Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل مجمع نوشت‎افزار ایرانی اسلامی در رابطه با اوضاع بازار و تولید نوشت افزار توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بالای ۷۰ درصد محصولات بازار، تولیدات داخلی است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه حمایت نوشت: صنعت نوشت‌افزار از جمله صنایعی است که در ابتدای امر، کمتر کسی به آن باور داشت که بتواند موفق عمل کند؛ صنعتی که کار خود را با دو برند آغاز کرد، اما امروز به یکی از امید‌های کشور در حوزه صنعت و فرهنگ تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوشت‌افزار ایرانی‎اسلامی با ارائه کالا‌هایی که محتوای ایرانی اسلامی دارند توانسته در یک دهه گذشته سهم قابل توجهی از بازار کشور را در دست بگیرد؛ هرچند در دو سال گذشته تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی با افت و خیز‌های فراوانی مواجه شد، اما پیش‌بینی کارشناسان آن است که این صنعت پس از گذر از این مرحله بحرانی، می‌تواند در ادامه مسیر به یکی از محصولات پربازده در حوزه اقتصاد فرهنگ تبدیل شود. این موضوع بهانه‎ای شد تا «حمایت» با «محمد یقینی» مدیرعامل مجمع نوشت‎افزار ایرانی اسلامی به گفتگو بنشیند.

وضعیت بازار نوشت افزار در ۲ سال گذشته به واسطه اپیدمی کرونا چگونه بوده است؟

یکی از صنایعی که به دلیل تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی آسیب جدی دید، بازار نوشت‌افزار بود. تقریبا سال گذشته تولیدات این بازار به یک سوم سال ۹۸ تقلیل پیدا کرد. در برخی از محصولات مثل کیف وجامدادی میزان تولید حتی یک دهم کاهش داشت، این شرایط برای سال ۱۴۰۰ هم تکرار و حتی از ۱۰ درصد هم کمتر شد. در واقع ادامه روند تعطیلی مدارس و اعلام زمان بازگشایی از آذرماه سبب شد که شور و شوقی در بازار نوشت افزار نداشته باشیم. باید توجه داشت که یکی از مهمترین زمان‎های رونق بازار نوشت‌افزار اواخر شهریور و در واقع به دلیل شور و شوق بازگشایی مدارس است که طی دوسال اخیر اتفاق نیافتده است.

بازگشایی مدارس در آذرماه هم اتفاق جدی را در این بازار رقم نزد. می‌توان گفت که شاید زیر ۱۰ درصد اثرگذار بود و اصلا محسوس نبود.

گرانی کاغذ و فقدان برخی امکانات در چند سال اخیر به‌خصوص در همین ۲ سال گذشته مشکلات زیادی را برای ناشران و اهالی مطبوعات به وجود آورده است. تولیدکنندگان نوشت‎افزار در حوزه تولیدات دفتر و... چه مشکلاتی داشته‎اند؟

داستان کاغذ بحث چندجانبه دارد؛ ما اصلا کاغذ یارانه‌ای در حوزه نوشت‎افزار نداریم. کاغذ یارانه‌ای صرفا برای ناشران و مطبوعات در نظر گرفته شده است. اما ذکر این نکته ضروری است که به هرحال تولیدکنندگان نوشت‎افزار نیز سهم جدی از مصرف کاغذ دارند، اما یارانه‌ای در این خصوص دریافت نمی‎کنند. آن‌ها کاغذ مورد نیازشان را بر حسب قیمت بازار و میزان عرضه و تقاضا تهیه می‌کنند. متاسفانه بعد از این همه سال ما مدیریت مناسبی بر روی داستان کاغذ نداریم. مدت‌ها این موضوع دست وزارت صمت بود و حالا هم چندسالی است که به دست وزارت ارشاد افتاده است. بعد از این همه سال در موضوع واردات کاغذ هنوز مشکلات رانت و مافیاگری مطرح است. آنچه که عیان است اینکه شاهد یک انفعال جدی در بازار کاغذ هستیم. سمت و سوی دیگر ماجرا هم بحث تعطیلی کارخانجات تولید کاغذ داخلی است. این موضوع جدی و استراتژیک است. میزان مصرف کاغذ در ایران، آمار و اعداد جدی را نشان می‏دهد؛ مصرف اداری، مصرف تحریر، مطبوعات، کتاب و...، ولی متاسفانه صدرصد کاغذ تحریر سفید (مطابق با ذائقه مخاطب) واراداتی از کشور‌هایی مانند چین، اندونزی، هند و یا بخشی از آن هم از اروپا و کشور پرتغال است. در کل کارخانجات تولیدکننده کاغذ ما، کاغذ غیرسفید تولید می‎کنند که برای تولیداتی مانند مقوا و پاکت و.. مناسب است. الحمدالله با تحرکاتی که در ساختار دولت و به ویژه وزارت ارشاد صورت گرفته وحتی نهاد ریاست جمهوری هم پیگیر آن است، عزم‎ها جزم شده تا کارخانجات تولید کاغذمان دوباره فعالیت موثر خود را آغاز کنند. کارخانه‌های فارس و خوزستان و. در حال فعالیت برای راه اندازی خط تولید کاغذ سفید هستند تا ان شاءالله بخشی از مشکلات با تولید داخلی رفع، قیمت کاغذ در بازار کنترل و همین طور بحث اشتغالزایی و تولید ملی و جلوگیری از خروج ارز محقق شود. مورد مهم دیگر اینکه با استفاده از کاغذ تولید داخل می‌توان بحث صادرات نوشت افزار ایرانی به ویژه دفتر را به سایر کشور‌ها بالاخص کشور‌های همسایه را هم اجرایی کرد، زیرا از سال ۹۴ که بحث ارز دولتی برای کاغذ مطرح شد صادرات محصولات کاغذی ممنوع شد.

آماری از میزان واردات و صادرات نوشت‏ افزار ایرانی دارید؟

خیلی آمار‌ها دقیق نیست. تا قبل از شیوع کرونا رقم معاملات بازار نوشت افزار ۸ هزار میلیارد تومان بود که حدود ۶۰ درصد آن واردات و باقی آن تولید داخل بود. در این ۲ سال اخیر به دلیل برخی تغییرات صورت گرفته، تقریبا این کفه، ۵۰-۵۰ شده است. در محصولات دانش‎آموزی یعنی لوازم التحریر دانش‎آموزی، بالای ۷۰ درصد محصولات بازار، تولیدات داخلی است؛ خصوصا در اقلام اصلی مثل خودکار و مداد وپاک کن ومحصولات کاغذی و محصولات پلیمری، کیف و جامدادی... محصولاتی هستند که بالای ۸۰ درصد مصرف و تولیدشان داخلی است.

در شرایط شیوع کرونا، چه تعداد از کارگاه‌های تولیدی تعطیل شد؟

در دوسال کرونایی، ایجاد کارگاه جدید در واقع حداقلی بود، اما در خصوص تعطیلی سایر کارگاه‏‌ها باید گفت که یک کارگاه‏هایی نیمه تعطیل شدند و یا شیفت‎های کاری را کمتر کردند. برخی هم مجبور به تعدیل نیرو شدند؛ هرچند غالب تولیدکنندگان سعی می‎کردند کارگاه خود را حفظ کنند و مجموعه‏شان به تعطیلی کشیده نشود، اما کمتر کسی ریسک کرد و وارد این حوزه شد. ما پیش از شیوع کرونا، تقریبا پیش‎بینی می‎کردیم که در ۲ سال، حجم جدی از محصولاتی که مشابه داخلی نداشته است را تولید کنیم تا به سبد محصولات ایرانی اضافه شوند، ولی به خاطر شرایط بازار و البته زمانبری تولید محصول جدید به دلیل راه اندازی خط تولید آن و فقدان سرمایه مناسب این امر میسر نشد. اگر شرایط کرونا پیش نمی‏آمد در بازار ما الان روان نویس، لاک غلط گیر ومحصولات اداری مثل قیچی و... حتما تولید داخلی شده بودند.

پیش‏تر درخصوص صادرات محصولات ایرانی به کشور‌های همسایه هم صحبت کرده بودیم. در این خصوص چه فعالیت تازه‎ای انجام شده است؟

صادرات موردی همیشه بوده و هست، اما باید بتوانیم در عمل صادرات پایداری داشته باشیم تا نتیجه بخش باشد. در موضوع صادرات نوشت‎افزار، بحث محتوایی بسیار مهم است. در این حوزه، موضوع فعال شدن اتاق‎های بازرگانی مشترک با کشور‌ها و در واقع آشنایی تجار با یکدیگر می‎تواند در این امر موثر باشد. ما باید قدرت رقابت با قطب‎های نوشت‎افزار دنیا مثل چین و هند را داشته باشیم؛ در این بازار رقابتی باید مزیت کیفی و مزیت قیمتی را در نظر گرفت. در کنار آن بحث حمل و نقل، بحث انتقال پول (که الان یکی ازمشکلات اصلی است) و ... اهمیت ویژه‌ای دارد.

در تولید کاراکتر مناسب برای محصولاتمان ضعف جدی به چشم می‌خورد. این‌طور نیست؟

یکی از موضوعات مهم در حوزه نوشت‎افزار که در حال پیگیری آن هستیم مرتبط با تولید کاراکتر و محتواست. باید اذعان کرد که چرخه و داستان زنجیره تولید کاراکتر و محتوا ناقص است. به هرحال با ابتکار و راهکار‌هایی همچون استفاده از ظرفیت عظیمی مانند صدا وسیما، عرضه و تبلیغ محصولات تولیدی از این رسانه باید در این زمینه هم فعالیت موثرتری انجام شود. ما معتقدیم که صدا و سیما می‏تواند به عنوان یک تهیه‏کننده درزمینه تولید محتوا کمک حال تولیدکنندگان باشد.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل اجرایی ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای لوازم التحریر ابلاغ شد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: نوشت افزار لوازم التحریر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نوشت افزار لوازم التحریر نوشت افزار ایرانی بازار نوشت افزار ایرانی اسلامی سال گذشته کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها

نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید. این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلو گرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعاً سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

کد خبر 6087470 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال