Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@21:58:53 GMT

راه اندازی «دکترای مکاترونیک» در دانشگاه تهران

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۱۲۳۵

راه اندازی «دکترای مکاترونیک» در دانشگاه تهران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه تهران، مهدی تیموری معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: رشته مکاترونیک تاکنون در مقطع کارشناسی ارشد ارائه و اجرا می‌شد ولی بنا به ضرورت‌هایی که در بخش‌های پزشکی و صنعتی وجود داشت، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران تصمیم گرفت تا دوره دکترای این رشته را نیز راه‌اندازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیموری با بیان اینکه این رشته یک رشته بین‌رشته‌ای است، گفت: این رشته که برای اولین بار در دانشگاه تهران اجرا می‌شود، از علوم مرتبط با حوزه مکانیک و هم چنین برق بهره می‌گیرد.

معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران اظهار کرد: این رشته در حوزه‌های مرتبط با ربات‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی آنچه که در راه‌اندازی این رشته در دانشکده علوم و فنون مدنظرمان بوده است، رفع نیازهای حوزه پزشکی و صنعتی است.

وی در ادامه به کاربردهای مکاترون در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: در بخش پزشکی با استفاده از سیستم‌های رباتیک می‌توان به توان‌بخشی و توانمندسازی افراد کم‌توان جسمی کمک کرد و باعث افزایش کیفیت زندگی آنان شد.

تیموری از بازرسی و بازسازی تاسیسات صنعتی به عنوان دیگر کاربرد این دانش در صنعت نام برد و گفت: با توجه به اینکه حضور نیروی انسانی در بعضی بخش‌های صنعتی مانند داخل لوله‌های انتقال انرژی (نفت و گاز) وجود ندارد، از طریق ربات‌های مخصوص می‌توان این اقدامات را انجام داد. همچنین استفاده از ربات پرنده برای بازرسی و تعمیر و دسترسی به نقاط خاص که امکان حضور نیروی انسانی وجود ندارد، از دیگر قابلیت‌های این ربات‌هاست. علاوه بر این، می‌توان از ادوات رباتیک در بخش سرگرمی نیز استفاده کرد و یک حس بازی در محیط واقعی را به کاربر داد.

معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران در ادامه به طراحی رشته جدید بین‌رشته‌ای «زبان‌شناسی رایانشی» اشاره کرد و گفت: این رشته بین‌رشته‌ای با همکاری دانشکده علوم و فنون و دانشکده ادبیات و در دوره کارشناسی ارشد اجرا می‌شود.

تیموری خاطرنشان کرد: توسعه علمی یک حوزه بین‌رشته‌ای با ایجاد تعامل و همکاری بین متخصصان علوم زبان‌شناسی و متخصصان علوم و مهندسی کامپیوتر به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در هر دو زمینۀ فناوری زبان و رایانه، مهمترین هدف راه‌اندازی رشته بین‌رشته‌ای زبان‌شناسی رایانشی است.

وی از ترویج، گسترش، حفظ و صیانت از زبان و خط فارسی در محیط مجازی و بومی‌سازی دانش این حوزه در کشور، گسترش آن برای زبان عربی به عنوان زبان اصلی جهان اسلام و توسعۀ زیرساخت‌ها و همچنین محصولات و خدمات این حوزه از فناوری در کشور مانند جبران کمبودهای دادگانی زبانی در حوزه‌های مختلف زبانی برای زبان فارسی، به عنوان دیگر اهداف راه‌اندازی این رشته بین‌رشته‌ای نام برد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مهدی تیموری دانشگاه تهران دانشکده علوم و فنون رشته بین رشته ای دانشگاه تهران راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۱۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر

سعید موسی‌نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد ورودی ۱۴۰۲ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خودکشی کرد و به زندگی خود پایان داد.

عصرایران به نقل از خبر نامه امیر کبیر در خبری نوشت: پیکر این دانشجو شامگاه ۱۳ اردیبهشت در اتاقش در کوی دانشگاه تهران پیدا شده است. روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در پیامی با تایید مرگ سعید موسی‌نژاد، درگذشت او را به خانواده و هم‌کلاسی‌هایش تسلیت گفته است.

سعید موسی‌نژاد، اهل اردبیل بود و ساعاتی پیش از اقدام به خودکشی در پستی در اینستاگرامش سخنان آخر خود را منتشر کرده بود. در هفته‌های گذشته خبر خودکشی و مرگ دست‌کم دو پزشک در شهرهای تهران و جاسک نیز منتشر شد.

رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در آبان ماه سال گذشته از خودکشی منجر به مرگ ۱۶ دستیار پزشکی (رزیدنت) طی یک سال خبر داده بود.

دیگر خبرها

  • جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده