Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱ تامین مالی ۲۶ میلیارد یورویی از منابع خارجی برای طرح های دولت انجام خواهد شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در بند الف تبصره 3 لایحه بودجه سال آینده آمده است: با رعایت‌ بند (الف‌) ماده (٤) قانون برنامه‌ ششم‌ توسعه‌ در سال ١٤ ١ سقف‌ تسهیلات تأمین‌ مالی‌ خارجی‌ (فاینانس‌) برای طرحهای دولتی‌ و غیـر دولتـی‌ معـادل ریــالی‌ بیست‌ و شش‌ میلیارد (26.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

000.000.000) یورو تعیین‌ می‌شود.

در مواردی که‌ استفاده از تسهیلات مالی‌ خارجی‌ (فاینانس‌) منوط به‌ تضمین‌ دولت‌ جمهوری اسلامی‌ ایران مبنی‌ بر بازپرداخت‌ اصل‌ و هزینه‌های تسـهیلات مـالی‌ اخـذشـده از منابع‌ بانکهای کارگزار خارجی‌ و بانکها و مؤسسات مالی‌ و توسعه‌ ای بین‌ المللی‌ باشد، وزیر امور اقتصادی و دارایی‌ مجاز است‌ پس‌ از تصویب‌ هیأت وزیران به‌ نمایندگی‌ از طرف دولت‌ ضمانت‌نامه‌ های کلی‌ یا اختصاصی‌ لازم برای طرحهای مذکور را حداکثر ظرف یک‌ ماه صادر یا اختیار امضای آن را با تصویب‌ هیأت وزیـران بـه‌ مقـام مسـؤول ذی ربـط‌ تفویض‌ کند.

در مورد کلیه‌ طرحهای دولتی‌ و غیردولتی‌ متقاضی‌ استفاده از تسهیلات مالی‌ خارجی‌ (فاینانس‌) اخذ تأییدیه‌ دستگاه اجرائی‌ ذی ربط‌ (به‌ منظـور تأییـد اولویـت‌ بـرای اسـتفاده از تأمین‌ مالی‌ خارجی‌)، وزارت امور اقتصادی و دارایی‌ (به‌ منظور صدور ضمانتنامه‌ دولتی‌)، بانک‌ مرکزی جمهوری اسلامی‌ ایران (به‌ منظور پایش‌ (کنترل) تعادل و مدیریت‌ تــراز ارزی کشور) و سازمان برنامه‌ و بودجه‌ کشورصرفاً( برای پایش‌ (کنترل) طرحهای بخش‌ دولتی‌ شامل‌ طرحهای شرکتها و طرحهای تملک‌ دارایی‌های سرمایه‌ای) ضروری بوده و بازپرداخت‌ اصل‌ و سود تسهیلات هر یک‌ از طرحها از محل‌ عایدات آنها و یا منابع‌ پیش‌بینی‌شده در این‌ قانون قابل‌ پرداخت‌ است‌.

شورای اقتصاد با رعایت‌ اولویت‌های بند (پ) ماده (٤) قانون برنامه‌ ششم‌ توسعه‌ مجوز استفاده طرحهای بخش‌ دولتی‌ که‌ دارای توجیه‌ فنی‌، اقتصادی، مـالی‌ و زیسـت‌محیطـی‌ باشند، از تسهیلات مذکور را صادر می‌کند .

در خصوص طرحهای غیردولتی‌، وزارت امور اقتصادی و دارایی‌ موظف‌ است‌ پس‌ از اخذ تضمین‌ لازم از بانکهای عامل‌ که‌ به‌ پشتوانه‌ اخـذ وثـایق‌ مناسـب‌ و کـافی‌ از مالکـان طرحها صادر شده است‌، نسبت‌ به‌ صدور ضمانتنامه‌ بازپرداخت‌ اقدام کند.

همچنین طبق بند د تبصره 3 لایحه بودجه 1401به‌ دولت‌ اجازه داده می‌شود تا سقف‌ دو میلیارد (2.000.000.000) یورو کمک‌های بلاعوض بین‌المللی‌ از سوی موسسات و سـازمانهـای بـین‌المللـی‌ بـرای جلـوگیری از حوادثی‌ مانند زلزله‌، سیل‌ و همچنین‌ اجرای طرحهای توسعه‌ای و زیربنایی‌ کشور را دریافت‌ و پس‌ از تسعیر و واریز آن به‌ خزانه‌داری کل‌ کشور صرف هزینه‌های مرتبط‌ نمایـد. دستگاههای اجرایی‌ دریافت‌ کننده مکلفند گزارش عملکرد و نحوه هزینه‌کرد کمک‌های دریافتی‌ را هر شش‌ ماه یکبار به‌ سازمان برنامه‌ و بودجه‌ کشور ارائه‌ نمایند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بودجه ایران بودجه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

در تبصره هدفمندی یارانه ها حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان مصارف حمایتی لحاظ گردیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیاست‌های حمایتی به‌عنوان نزدیک‌ترین لبه مقابله با فقر در بودجه عمومی نسبت به سال گذشته رشد اسمی پیدا کرده‌اند. اما محدودیت‌های بودجه‌ای و ادامه روند تورمی در کشور باعث شده که به‌مرور یارانه نقدی و مستمری نهادهای حمایتی با کاهش کفایت رو به‌رو شوند به این معنی که این مبالغ حمایتی تکافوی تأمین نیازهای اولیه زندگی فقرا را ندارند. یکی از دلایل عدم کارایی سیاست‌های حمایتی، وسعت جمعیت گروه‌های هدف حمایت است که به نظر می‌رسد سخاوتمندانه انتخاب‌شده‌اند. این در حالی است که این آرایش از سیاست‌های حمایتی با اقتضائات بودجه‌ریزی و اقتصادی کشور همخوانی ندارد.

از سوی دیگر سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها در تبصره مربوطه 758.8 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که 79 درصد از کل مصارف یعنی 599.6 هزار میلیارد تومان برای اهداف حمایتی در نظر گرفته شده‌است.

این رقم در مقایسه با اعتبار 485 هزار میلیارد تومانی مصارف حمایتی قانون سال 1402 حدود 23 درصد رشد داشته است. اعتبارات یارانه نان، پرداخت مستمری خانوارهای تحت پوشش سازمان بهزیستی و پرداخت مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) به‌ترتیب بیشترین رشد اعتبارات را در لایحه بودجه سال 1403 نسبت به سال گذشته داشته‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • طرح ابزار تامین مالی یک پیش‌بینی نوآورانه است
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی اینتر برای خرید بازیکنان جدید در تابستان
  • پیش بینی ۷۵۸ هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران