شدید ماشین‌آلات، با چالش‌های زیادی در حال انجام است.

وی می‌گوید: بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی خانه معدن، تنها معادن کوچک مقیاس سنگ ساختمانی، شن و ماسه و سرب و روی به بیش از ۱۱ هزار دستگاه از انواع ماشین‌آلات معدنی نیاز دارند. این در حالی است که آمار ماشین‌آلات مورد نیاز بیش از نیمی از معادن کشور از جمله معادن سنگ‌آهن، مس و زغال سنگ و معادن بزرگ مقیاس در دسترس نیست. حمایت از تولید داخلی ماشین‌آلات مورد حمایت همه معدنکاران کشور است، اما نباید با این استدلال، واردات جهت تجهیز معادن متوقف شود.

به گزارش مهر، اخیراً کاوس قاسمی مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صمت در نامه‌ای به رؤسای سازمان‌های صمت استان‌ها از آنها خواسته تا متقاضیان واجد شرایط ورود ماشین‌آلات معدنی بیش از ۵ دستگاه را اعلام کنند.

در این نامه خطاب به رؤسای سازمان‌های صمت استان‌ها، آمده است: با عنایت به بخشنامه ابلاغی در ارتباط با موضوع واردات ماشین آلات معدنی، خواهشمند است دستور فرمائید به کلیه بهره برداران، شرکت‌های معدنی و پیمانکاران دارای قراراد معتبر معدنی مشمول بخشنامه یاد شده که متقاضی و واجد شرایط ورود ماشین آلات معدنی بیش از ۵ دستگاه هستند، به نحو مقتضی اعلام گردد تا برآورد ماشین آلات مورد نیاز تا سال ۱۴۰۱ شرکت مربوطه جهت فعالیت در معادن مرتبط را تا پایان ماه جاری به این دفتر نمایند.

بدیهی است پس از موعد مقرر، پذیرش و بررسی درخواست بهره برداران معادن و شرکت‌های پیمانکاری مرتبط مشمول این بخشنامه، منوط به آمار ارائه شده نیازسنجی ماشین آلات خواهد بود.

کد خبر 5372749 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: معادن ماشین آلات معدنی واردات کالا بانک مرکزی ایران لایحه بودجه 1401 وزارت جهاد کشاورزی قیمت دلار بانک مرکزی گمرک ایران قیمت سکه بهار آزادی ارز 4200 تومانی نهضت ملی مسکن ذوب آهن تجارت خارجی قیمت خودرو سید احسان خاندوزی وزارت نیرو ماشین آلات معدنی عملیات معدنکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است

استاندار کردستان از ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی در کردستان خبر داد و گفت: سیاست دولت سیزدهم کنترل خام فروشی است و با قوت در حال پیگیری این مهم هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی استانداری کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در روند بازدید چهار ساعته از مجموعه کیمیا معادن شهرستان بیجار با عنایت به ظرفیت‌ها و منابع خدادادی استان کردستان، اظهار کرد: باید از این موهبت‌ها به بهترین شکل ممکن در راستای توسعه این استان، گام‌های استواری برداریم.

وی با بیان اینکه در ۲.۵ سال گذشته گفتمان و بیان شعار ما بر این مبنا بوده که کردستان محروم نیست، افزود: این استان دارای ظرفیت و ذخایر ارزشمندی است اما سیاست‌های رژیم سابق که در محروم نگه داشتن استان‌های مرزی و کردستان تعمد داشت، باعث شده بود تا توسعه و آبادانی اتفاق نیفتد.

استاندار کردستان ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی فرهنگ خدمت جای حکومت را گرفت و امام (ره) با تاکید بر پیشرفت و خدمت به مناطقی مانند کردستان، معتقد بودند خدمت در این نقاط اجر و ثواب بیشتری دارد.

زارعی‌کوشا از ۱.۱ دهم میلیارد تن ذخایر معدنی در کردستان خبر داد و گفت: این استان با ظرفیت بالا در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

وی تاکید کرد: سیاست دولت سیزدهم کنترل خام فروشی است و با قوت در حال پیگیری در این زمینه هستیم.

استاندار کردستان در ادامه با بیان اینکه شهرستان بیجار بسیار پرظرفیت است و اراضی کشاورزی زیادی دارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه اراضی کشاورزی این منطقه دیم است اما به تنهایی سه درصد تولید گندم کشور را برعهده دارد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه معادن استان و کیمیا معادن در حفاظت از محیط زیست با اقدامات مربوطه، توجه ویژه‌ای به این مهم داشته‌اند؛ این حسن انجام کار در راستای اهمیت به الزامات محیط زیستی را ارج نهاد.

وی با ابراز امیدواری کرد این گام‌ها با قوت برداشته شود و از استانی که تنها محصولات سنتی کشاورزی داشت به یک استان صنعتی در حوزه معدن و فولاد تبدیل شود.

به گزارش ایمنا، مجموعه کیمیا معادن سپاهان، در زمینی به مساحت چهار کیلومتر مربع، ظرفیت ۸۰۰ هزار تُن در دو خط تولید کنسانتره را در سال دارد.

کد خبر 751823

دیگر خبرها

  • کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم